Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý hrdina má klíč k záchraně lidstva přímo na dlani své ruky. V roce 3028 zákeřný mimozemšťan Drey nelítostně zničil planetu Zemi. O patnáct let později se mladý muž jménem Cale dozvídá, že je to právě on, kdo vlastní geneticky zakódovanou mapu k Titanu - vesmírné lodi, která uchovává tajemství záchrany lidského rodu. S Dreyem v patách se Cale a jeho nová posádka vydává najít Titan. Ovšem musí se k němu dostat dřív než Drey, který se chystá loI zničit a tím zároveň zahubit poslední šanci lidstva na záchranu vlastního domova. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Deeus 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky za krásnou animaci a na tehdejší dobu fakt hezké zakomponování 3Dčka, ale moc mi nesedlo tempo - jsem zmlsaná. Na sci-fi hezké, občas mi vrzal lipsync a hudba nebyla úplně můj šálek čaje, ale protože mám slabost pro kreslenku, v rozhodování mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami nakonec dám čtyři. Není to úplně něco, co pustíte maličkým špuntům, a těm větším to zase v dnešní době už asi přijde nudné, ale na tu dobu pecka - mrzí mě, že jsem film zmerčila až s takovým zpožděním. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Kdo četl knížku, bude fakt ohromenej tím, jak dokázali filmově ztvárnit to, co si leckdo jen domýšlel. Můžu ze svý vlastní zkušenosti říct, že je to vážně hodně dobře udělanej film. Samozřejmě v dnešní době ztrhujícíh efektů, může někdo říct, že je to jen průměrná nebo podprůměrná ukázka "pohádky", ale člověk, kterýmu alespoň drobet v krvy koluje sci-fi, neodsuzuje klasiku a nevadí mu spojení rádoby klasický a počítačový animace, užije si hodinu a půl příjemný podívaný. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nevím proč se zrovna tenhle filmeček dočkal takové kritiky, že se studio rozhodlo dále netočit další animované filmy. Přitom to má skvělý hrdinský příběh (pravda, nikde není ani slovo o záchraně "Ameriky" ale jenom o záchraně "Země" .. takže možná proto). Grafika a animace jsou jedny z nejlepších, co jsem kdy viděl, sci-fi příběh je taktéž super, vřele doporučuji všem.. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Dost mě mrzí neúspěch tohoto filmu, který způsoil, že u Foxů už další animované filmy točit nebudou. Putování vesmírem je provedeno dost zábavně, zajímavý je vývoj některých postav a samotný příběh je taky docela originální. Především jde o pastvu pro oči - úvodní zničení Země je provedeno naprosto geniálně. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Na poctivých pět hvězdiček to asi není, ale přesto je dám, protože tohle je asi jeden z nejnedoceněnějších filmů 90. let. Upřímně řečeno ten neúspěch dost nechápu, scénář napsal Joss Whedon, takže příběh je napínavý a postavy plastické a uvěřitelné (na poměry žánru), 2D animace spojená s tou počítačovou funguje perfektně, skvělá je i hudba, a některé scény jsou vizuálně i zvukově doslova dechberoucí (honička s Wake Angels, schovávaná v ledovém pásmu), tak že Lucas může jen blednout závistí. Jistě, je to film spíše pro odrostlejší děti, ale odkdy je tohle samo o sobě negativní? Titan A. E. možná doplatil na to, že byl zkrátka ve špatný čas na špatném místě, narodil se holt v době, kdy 3D animáky provedly státní převrat a sesadily 2D kreslené filmy z trůnu. Stručně a krátce - nic pro "karlovarské" filmové intelektuály, ale fanoušci Star Treků, Hvězdných válek a podobných věcí rozhodně nebudou zklamaní. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Corso v jedné scéně nařídí Tuckerovi, aby před vstupem do vakua vydechl. Tak je to správně, protože snažit se zadržet dech v takovém případě vede k masivnímu poškození plic. Většina, především starších, sci-fi filmů a seriálů, tento fakt ignoruje a postavy ve vakuu zadržují dech. (vojtaruzek)
  • Film získal tři ceny Annie, a to v kategoriích vynikájící úspěch v animaci, významný úspěch v efektech a nejlepší design. (Terva)
  • Redakce Motion Picture Sound udělila devítičlennému týmu zvukařů cenu Golden Reel. (Terva)

Reklama

Reklama