Reklama

Reklama

Kiddy Grade

(seriál)
  • Japonsko キディ・グレイド (více)
Animovaný / Akční / Mysteriózní / Sci-Fi
Japonsko, (2002–2003), 9 h 12 min (Minutáž: 23 min)

Kamera:

Šúiči Heiši

Hrají:

Aja Hirano, Rjóko Nagata, Hirotaka Suzuoki, Mika Doi, Bin Šimada, Mamiko Noto, Majumi Asano, Norio Wakamoto, Susumu Čiba, Tošihiko Seki, Chuck Huber (více)
(další profese)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Kiddy Grade je japonské mecha-anime. Seriál se zabývá životními osudy jeho hlavních hrdinek - Éclair a Lumière. Ač obě dívky vypadají velmi mladě, jsou na světě již několik století. Nejsou totiž obyčejnými lidmi - jejich nadlidské schopnosti jim umožňují sloužit v elitní skupině Galactic Organization of Trade and Tarrifs (GOTT), která se stará o dodržování zákonů v celé galaxii. Nikdy by je nenapadlo odporovat jejich velitelce Eclipse, až jednoho dne, kdy jim je vydán rozkaz zničit nevinné civilisty, se Éclair rozhodne rozkaz neuposlechnout a obrátí se proti svému vedení, proti svým přátelům... Po dramatickém boji a rozuzlení celého velmi propleteného příběhu, který tíží Éclairinu mysl několik století, budou zakončením ságy velmi překvapeni jak znalci anime žánru, tak naprostí nováčci... (MyFlower)

(více)

Recenze (12)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po nespočetných mezihvězdných válkách, lidstvo vytvořilo tzv. Galactic Union, aby stabilizovali a předešli dalším konfliktům mezi různými planetami. Nicméně, spory mezi členy unie trvaly i nadále. Ve hvězdném roce 0165, byla založena tzv. Galactic Organization of Trade and Tarrifs (GOTT). Tato organizace využívá supernadaný ES krizový štáb k zachování míru a pořádku v galaxii. Eclair a Lumiere jsou členky ES, které si brzy uvědomí, že je cosi prohnilého jak v GOTT tak v Galaktické unii..... Mno, ono to až tak horké nebude, celý seriál se nese v "lehce" infantilním duchu. Prostě je to moc barevné až dětské....ale je tu dost záběrů na bílé kalhotky, takže vůbec netuším, kam to zařadit. Pokud nejste ujetí do scifáren, kde pořád lítají cruisery, tak se na to raději ani nedívejte...ve světě anime jsou tucty lepších a vynalézavějších seriálů. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

V době kdy jsem toto dílko viděla se mi líbilo. I napříč tomu, že jsem mu moc nerozuměla, protože jsem ještě neuměla tak dobře anglicky. Zajímavý nápad, zajímavé postavy, zajímavý svět i příběh, pěkná animace, skvělý soundtrack, fajn opening, krásný ending. Teď už bych se na něco takového ale s největší pravděpodobností nedívala. 5/10 ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

No...ne, mě to nebavilo, přišlo mi to hloupé a primitivní. postavené na sexualitě ženských protagonistek. Řekla bych, že spíš vhodné pro mužské sci-fi osazenstvo..takže pro mě ne. Ale že je to jedno z prvních anime na které jsem narazila, myslím, že to dávali na Animaxu, to ještě tehdá za něco ten kanál stál :p , při čekání na Yu Yu Hakusho jsem prostě koukala na všecko co tam bylo tzn. i na tohle, tak z nostalgie 2* ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich prvých anime seriálov. I keď asi do polovice série nebudete vedieť "o čo ide", baví vás to - a keď sa to dozviete - tak už aj zaujíma... Veľmi ma bavilo sa dozvedať o rôznych členoch tejto organizácie a väčšina z nich, počnúc dvomi hlavnými hrdinkami je naozaj veľmi sympatická... Určite jedno z tých lepšejších anime - odporúčam! ... ()

Rastman 

všechny recenze uživatele

Znáte tu typickou situaci: Je pátek odpoledne, začíná pršet a vy si chcete odpočinout po práci. Tak si sednete k televizi a....zapnete Kiddy Grade. Kiddy Grade je ze začátku trošku naivní, někdy až dětská anime, která se ovšem zhruba v polovině série láme v mnohem zajímavější a propracovanější vesmírnou sci-fi. Pořád si zachovává místy svou naivní dětskost (díky hlavní hrdince Eclairé), ale celé je to podpořeno napětí stupňujícím dějem který vrcholí v posledních dvou dílech. Ty jsou mimochodem skutečně výborné, i když místy průhledné. Pokud tedy toužíte po odlehčené anime, která je zároveň zajímavá, stačí vydržet prvních pár dílů a budete nadmíru spokojeni. Některé okamžiky jsou stejně nezapomenutelné jako Lumiérina hláška: "Lady should be more elegant." ()

penegal 

všechny recenze uživatele

Jak už je asi jasné, jsem prostě fanda těchto "věciček" známých jako anime. Tohle je také jeden z těch povedenějších. Hlavní hrdinky jsou dvě mladé dívky s velice zajímavými vlastnostmi. Pěkné zpracování a nápad, parádní akce a bezva zápletky, odmyslete si že je to kreslené a takový film neseženete. ()

Axerron 

všechny recenze uživatele

Sexy kočky pilotující vesmírné stíhačky a velice stylově rušící plány záporáků. Můžu. GO, GO, Team Lipstick! ()

Reklama

Reklama