Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy John Connor s matkou a terminátorem zabránili zkáze lidstva, uplynulo deset let. John se snaží žít tak, aby ho stroje nedokázaly najít. Vymazal o sobě všechny údaje a zničil vše, co by ho mohlo spojovat s minulostí. Jedné noci se ale objeví nejdokonalejší typ terminátora s označením T-X, který se vydá hledat cíle určené k likvidaci. John je zraněn při autonehodě, a tak se vloupe na veterinární kliniku pro léky. Přistihne ho tam Kate, která se vrátila kvůli jedné ze svých zákaznic. Ukáže se, že se oba znají ze školy, ale dřív než si cokoli stačí vysvětlit, vtrhne na stanici T-X a zabije zákaznici v domnění, že jde o Kate. Zjistí, že v budově je i její hlavní cíl John Connor, ale dřív než je stačí oba zabít, zachrání je starší typ terminátora T-101. Ten pak Johnovi řekne, že byl vyslán, aby ho chránil, a že soudný den byl jejich zásahem před deseti lety pouze oddálen a nyní zbývají do vypuknutí jaderné války pouhé tři hodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 089)

genetique 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k predchádzajúcim dvom dielom kultovej akčnej sci-fi nádielky nemôžem ísť pod štyri! Určite celá T3 nebola chyba len Mostowa a ja skladám pred ním klobúk, že na seba vzal toľkú zodpovednosť, veď povedzme si pravdu, pochybujem, že aj keby si za režisérsku stoličku sadol sám Cameron, ťažko by sa dvojke priblížil. Išlo tu hlavne o scenár a ten bol teda pomerne slušne spísaný, hlavne zo začiatku. Arnie už ale tiež nieje to čo býval, predsa len to guvernérovanie sa mu asi páči viac ako kedysi jeho preslávená kondička. Nevadí, ak by sa ale niekedy mal točiť ešte T4, som zvedavý ako sa scenáristi vykrútia zo záveru T3ky! 80%. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Roky jsem se těšil, počítal dny a pak už i minuty do premiéry a to co mi naservíroval Mostow a kdyby jen mě, nýbrž milionům dalším fanouškům téhle série po celém světě, to mi hnulo nádrží. S vizáží nejdražšího filmu v dějinách vstupoval třetí Terminátor do kin a ještě nic nenasvědčovalo tomu, co zákonitě muselo přijít. Velké rozčarování. Temnost a ponurost příběhu se kamsi vytratila, místo toho se tu objevují palmy a pouště, sluníčko na každým rohu. Chladnost ocely pod lidskou kůží Arnoldova T800 je tatam a ještě ke všemu ti barbaři přidaly ten ubohý humor. Tohle je modla akčních sci-fi a ne žádná druhořadá parodie, které se vysílají v televizi mraky! Nick Stahl dělá co může, ale na Furlonga a jeho gaunerský ksichtík to bohužel nemá. Element Sarah Conorové tu chybí a je to na příběhu jasně patrné. Však s ní rostly kvality obou předcházejících dílů a obvzlášť ve dvojce to byla ženská krev a mlíko a kulomety a granáty. Po stránce efektů jde o úplně jinou úroveň, Cameron použil temné sci-fi efekty a Mostow si z toho udělal jen vysokorozpočtový akčák s horou světýlek. A hlavní záporák, čili spíš záporačka? V porovnání s Patrickovým T1000 je Kristina Loken sice o dost půvabnější, ale především o dost chabější. Ta spousta vymožeností kolem, kde už chybí jen otvírák na konzervy a rybářský prut ani zdaleka nemá tu démoničnost původního tekuto-kovového likvidátora. Scénář se evidentně nepovedl a stojí pouze na bombastických honičkách (ta s tím jeřábem jest asi nejsvětlejší moment filmu) a vše se jen potvrdí na úplný závěr. Finální souboj robotů je k smíchu a to že nezničitelnou potvoru stačí jen připlácnout vrtulníkem, to je fakt šok. A finále samotné, no coment. Půl hodiny po skončení titulků jsem seděl na pohovce a tupě zíral na prázdnou obrazovku. Když by mi slina zármutku neukápla na ruku, pak tam sedím ještě dnes. Tohle je pohřeb jedné z legend za opravdu velký prachy! ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pocta a zároveň seriózní pokračování. To je TERMINÁTOR 3. Arnold Schwarzenegger se naposledy vrátil a to se vší parádou. Režisér Jonathan Mostow jako by věděl, že se Cameronovi nemůže rovnat a tak udělal film z pozice fanouška pro fanoušky. Triková stránka je bezchybná. Přidává se k ní spousta výborných akčních scén (scéna z jeřábem už navždycky zůstane nepřekonatelnou), vtipných scén a zároveň temné atmosféry, která je na začátku málo znát, ale s přibližujícím se koncem roste. Není to tak dokonalé jako díl předešlý, ale stejně. Co mi zbývá říct jiného než dobrá práce :-)? 92%. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale dvojkou to malo rozhodne celé skončiť. Terminátor 3 je už len nepekným varením z vody. Hlavný záporák nežného pohlavia síce vypadá naozaj pekne, ale nejako som ho nebral veľmi vážne. Problém som mal aj s mladým Johnom Connorom ktorý mal vačšie gule keď bol ešte decko. Nesadli mi tie postavy a nesadli mi ani herci. Celá časť pôsobí tak trochu ako paródia (film obsahuje aj dosť viac či menej vydarených humorných scén). Za pochvalu stojí hlavne veľmi vydarená akcia na ktorej ten obrovský rozpočet naozaj vidieť. Úplný priemer a čakal som viac. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Můžu s klidem prohlásit, že Trojkou se to celé malinko podělalo, vlastně podobně jako u série Alien. Nechápejte mě špatně, pořád se fanoušek hrozně těší před každou kino premiérou a že to pro mě byl zážitek v roce 2003, ale jen po dokonalých prvních dvou dílech, už s odstupem si jaksi říkám, zda-li by Terminátor neměl raději odpočívat. Trojka šlape na brzdu poměrně dosti a tak po bombastické Dvojce, která se stala nesmrtelným etalonem a nedostižným dílem. Najednou zde máme záporačku, po které po letech neštěkne ani pes. John Connor vypadá jako někdo komu bylo v mládí nepěkně ubližováno nějakým oplzlým strýčkem a Claire Danes mnoho bodů taktéž neposbírá. No casting se prostě vůbec, ale vůbec nepovedl. Občasné vtípky naštěstí díky komediálnímu talentu Arnolda fungují. Jedna zajímavá honička s autojeřábem a vedle toho neexistující atmosféra. Koukat se na to pořád dá, ale .. Omlouvám se za možná nepěknou kritiku, ale je třeba se spíše maximálně soustředit na chystaný návrat Camerona a nechejme se překvapit co strejda Jim s touhle sérií provede. 80% ()

Galerie (147)

Zajímavosti (73)

  • V scéne z pumpy, v ktorej Terminátor (Arnold Schwarzenegger) hádže do nákupného košíku rôzne produkty, siaha aj po oplátkach značky Manner, ktoré sa vyrábajú v Rakúsku - v krajine, z ktorej Schwarzenegger pochádza. (GTS_PUNK)
  • John Connor (Nick Stahl) na začátku vzpomíná, že k událostem z dvojky došlo, když mu bylo 13 let. To není možné. Ve dvojce bylo zmíněno, že se narodil 28. února 1985. 13 by mu tedy bylo v roce 1998, kdy by podle Cameronova scénáře bylo dávno po apokalypse. (Ištván87)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Bruce Willis má hezčího zástupce

Bruce Willis má hezčího zástupce

21.11.2007

Minimálně v sci-fi thrilleru The Surrogates, který začne v únoru natáčet Jonathan Mostow. Tomu scénář podle stejnojmenné komiksové předlohy napsali staří kámoši Michael Ferris a John Brancato, s… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama