Reklama

Reklama

Podfukáři

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2004–2012), 47 h 44 min (Minutáž: 57–60 min)

Hrají:

Robert Glenister, Robert Vaughn, Adrian Lester, Marc Warren, Jaime Murray, Matt Di Angelo, Kelly Adams, Ashley Walters, Rob Jarvis, Stephen Campbell Moore (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Je to vydarená partia. Už si o tom šušká celé podsvetie. Mickey Stone, podvodník extra triedy, je konečne na slobode. A samozrejme, nevie sa dočkať toho, ako niečo opäť rozbehne. Jeho tím je však nutné opäť sformovať. Pred tým, ako sa Mickey rozhodne odísť do dôchodku, sa musí dôstojne rozlúčiť. Už majú vytipovanú aj obeť a práve vo chvíli, keď je búda takmer ušitá, klope na dvere Danny Blue. Dannymu príliš neveria, pretože iba začína. Nikto však nečakal, že sa uvedie tak dobrým spôsobom. Aj keď biznisman dovtedy možno nebol celkom presvedčený o tom, že robí správne, po Dannyho výstupe o tom nemá najmenšie pochybnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jsem nevděčný televizní divák. Aby si nějaký seriál zajistil mou důvěru a každotýdenní účast, musí projít komplikovaným schvalovacím procesem, který vede od mozku přes srdce a... nepřejte si vědět, kde většina kandidátů končí. :o) Žijeme v době, kdy televize všechno přehánějí a co chvíli v upoutávkách vykřikují, že máme zapomenout na vše, co jsme dosud viděli, protože TEPRVE TEĎ přichází to úplně nejfajnovější a ten, kdo se nepodívá, bude společensky vyřízen. Seriál, který dosud nikdo neviděl, hystericky avizují jako "kultovní" (Chirurgové), formálně šalebnou konfekci jako revoluční (24 hodin) a na stokrát nastavovanou a vychladlou kaši lákají vodopádem údajných emocí (Rodinná pouta). No vidíte. A přitom mě v poslední době nejvíc baví dvě nenápadné série, které uvádí ČT víceméně s nulovou reklamou, Black Books a Podfukáři. Na Podfukářích se mi líbí neokázalost, s jakou do 50 minut každé epizody vtěsnat desetkrát originálnější zápletku, než mají třeba dvouhodinoví Dannyho parťáci. A hravost. Třebaže to nepřehánějí s komediálními ambicemi, tvůrci i jejich hrdinové mají vtip a šarm. Mezi všemi seriály s kriminální tematikou a jejich ocelově neprůstřelnými drsoni působí Podfukáři mile a pohostinně jako pařezová chaloupka mezi mrakodrapy. 80% ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Partička podvodníků, která se dokáže dostat z jakékoli šlamastiky a navíc si na všem ještě hezky přivydělat. Nejvíc napjatý jsem u tohoto seriálu byl vždy u konce jednotlivých dílů, který se nejvíce věnuje samotnému provedení podfuku. Ale přípravy na jednotlivé kousky a vývoj charakterů v předchozích okamžicích v žádném případě nenudí. První partička mi přišla lepší, nejvíce mi chybí právě Danny a Stacie, ale i nově Emma a Sean mají něco do sebe a dá se na ně v pohodě zvyknout. U Emmy navíc mohu říci, že jsem si ji i velice oblíbil. Hlavní pro mě ale zůstal ohledně změn v partě fakt, že zůstal Albie, můj největší oblíbenec. Nemůžu nic jiného, než tento seriál doporučit a dát plný počet a zařadit ho mezi nejlepší z nejlepších. ()

Reklama

Camulator 

všechny recenze uživatele

Výbordelnej seriál, teď jsem dojel pátou sérii, trochu mě mrzí, že se Jaime Murray a Marc Warren (osobně moje nejoblíbenější postava), předpokládám, nepřenesli přes pauzu a odešli, ale Emma se Seanem dělají přijatelnou náhradu. Trochu mě taky zaráží "neporazitelnost" celé party, jasně, že jim nepřeju nic zlého, ale zrovna to finále 5. řady (SPOILER) kde po nich jdou jejich bývalí hejli a ten jeden udělá až takovou blbost, že na to dá inzerát do novin? Pod svým pravým jménem? Zatímco ten druhej se všude chvástá, jak je studovali a jak mají všechno promakaný do nejmenšího detailu? Tohle vyjímaje ale má každý díl hodně dobře promyšlené podfuky, kam se hrabou Dannyho parťáci. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

1.série. Mě osobně tenhle poměrně zdařilý seriálek o podvodnících nedal v zásadě nic. Uhlazený cool look, podbarvený jazzovým soundtrackem je mi sympatický, obsazení už méně a především pak námět samotný tady už samozřejmě byl mnohokrát (a lépe) - namátkou série o Dannym Ocenovi, svižní Matchstickmen Ridleyho Scotta či v seriálu několikrát zmíněný, klasický Podraz. Nic co by vyčnívalo, nic co by vzbuzovalo silnější emoce či zaručovalo nadstandartní zážitek. Na druhou stranu - určitě se najde spousta lidí, kteří tomu na chuť příjdou, takže mou rezervovanost berte s rezervou. 60% ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, získalo si mě to od samého začátku. A taky přiznávám, že nejprve především díky uhrančivé kráse Jaime Murray (která mě fascinovala - koho ne?!?! - už v Dexterovi) a až v závěsu vybroušeností jednotlivých "případů". Jako celek je to ale při zpětném pohledu neuvěřitelně kompaktní, svým způsobem neustále gradující série, která byla snem každého správného fandy Dannyho parťáků a Podrazu. Jestli vás - stejně jako mě - vždycky mrzelo, když se na plátně/obrazovce se závěrem zmíněných filmů objevily titulky, pak je Hustle víc než příjemná záplata na duši. ()

Galerie (281)

Zajímavosti (22)

  • Danny Blue (Marc Warren) tady používá falešné jméno „James“. Ve 42. minutě ho ale Kies (oběť) v záchvatu osloví právě jako Dannyho. (germik)
  • London Park Hotel, ve kterém hlavní hrdinové bydlí v prvním díle, ve skutečnosti neexistuje. (Had6)
  • V epizodě hraje kurátorku muzea Lolita Chakrabarti. Je to skutečná manželka Adriana Lestera (Mickey). (.Astrid.)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama