Reklama

Reklama

Příslušník amerického námořnictva Antwone Fisher se kvůli své výbušné povaze a častému prchlivému chování ke svým kolegům i nadřízeným dostává do rukou zkušeného terapeuta Davenporta. Po řadě kárných opatření a trestů jinou možnost, kromě odchodu z armády, již nemá. Fisher netuší, že první krok do doktorovy ordinace znamená vedle cesty k "sebezkrocení" také připomenutí jeho bolestných vzpomínek. Z obyčejného případu se pro Davenporta postupně stává osobní záležitost. Krok za krokem oba postupně odkrývají poněkud složitou Fisherovu minulost... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

predators 

všechny recenze uživatele

"Zpověď" námořníka svému psychologovi o nelehkém dětství je dobrým základem pro citově silné drama, navíc dle skutečné události. Na hercích je vidět, že se opravdu snaží a chyběl jen kousek, abych měl díky jejich výkonům na krajíčku. K ještě vyšším procentům mi však něco chybělo a nebo bych to napsal jinak...Ale jde o životní příběh a ten si napsat nemůžeme! 70% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Môj obľúbenec Denzel má na filme dvojité zastúpenie. V obidvoch predvádza slušný výkon, no sám celý film ďalej nepotiahne. Scenár pokrivkáva s nudnými pasážami, ostatní herci sa tiež nejdú pretrhnúť a aj od spracovania príbehu som čakal lepšie finálne vyústenie. Ale možno je len chyba práve samotnom scenáristovi Antwonovi. Myslím možné nepatriční prikrášľovanie. 65%. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jen si tak říkám, jestli má jeden ze tří nejlepších černošských herců zapotřebí utápět svůj talent v tak neskonalé patetické ptákovině, navíc ji i režírovat. Scénář je to nejubožejší lejno, jaké se může urodit jen v Hollywoodu. Předvídatelné, patosem prolezlé, hloupé, plné klišé a totální vyprázdněnosti. Čekala jsem, že nad rodinnou sešlostí začnou zářit hvězdy, nebo alespoň vybuchne ohňostroj, tato scéna z průměrné mexické telenovely byla vzápětí trumfnuta něčím ještě neskonale blbějším, na pointu nemají ani všechny telenovely seřazené do jednoho tupého šiku. Washingtone, styďte se, ano uniforma vám sluší, ale to přece není důvod, abyste hrál v něčem takto extrémně podřadném. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Příběh Antwona Fishera - režijní debut Denzela Washingtona, na jedné straně uznávaného charismatického herce, na druhé straně ale - na herce - řemeslníka s přehnaně tvůrčími (rozuměj režijními) ambicemi, který se odvážil režírovat. A dál - film na jedné straně prvoplánově až prostoduše oslavující základní hodnoty amerického života (rodina atd.), na straně druhé však se skutečně zajímavým až dojemným příběhem, na jedné straně Pošta pro tebe navlečená ve vojenské uniformě, na straně druhé skutečně závažné téma pohlavního zneužívání dětí, na jedné straně snímek natočený podle skutečných událostí na základě knihy skutečného Antwona Fishera, na straně druhé stylizovaný mnohdy do scén s až nezdravě americkým patosem... A takhle by se dalo o Příběhu Antwona Fishera přemítat dlouho...a to je škoda... Podobné filmy: Annapolis, Ten nejlepší ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

No film od který sem nečekal nic a musím napsat že sem se sakra mílil.Naprosto špičkové drama o životě jednoho muže.Dokonce sem se přistihl v pár momentech , že mam slzy na krajíčku.Denzel Washnignzon je machr a to že zvolil do role Fishera právě Dereka Lukeho byla skvělá volba.Doporučuji tento film! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 2002 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama