Reklama

Reklama

Život savců

(seriál)
  • Česko David Attenborough: Život savců (více)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Savci, teplokrevná stvoření pokrytá srstí, která krmí svá mláďata mlékem, jsou nejpopulárnější mezi zvířaty - snad také proto, že mezi ně také patříme." - David Attenborough Dokument Davida Attenborougha nabízí jedinečný pohled na pozoruhodnou skupinu těchto zvířat. Ukazuje mnoho fascinujících druhů planety, včetně nás samotných, a ilustruje, jak se savci stali tak mimořádně rozmanitými a úspěšnými. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

lift666 

všechny recenze uživatele

Jeden z velice povedených dokumentů BBC. Zavede vás do skutečného života savců a přede věci, o kterých jste ani neměli tušení. Pomocí pokročile techniky se dostali s minikamerou do doupěte syslů... Báječné. Ale jednu výtku mám. Za těch 50 minut si člověk, který přijde unavený z práce, toho nedokáže moc zapamatovat a dívat se na to podruhé už není ono. Přesto je tento cyklus na vysoké úrovni :-) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Život savců představuje jeden z vrcholů přírodopisného dokumentárního seriálu. Nabízí exkurz do života třídy živočichů, ke které sami patříme, je logicky rozčleněn a obsahuje spoustu jedinečných záběrů. Jedinečných v tom smyslu, že zachytily věci, které ještě nikdo nikdy nenatočil a jež, krom toho, že tvoří tento nádherný dokument, si dokážu představit (možná se ale mýlím) i jako studijní materiál pro vědce, kteří se savci zabývají. Attenboroughův tým plně využil možností moderní techniky a tak se dočkáme záběrů miniaturních kamer z nor, ba i vnitřků savčích těl, nočního života natočeného v části spektra, kterou zvířata nevnímají a tak se chovají přirozeně, či záznamu zvuků mimo rozsah našeho slyšení. A vše nám vysvětluje fundovaný komentář. Příprava takového skvostu musela dát moře práce a trpělivosti, ač se Attenborough skromně tváří, že někam jen tak přijde a už točí něco unikátního... Takovou promyšlenou dřinu můžu ohodnotit jedině maximálně. ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Jedinym minusem je stari tohoto dokumentu, takze necekejte full HD. Divak se musi spokojit se 4:3 formatem. To je u dokumentu vzdy skoda, protoze kvalitni obraz je zde dulezity. Ovsem tento serial to vyvazuje kvalitou zbytku. Primerene pensum informaci, prijemny dabing, opravdu zajimave a hlavne skvele zabery zvirat toho typu "jakoby tam filmari vubec nebyli". Nechapu, jak to delali, ale zviratka si kamery nijak nevsimala, pritom hodne zaberu bylo z velke blizkosti a vyzadovaly urcite hodne trpelivosti a zkouseni, nez se to podarilo. Skvely porad. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak TOHLE je ono. Nejdokonalejší dokument a nejen z dílny DA, ale pravděpodobně celkově. S naprosto fantastickou znělkou, úžasným komentářem, dokonalými záběry se spoustou detailů. Kompletní pohled na život savců a skvostný klenot, který je radost sledovat. Nemám slov, ale nic mě tak dlouho neohromilo. Neskutečně fascinující. Krásné a dokonalé. Neopakovatelné, David Attenborough je skutečně génius a i přesto, že miluju všechny jeho doumentární série, tenhle bych jmenoval na prvním místě. Špičkové záběry a zasvěcený, srozumitelný komentář tady dosáhly svého vrcholu. Ten chlap je kouzelník a nikde jinde než na BBC by tohle prostě vzniknout nemohlo. 100%. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se mi napsat opus magnum D. Attenborougha, ale tím není jen Život savců, ale všechny série, na nichž má větší osobní vklad. Samozřejmě je to o skvělých vypiplaných záběrech, krásné hudbě atp. ale tím nejhodnotnějším stejně zůstává jeho komentář, uchopení všeho v rámci evoluce a formulace závěrů a soudržnost celého díla, které doslova nabízí intenzivní vrchol v posledním díle. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama