Reklama

Reklama

Dospívající dívka s přehnaným zájmem o chirurgii bojuje s postem vyvržence společnosti a přitom spřádá plány, jak přijít o panenství a zachránit svou sestru od pustošících účinků cystické fibrózy. Když je vám sedmnáct, život stojí za starou belu. Dospívající Pauline (AnnaLynne McCord) je prostě jiná. Ocitá se pod tlakem, protože se snaží zapadnout na střední školu, naplnit očekávání rodičů a k tomu všemu hoří touhou přijít o panenství. Jenže kvůli jejímu grotesknímu zájmu o temnější stránky života ji všichni kolem považují za vyvržence společnosti. A protože ji láká lidské tělo, uzavírá se do vlastní fantazie a doufá, že z ní jednou bude skvělý chirurg... tedy pokud do té doby nezešílí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi teda moc nesedlo.A přitom rychlej nájezd sliboval pořádnou porci zábavy.A proč tomu tak nebylo?Prostě mi připadlo jakoby Bates Jr. nevěděl jakým směrem chce film ubírat tak tam narval všechno možný.Mix žánrů,který prostě nedokázal skloubit a utvořit tak fungující celek.Tomuhle by sedla čistě hororová linka,či psycho drama styl.Další věc.Herci mi byli krajně nesympatičtí,teda až na fotříka(ten byl skvělej) a co ten WTF konec?Váhal jsem mezi 3 a 2 hvězdama,ale konec mi pomohl tenhle oříšek rozlousknout.Tohle odfláklý zakončení rozhodlo o dvou hvězdách.Nejlepší na filmu bylo ztvárnění snů a tužeb hlavní představitelky.Jinak obrovský zklamání. ()

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Tu už pravdepodobne viac záleží na vkuse ako na akejkoľvek objektivite, a či mi to sadlo... no asi nie. Dívať sa 80 minút na jednu kravu a jej utkvelé fantasmagorické predstavy ma nebaví ani omylom, problém je vlastne už len v tom, že tento film z toho "hororového" (a vlastne aj obsahového, dokonca akéhokoľvek) hľadiska neponúka nič iné, takže ak by sa ma niekto spýtal, o čom to vlastne bolo, asi by som mu nedokázal vypotiť ani jednu jedinú súvislú vetu. Možno prekvapivé hodnotenie odo mňa, lebo obvykle nezvyknem slušne nakrútené novinky hádzať do odpadu, ale v tomto prípade som mal vážny problém dopracovať sa ku koncu. To si už radšej zopakujem psychodelický Twixt, ten mi prišiel aspoň po vizuálnej stránke celkom zaujímavý, ale o tento nezmyselný a nudný blábol sa už v živote nechcem ani obtrieť. Chváliť nejaké gore pre mňa absolútne postráda zmysel. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

On to vlastně je normální film o dospívání, akorát s odlišnou hlavní hrdinkou a pár bizarními prvky. Bohužel nic víc se tu ale nerozehraje. Líbilo se mi to prvních 25 minut, kdy se to solidně rozjíždělo, postavy byly obstojně představené, mělo to nějakou atmosféru a rozhodně mě to zaujalo, jenže to nakonec zůstalo jen u toho dospívání. Možná je moje chyba, že jsem čekal něco víc, ale stejně tu náběh na něco víc byl. Když si odmyslím Paulininu přehnanou fascinaci chirurgií (+ její nekrofilii? tam vlastně netuším, jestli ji má nebo ne, pořád jsem čekal, že to tam bude víc rozebrané), fakt dostanu docela obyčejné drama o dospívání jednoho odlišného teenagera. Takových filmů je hromada, i těch, co se snaží být "odlišné". Nehledě na to, že po těch 25 minutách mě to přestalo bavit a do konce filmu jsem se nudil. Jako jo, uznávám, že je to slušně natočené a zahrané, docela dobře napsané a hlavní herečku zošklivili úplně dokonale, ale jinak mi to nic nedalo, ničím neoslovilo, bůhvíjak jiné mi to taky nepřišlo a časem na to asi zapomenu. A stejně to i mohlo být kratší, když to hlavně hraje na tu závěrečnou pointu a aby se cesta k ní prodloužila, vycpe se to nudnými středoškolskými vztahy. Víc jak lepší 2* dát prostě nemůžu. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako brutální nechuťárna a ani bych se nedivil, kdyby to někdo vypl po úvodní scéně, ale ono to je nakonec takové lehké drama o tak trochu vadné holce, která má brutální představy a chce se stát doktorkou. Mě osobně se to líbilo. Neměl jsem s brutálními záběry problém a chvílemi se i bavil a konec mě dostal. Já jsem spokojenej. Je to úchylárna, která se nebude líbit většině lidí na čsfd, proto se nedivím malému hodnocení, ale za mě 75%. herecké výkony jsou skvělé a ten konec je úžasnej a po jeho shlédnutí jsem zůstal jen čumět a vůbec jsem netušil co se tam právě odehrálo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Paulin je svojská dospievajúca slečna ktorú v čase puberty "prenasledujú" úplne odlišné myšlienky ako u jej rovesníčok. Najmä v čase spánku prepadá nekrofilným víziám počas ktorých dosahuje nevídaného orgazmu. Kým každé z dievčat chce prísť o panenstvo počas romantických chvíľ s milovanou osobou, Paulin sa túži stať "ženou" počas menštruácie. Neľahké obdobie prežíva aj vo vzťahu so svojou puritánskou matkou, ktorá sa z nej snaží vďaka mnohým aktivitám vychovať vzorového jedinca. Paulin však zaujíma jediná vec. Ako sa stať chirurgom, ktorý dokonale pozná ľudský organizmus, aby tak ... Veľmi zvláštny snímok obohatený o niekoľko fakt vtipných dialógov, ktoré "Excesion" príjemné osviežili. Divák by však mal vedieť, že sa nejedná o klasické spracovanie hororu, ktoré rozhodne nesadne každému. Aj keď sa objaví pár gore záberov, v 3/4 snímku ide skôr o vyobrazenie krátkych útržkov chorých predstáv chorej hlavy hlavnej hrdinky, bez mimoriadnej vizualizácie. Dá sa povedať, že miestami dokonca až umelecky poňaté. Záverečné rozuzlenie síce maximálne pritiahnuté za vlasy, no zato skutočne hororovo myšlienkovo obsiahnuté. Sám za seba môžem povedať, že mne tento film sadol - 60%. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama