Reklama

Reklama

Kouzelná chůva Nanny McPhee

  • Česko Kouzelná chůva (více)
Trailer

Pan Brown je majitelem krachujícího pohřebního ústavu, který drží nad vodou pouze štědré příspěvky panovačné tety Adelaide. Má sedm bystrých, ale také rozpustilých a velmi zlobivých dětí. Je pravidelným klientem místní agentury na hlídání dětí, po "likvidaci" sedmnácti chův s ním nechce mít majitelka agentury už nic společného. Bezradný pan Brown neví, co dál, jedinou oporou je mu mladá hospodyně Evangeline. Jednoho večera se objeví u jejich domovních dveří velmi nesympatická osoba, která je mimořádně ošklivá, a představí se jako chůva McPhee. Brown se domnívá, že mu ji poslala agentura. Za jiných okolností by ji nejspíš nezaměstnal, teď je jeho poslední záchranou. Děti ji nejprve odmítají poslouchat, záhy ale zjistí, že chůva používá čáry a kouzla, kterými je dokáže ovládnout. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Velice uměle stylové, velice jásavě barevné, velice dospěle moralizující, přiměřeně dětsky pohádkové ... a nakonec i docela veselé, třebaže je tady přibližně z 90% přítomný přesně ten druh humoru, který obyčejně nesnáším. Tentokrát ale musím uznat, že kouzelná chůva Nanny McPhee má přece jenom něco do sebe. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* občas mám infantilní choutky, tak zkouším i rodinné kousky, které nejsou špatně hodnoceny. Tento se mi však pod kůži nezaryje a nenašel jsem v něm nic chytlavého pro případné rodiče. Bohužel jsem se moc nezasmál, ale malí parchanti by se mohli pobavit, i když myslím, že jim to kromě toho nic nepřinese - prostě plný hrnec amerického přebarveného přeslazeného kýče. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Barevná pohádka, která má i příjemnou řadu temných momentů, strašidelnou hlavní postavu a ohromnou porci legrace. Zejména Angela Lansbury (Jessica Fletcherová z To je vražda, napsala) dokáže být neuvěřitelně srandovní jenom svou přítomností na plátně a pokaždé na sebe dokonale dokáže strhnout pozornost. Škoda jen až příliš moralizování. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jak jinak mám hodnotit jednoduchou pohádku, která vypadala, jako z televizní produkce? Překvapilo mě to britské hvězdné obsazení, jaké se zde naráz sešlo, ale to nic nemění na tom, že příběh není kdovíjak strhující. Zkrátka jedna kouzelná chůva za menší pomoci magie napraví osudy rodiny na pokraji bankrotu. Nic víc, nic míň, přehnaně barevná a moralistická podívaná. Sám jsem film měl rozkoukaný celkem 3x a pokaždé od jiné části, než jsem si je postupně poslepoval dohromady a mohl film považovat za dokoukaný (a tedy i ohodnotitelný na ČSFD). ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná jednohubka pro sobotní večer kdy jsem koukal na akční snímky od Woa. Po dlouhé době jsem se u pohádky od srdce zasmál i když děj byl předvidatelný a jednoduchý. Herecké výkony rovněž velmi příjemné a Kelly Macdonald byla nádherná. Už se těším na druhý díl i když tentokrát bez sympaťáka Firtha. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Dům Brownových a jeho okolí štáb v podstatě vyrobil na zabláceném poli plném plevelu. Postavili tam dům, část vesnice, cesty, zahradu a stromy. (imro)
  • Snímek je návratem Angely Lansbury, známé hlavně ze seriálu To je vražda, napsala, na plochu celovečerních filmů. Poslední dvě dekády se totiž věnovala jen televizním projektům, nebo dabingu animovaných filmů. (imro)
  • Ve filmu neuvidíte scénu z pohřbu, během které si Cedric hraje s ústy zesnulého. Podle producentů by to mohlo být pro děti příliš strašidelné. (imro)

Související novinky

Kouzelná Emma Thompson se vrací

Kouzelná Emma Thompson se vrací

16.04.2009

Některá pokračování vás překvapí. Nejen tím, že vůbec vznikla, ale i relativně hvězdným obsazením. U nás Kouzelná chůva Nanny McPhee prosvištěla kiny téměř bez povšimnutí, v anglicky mluvících zemích… (více)

Reklama

Reklama