Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You´re the most beautiful woman in the World..“ Zatímco drtivá většina amerických romantických komedií je kávička ze Starbucks s hodně cukry a příchutí uriny, ta Mitchellova na mě působila jako přiměřeně oslazený Earl Grey s osvěžujícím citrónem v podobě masturbujícího velšana navrch. Ten britský esprit se prostě nezapře. Začíná se mi zdát, že neoblíbit si filmy vzešlé z pera Curtise je těžší, než být dublérem zadku Johna Goodmana.. „Fancy a fuck..?“ ()

meave 

všechny recenze uživatele

Všetky bizardné postavičky jedného mestečka vydestilované do jedného pohára. To je záruka skvelého zážitku. Primiešajte do toho dávku romantiky a výbornú hudbu a dostanete nezabudnuteľný Notting Hill. Julia je sympatická a bežne ľudská a Hugh rozpačitý truhlík – v dobrom slova zmysle. A všetky vedľajšie postavy sú rovnako zaujímavé. Všetci v jednom, v správnych pomeroch, tvoria neskutočne dobrý drink a jednu z najlepších romantických komédií. Aj keď – proti gustu žiaden dišputát. ()

Reklama

sarume 

všechny recenze uživatele

Takhle přesně si představuju pohádku pro dospělé ženy:) Krásní a vtipní lidé,trocha nedorozumění a nějaká ta věc jenž je rozděluje , kapka britského humoru v podobě spolubydliciho a na konci , který je až kýčovitý Vám ta slzička ukápne:) Jinak za poznámku stojí scéna, kdy hlavní hrdina prochází ulicí a projde celým rokem. Krásné ztvárnění uběhlého času. žadné" o 9 měsíců později".) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ta historka je podobně pohádková jako Pretty Woman, i když znám jednu děvku, která se časem dobře vdala, nebo v tomto případě herečku, která si vzala instalatéra. Jenže podané je to tak nějak divně - Hugh Grant vlastně hraje zcela pasivní postavu, která si musí nechat radit od přátel, sestry, matky a zaměstnanců, nepůsobí vůbec životně a vlastně je otázka, proč by se do něho měla nějaká herečka zamilovat a věnovat mu svou přízeň a odlesk slávy. Samozřejmě to cílí na slzičky, dojde na par nedorozumění, ale celkově se to za prvé strašně vleče (a ani potrhlí zaměstnanci obchodu nebo bláznivá sestra to nevytrhnou - a vlastně, proč jsou blázniví?, nestačilo, aby byli jen sví?), a za druhé je to takový sen mnoha obyčejných chlapů, že jednou nějakou tu hvězdičku okouzlí. Což je pěkná pitomost, taky jsem takové sny měl, a když se mi mohly splnit, zjistil jsem, že fakt není o co stát. Film totiž předhazuje jen ty povrchní problémy, jakým by teoreticky vztah mohl čelit (porno fotky z chudé minulosti, paparazzi (divné, že herečku nesledují, když chodí za knihkupcem), nezodpovědní kolegové... ale už vůbec se neřeší třeba její nedostatečná sebedůvěra, vztah k matce, možná přelétavost, nakolik je sama sebou a nakolik hraje i v životě, jestli ty její zvláštnosti jako veganství nebo něco podobného nepolezou chlápkovi na nervy, rozdílnost obou světů... Je toho hodně, kde podobné vztahy mohou a často narazí, ale to se v tomto filmu i přes jeho délku nerozebírá. Takže jo, je takový pohádkový kýč, který by v reálu fungoval zcela jinak, pokud by vůbec fungoval. Btw, můj postřeh - čím hezčí herečka, tím větší má problémy sama se sebou. Btw 2 - Julia je sice pěkná holka, ale přece jen na Audrey Hepburn nemá ani zdaleka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V škole som nikdy veľmi neobľuboval chémiu a dvojica Julia Roberts - Hugh Grant mi vlastne splnila želanie. Oni sú úplne bez chémie. S inou dvojicou by to dopadlo oveľa lepšie, ale títo dvaja protežovanci, najmä slizúň Grant kazia romantickú náladu. Najlepšou z filmu sa tak stala pesnička Ronana Keatinga - You say it best when you say nothing at all. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Když se skupina buranů v restauraci baví o herečkách, jeden z nich mluví o Meg Ryan jako o té, která „má orgasmus pokaždé, když ji pozvou na kafe“. Jde o narážku na slavnou scénu z filmu Když Harry potkal Sally (1989), ve které její postava Sally demonstruje, že ženy dokážou předstírat orgasmus kdykoli se jim zachce. (Thanoris)
  • Notting Hill je oblast v západní části Londýna v obvodu Kensington a Chelsea, severozápadně od Kensingtonských zahrad. Obytná oblast s domky a zahrádkami z viktoriánské doby před rokem 1900 byla dlouho zanedbaná, po roce 1980 však přišla do módy a dnes patří mezi dobré adresy. Svým románem „Napoleon z Notting Hillu“ ji proslavil G. K. Chesterton. (sator)
  • Lavička v parku použitá ve filmu se nyní nachází v Austrálii ve městě Perth, konkrétně v Queens Gardens. Neznámý dárce ji koupil a nechal poslat do Perthu. (don corleone)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama