Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Bude nejlepší, když o tomhle nikomu neřeknete.“ – „Dobře. Jo. Nikomu. Občas jenom sám sobě, ale nebojte. Nebudu tomu věřit.“ A zazvonil konec a pohádky byl konec. A právě za už příliš přeslazený závěr společně s Williamovými přáteli (v čele pošuk Spike) strhávám jednu hvězdu. S menším úbytkem humoru, způsobeným pumpováním větších dávek romantiky, jsem neměl žádný problém (snad až na závěrečnou tiskovku, ta už drhla), ostatně tak to funguje u většiny žánrových počinů. Ale stejně je to trochu škoda, když člověk vezme v potaz fakt, že dlouhou dobu se tu střídalo na poměry romantického filmu nezvykle hodně podařených hlášek a vůbec vtipných situací. Každopádně Hughův plachý William je naprostý sympaťák, Juliina hvězdná Anna zas odzbrojuje okouzlujícím úsměvem a chemie mezi nimi rozhodně je. Nesmím také opomenout výborný soundtrack a v epizodních roličkách Emily Mortimer (velmi půvabnou) a Dylana Morana (prostě svého, navíc nevím, jestli to byl úmysl, ale ta předzvěst knihkupectví Black Books mě pobavila sama o sobě). Silné 4* (a možná hodnocení ještě časem zvýším, tedy až si zvyknu/smířím se s oním koncem). „Nezapomeňte, že slečna Scottová také ráda mluví o svém dalším projektu, který se bude točit někdy v létě.“ – „Ach, ano, skvělé, skvělé. Budou tam nějací koně? Případně psi. Víte, naše čtenáře fascinuje oboje. - Bude se to odehrávat v ponorce.“ – „Aha. To je smůla.“ ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tak si zoberme ústrednú dvojicu. Grant si to strihol už po niekoľký krát tú "svoju" postavičku a k nemu sa pridala v tom čase hviezdna Julia Roberts, ktorá dokázala pritiahnuť už len svojou účasťou dostatočný počet divákov. Film následne označili "milovaným" žánrom - romantická komédia a kiná boli plné. Robia to čo chce trh a trh dostal to čo chcel. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You´re the most beautiful woman in the World..“ Zatímco drtivá většina amerických romantických komedií je kávička ze Starbucks s hodně cukry a příchutí uriny, ta Mitchellova na mě působila jako přiměřeně oslazený Earl Grey s osvěžujícím citrónem v podobě masturbujícího velšana navrch. Ten britský esprit se prostě nezapře. Začíná se mi zdát, že neoblíbit si filmy vzešlé z pera Curtise je těžší, než být dublérem zadku Johna Goodmana.. „Fancy a fuck..?“ ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie, které nejsou jen dílem Amíků, ale spolupracují s Angličany jsou od typicky Amerických hodně odlišný. Někdy v kladném smyslu někdy v záporném. Tady v kladném, protože tenhle snímek je velice milý, nijak netlačí na city nebo na humor. Je prostě nenucený a to se mi líbí. Bohužel film má i pár dost směšných scén, ale na 4 hvězdičky to je. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Mám rád Julii Roberts, nesnášim Hugha Granáta, mám rád romantické komedie, nemám rád britskou (ko)produkci. Čímž chci říct, že má chuť k projekci měla stejnou váhu jako nechuť. Kdo je rozený romantik se slabostí pro slaďáky, jistě si smlsne, kdo ne, bude na to zírat jak pablb. Já sice po celou dobu projekce nezíral jak pablb, ale mé pocity jsou převážně negativní bohužel a myslím, že právě kvůli těm důvodům, které jsem zmínil na začátku. Jakmile vstoupil na scénu Grant, doufal jsem, že oslepnu, nebo že alespoň vypadne proud. Když došlo na romantiku, tvářil jsem se jako kyselá p***l. Věřím, že kdyby tuto látku zpracoval James L. Brooks či Nancy Meyers byl by výsledek daleko lepší. 60% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Scéna na střeše, ve které William (Hugh Grant) a Anna (Julia Roberts) trénují její repliky pro film o ponorce, byla zkrácena a upravena. Byly z ní vypuštěny některé Anniny nadávky, které by bránily ratingu PG-13. Prodloužená verze scény je k vidění na DVD. (don corleone)
  • Dlouhý záběr napříč několika ročními obdobími byl natočený v několika záběrech v jeden den. Díky digitálním trikům to pak vypadá, že se Hugh Grant (William Thacker) vůbec nezastaví a plynule přechází z jara do léta a tak dále. (don corleone)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 42 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama