Reklama

Reklama

Fascinující proměny přírody

(seriál)
  • Česko Velké přírodní události (více)
Ukázka z filmu

Epizody(6)

Obsahy(1)

David Attenborough provází novou řadou nezapomenutelných cyklů o planetě Zemi a její zvířeně. Kolísavý přísun sluneční energie způsobuje koloběh ročních období, která nepřetržitě mění tvář severní a jižní polokoule. Rozsáhlé přesuny vodních a vzduchových mas přinášejí v průběhu roku řadu dramatických změn. V některých oblastech vyvolává střídání ročních období přírodní představení, která nemají na světě obdoby.V Arktidě začíná s příchodem léta každoroční tání sněhu a ledu nashromážděných v průběhu dlouhé polární zimy. Ze zemského povrchu v krátké době zmizí sedm milionů kilometrů čtverečních ledové plochy. Vytváří se tím jedinečná příležitost, kterou se snaží využít miliony nejrůznějších zvířat. Pro mnohé je to nejlepší doba pro vytváření zimních zásob nebo rozmnožování. Pro lední medvědy ale polární léto představuje nejobtížnější roční období, v němž musí vynaložit veškeré své síly, aby tuto největší sezónní změnu na naší planetě přežili. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (51)

Rigo 

všechny recenze uživatele

Pokud se pod nějakým dokumentem podepíše David Attenborough, je to záruka nádherné podívané. Nejedná se sice o takovou bombu jako Zázračná planeta, ale i tak je vysoko nad dokumenty jiných autorů. Tento soubor je o hlavně o velkých přesunech zvířat, ať už to jsou sardinky s delfíny, nebo buvoli, zebry či jinde zase přesun slonů za vodou. Ale nedá se to popsat to se musí vidět. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Nejlepší scénáristkou je příroda, také vytváří nejhezčí kulisy a když se k ní připojí zdatný a zručný kameraman se svým HD přístrojem vznikne z toho nádherný dokument. Fascinující proměny přírody mi dokázaly, že příroda a její proměny a zákonitosti mě budou neustále překvapovat něčím novým. Tenhle seriál mi opět ukázal spoustu pro mě do této doby nevídaného. Komentář píšu po prvních dvou dílech, ale nečekám, že by se měl dále nějak zásadně měnit a samozřejmě mám v plánu ty zbylé díly dokoukat! ()

Reklama

KryštůVek 

všechny recenze uživatele

Na takových dokumentech mě uchvacují úžasné záběry a skvělá hudba a naopak velmi otravují až urážejí komentáře. Slzopudná prohlášení typu: "Podívejte se jak si těchto sedm lvíčat krásně hraje, za tři měsíce zbyde jen jedno..." jsou naprosto nepatřičná a zavádějící. Místo aby nám tyto dokumenty připomínaly, že přežití nejsilnějších má své opodstatění a předkládaly nám tak námět k zamyšlení nad pokřivenými pravidly naší existence, snaží se jen lacině donutit diváka k neopodstatněnému a ve své podstatě nežádoucímu soucitu. Komentář ponižuje toto krásné a mistrně propracované dílo jen na 4*. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších dokumentů, které jsem kdy viděl. Některé záběry jsou opravdu dechberoucí a smekám před filmaři, z jakých pozic a jakým způsobem dokázali některé scény natočit. To platí zejména pro podmořské scény ve 4. a 6. části. Čtvrtá část je pro mě také vrcholem celého dokumentu, tenhle díl je, co se týče hodnocení, čistých 100%. Terejové mě naprosto dostali. Nemohu také nezmínit hudbu, která je na dokument nezvykle výrazná a opravdu moc povedená. Krom malilinko slabší 1. části s ledními medvědy, kde jsem se tolik nového nedozvěděl, jsou ovšem všechny ostatní díly minimálně na 90%, a proto nemohu Fascinující proměny přírody hodnotit jinak než plným počtem. (HD, dabing) ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nedávno mi jeden přítel řekl, že zvířata jsou nejlepší herci. Člověk se až diví, jak velká je to pravda. Jejich životy jsou nejkomplikovanější filmové děje a přitom ty nejuvěřitelnější. Každý scénárista by chtěl takový scénář napsat ale s takovým, který píše sám život se nedá srovnávat. Příběhy složené ze všech žánrů. Rodinné komedie střídající se s romantickými zápletkami, přecházející v dramata, z kterých se vytvoří válečný thriller, objeví se špetka té historie, ale bohužel někdy končí špatným hororem, který se nechává inspirovat skutečnými událostmi, nebo to celé vyvrcholí příběh jako z pohádky. Zdánlivě špatné dílo se naopak stává hitem. Proč? Je to přeci fascinující svět přírody, který lidem jako jsem já vyráží dech. Teď můžu konečně souhlasit s tou přihlouplou reklamou, kde se mladík dívající z balkonu svého nového baráku na ptáčky, kteří si staví hnízdo, povzdychuje, že to nemají tak lehké jako on se svou hypotékou. Něco na tom bude. Více takových filmů brzy způsobí, že se přestanu mýt, začnu jíst jen kořínky a bobule, udělám si batikované tričko a přidám se ke Greenpeace. Miluji svět za hranicemi civilizace! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Filmový štáb měl poprvé v historii příležitost natáčet skupinu narvalů ze vzduchu. Také bylo odhaleno, jak medvěd grizzly využívá svých nohou, aby z hluboké tůně dostal mrtvé lososy. (Saku)
  • Točilo se 25 měsíců. (Saku)

Reklama

Reklama