Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andy odjíždí na kovbojský tábor a chce si s sebou vzít Woodyho. Nedopatřením mu odtrhne ruku a Woody musí zůstat doma. A tehdy začíná další dobrodružství, které s Woodym prožijí i ostatní Andyho hračky. Woodyho totiž ukradne sběratel hraček Al McWhiggin, který ho chce prodat do muzea hraček. Něco takového ale ostatní Andyho hračky nechtějí dopustit a pronásledují ho až na letiště. Na cestě zažijí spousty dobrodružných a vzrušujících okamžiků při překonávání překážek. Podaří se jim zachránit Woodyho včas? (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (501)

boshke 

všechny recenze uživatele

Výjimka potvrzující pravidlo, že pokračování jsou horší než první díly. Dvojku Toy Story jsem si užil mnohem více než jedničku. Super zapojení nových postav (Jessie, Barbie, Prospector, Mrs. Potato Head), větší prostor pro staré známé (Slinky, Hamm, Rex, Mr. Potato Head, mimozemšťani), napínavý a zajímavý příběh. Super! 100% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Druhý díl hračkové série nejen, že nekazí pověst geniálnímu originálu, ale cituje ho, vzpomíná na něj a jeho myšlenku převádí do nových zákrut a velkolepějších záměrů. Místo do pizzerie a k sousedům se tentokrát podíváme o pořádný kus dál, dočkáme se jednoho upřímného slzopudného momentu a možná přijde i Zurg. Z Pixaru prší nápady a čím jsem starší, tím víc kroutím hlavou nad tím, jak do sebe může všechno zapadnout takhle dokonale. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Je to trošku zvrácené, hodnotit dvojku ve světle trojky, ale cesty páně jsou nevzpytatelné (a občas i dost klikaté, hrbolaté a občas slepé). Pixar opět dokázal, nebo tedy spíš prvně dokázal, že i pokračování animáků nemusí jít přímo na DVD ale může být plnohodnotným filmem v kinech. Nemluvě o tom, že i v té době byla animace stále v rozpuku. Ještě štěstí, že se nerozhodli pro pokračování nějaké šílenosti, takhle to úspěšně dopadlo, Pixar se nažral peněz a diváci zůstali kulturně naplněni. Důstojné pokračování, které dalo i tak trochu živnou půdu pro ještě důstojnější pokračování. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toy story 2 je v podstate rovnako dobrý ako prvý diel, čo je ale jeho najväčšia slabina. Asi som čakal ešte niečo výraznejšie, zbesilejšie, vtipnejšie, akčnejšie a neviem, čo ešte. Od Pixaru sa vždy očakáva búranie hraníc a nastavovanie latky stále vyššie a to nie len pre konkurenciu. Niečo málo mu do najvyššieho hodnotenia chýba a keďže som Pixaru dal viackrát 5 hviezd, niekedy tie štyri neuškodia. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Počkaj, stop, stop, to je ono!" - "Neskoro. Preklikám to odznova.“ Úplne dojemné, skvelé, vtipné, zlaté, bombové. Kým prvý diel mi v kine utiekol, na druhý som zašiel – a na mieste som sa platonicky zamiloval do kovbojky Jesse. Keby VRESKOT 2 nevznikol v roku 1997, ale v roku 2000, Randy Meeks by v debate o najlepších dvojkách bez debaty spomenul práve Toy Story 2. Obľúbené staré postavy sa vracajú, pribudli zaujímavé nové, príbeh sa posúva iným (vážnejším) smerom a celé je to (i vďaka mierne patetickej, ale nežne urobenej piesni „Keď ma milovala“) príjemne nostalgické a poetické. Dokonca i pop-kultúrne odkazy, hoci inak dosť klišé, ma bavili (JURSKÝ PARK, „Som tvoj otec“). Výborné akčné scény a smršť fantastických postavičiek, ktoré si musíte zamilovať. Jednotka mala svoje čaro, ale nikdy ma moc nebrala. To dvojka je super. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (43)

  • Poslednýkrát čo Jim Varney v sérii nadaboval psa Slinkyho. Ako silný fajčiar totiž 10. februára 2000 prehral svoj boj s rakovinou pľúc a to iba v 50tich rokoch. Už v ďalšom diele Toy Story 3: Príbeh hračiek ho nahradil jeho dobrý priateľ Blake Clark. (LuiCJ)
  • Jednou z ikonických hraček je i magnetická tabulka Etch A Sketch. Ve skutečnosti byl tento produkt uveden na trh v roce 1960 a svou největší slávu zažil během 70. a 80. let, než konkurenční videohry přivedl mateřskou společnost Ohio Art Company k bankrotu. Po uvedení filmu však prodej Etch A Sketch vzrostl o 20 % a pomohl tak firmě vrátit se zpět na trh. (Jimmy15)
  • Auto rozvozu Pizza Planet se vyskytuje také ve filmech Ratatouille (2007) nebo Rebelka (2012), tam v podobě vyřezaného modelu. (Harroc)

Reklama

Reklama