Reklama

Reklama

Rivalové pod rudým sluncem

  • Česko Rudé slunce (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jaro 1871, japonský velvyslanec, doprovázený dvěma samuraji, jede v soukromém vagónu Transkontinentálního expresu na návštěvu k prezidentovi Spojených států, aby mu přivezl velmi cenný dar – samurajský meč nevyčíslitelné hodnoty. Do vlaku však nastoupili i členové bandy vedené desperáty Linkem a Gotchem. Zajímá je poštovní vůz, který převáží zlato, jež je střeženo vojenskou kavalérií. Zlato je uloupeno, ale jejich pozornosti neujde bohužel soukromý vagón. Jeden ze samurajů je zabit, cenný meč ukraden. Samuraj Kuroda má sedm dní na to, aby přinesl meč zpátky. Uprostřed Divokého západu stojí člověk, který žije a koná podle kodexu bušidó, zákona samurajů... Rudé slunce je western natočený v roce 1971 s mezinárodním obsazením. V hlavních rolích se vedle sebe objevil americký představitel tvrdých mužů Charles Bronson, legenda japonských filmů Toširó Mifune, francouzský herec Alain Delon a švýcarská herečka Ursula Andressová. Film byl natočen ve Španělsku britským režisérem Terencem Youngem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Luxusní herecké obsazení v netradiční westernové putovačce. Cesta za císařovým mečem/ukradeným zlatem dělá z Mifuneho a Bronsona nedobrovolné parťáky v honbě za slizounským padouchem s tváří Alaina Delona a pozornému divákovi hned docvakne odkud opisovali tvůrci Tenkrát na východě. Humor je zde pravda cyničtější, ale hlášky jsou o to lepší. Pro někoho, kdo hrál Red Dead Redemption II je to jako návrat do starých pohodlných bot. Když budu dělat večeři já, budeš o hladu a budeš bita. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a trošku netradiční western s nádechem orientu. Mezinárodnímu obsazení vládne skvělý Mifune, který svého samuraje na divokém západě nemohl prostě prodat lépe. Alain Delon v záporné roli se mockrát nezjeví. Ursula dokonale prodá své půvaby a při sledování Charlese Bronsona si divák vlastně jen uvědomí, že toho kromě Sedmi Statečných a Tenkrát na Západě spolu s tímto filmem více kvalitního westernům neposkytl. 70% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Patrně neexistuje mnoho snímků, ve kterých rudí pyromani nakopávají zadky bílým zlodějům a žlutý nemluva je přitom porcuje. Přesto se přiznám, že vzhledem k obsazení jsem čekal ještě o něco lepší kousek, ale tu čtvrtou hvězdu nakonec bez problémů zachránila kombinace Linkova hláškování, Christininých předností a Kurodovy frajeřiny v podobě rozseknutí komára katanou. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ani si nepamätam western, v ktorom by som videl tolko roznych narodnosti. Francuz Alain Delon v ulohe zaporaka, American Charles Bronson, Japonec Toshiro Mifune, ktoreho poznam hlavne z filmov Akira Kurosawu, Svajciarka Ursula Andress a vo filme sa objavilo i par Indianov. Pribeh bol jednoduchy, nebol nudny, zabavny bol pre mna nepriatelsky vztah medzi Bronsonom a Mifuneom, avsak pre mna bolo najprv nepochopitelne, preco ho Bronson hned pri prvej prilezitosti nezabil, ale to by sa potom film uberal asi nudnym smerom. Takze vdaka hviezdnemu obsadeniu sa oplati tento film vidiet a pre fanusikov westernov by to mohla byt filmova lahodka... 19.03.2010 _______ Charles Bronson - (Link Stuart) +++ Toshiro Mifune - (Kuroda Jubie) +++ Ursula Andress - (Cristina) +++ Alain Delon - (Gauche) +++ Capucine - (Pepita) +++ Barta Barri - (Paco) +++ Gianna Medici - (Miguel) +++ Hudba: Maurice Jarre +++ ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Kvalitní netradiční westernový příběh s příjemně zábavným nadhledem. Loupežné vlakové přepadení, zrada, putování za pomstou, boj o život, provedení pomsty a splnění úkolu a zachránění citlivé čestnosti. Díky velkolepě drzému vlakovému přepadení vzniká nesourodá dvojice protřelého pistolníka Divokého západu Linka (dobrý Charles Bronson) a samuraje Kuroda (dobrý Toširo Mifune), která hledá bývalého Linkova podrazáckého parťáka, vraha Kurodova kolegy a lupiče vzácného daru pro amerického prezidenta. Link je hnán velkým lupem, Kurodo pak splněním své povinnosti. Dvojice je k sobě poutána poutem vzájemné úcty, a nakonec i přes tragédii uskuteční splnění samurajova úkolu. A tak společně naleznou svůj cíl: Gaucheho (dobrý Alain Delon), bezcitného a chamtivého sadistu, který má pouze jedinou slabost. Tou je prostitutka Christina (půvabná Ursula Andress), která neváhá použít svých ženských vnadů pro záchranu svého milovaného Gauche. Napínavé, zábavné, kvalitně provedené. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (4)

  • Japonský velvyslanec zmiňuje císaře jménem Mikado. Toto slovo ale v japonštině existovalo až od roku 1880, zatímco děj filmu je zasazen do doby o deset let dřívější. (Hans.)
  • Hlavní role ztvárnili představitelé 4 různých národností, a to Američan Charles Bronson, Japonec Toshiro Mifune, francouzský herec Alain Delon a Ursula Andress, která je ze Švýcarska. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama