Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

ste 

všechny recenze uživatele

Tento seriál selhává ve všech ohledech. Hlavní dva představitelé jsou neuvěřitelně necharismatiční a nezajímaví, jejich rodinné a citové propletence jsou příšerně nudné a případy, které řeší jsou tuctové. Navíc si počínají jako když se příchod Cimrmana do Liptákova zjišťoval poločasem radioaktivního uhlíku namísto kouknutím do kroniky. Přece se nějak musí ukázat, jak moc chytrý jsou, ne? Dokonce tak chytří, že i ty nejsložitější modely a výpočty si v klídku vypisují na tabuli, nedej bože aby použili počítač. Viděla jsem asi půlku první sezóny, tak nevím, jestli se to časem nezlepší, ale já to rozhodně riskovat nebudu. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Prvních pár sérií super, pak už dosti otrava. Především Charlieho přirovnání mě od čtvrté série začaly lézt krkem a když se do nich začaly dostávat i další z postav, bylo to už opravdu na hlavu. Naštěstí vše vyrovnal skvělý Judd Hirch a především Peter MacNicol, který pro mě osobně byl nejlepší postava celého seriálu. Ve výsledku se tedy jedná o několik hodin matematiky na pozadí obyčejné kriminálky. Prostě průměr. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, žeby tento seriál vybočoval z pokojných vôd priemeru. Hoci sa produkcie ujali Tony a Ridley Scottovci, mám pocit, že pracovali v ojazdených koľajách podobne zameraných seriálov. Hoci je zaujímavé sledovať, ako môže matematika súvisieť s vyšetrovaním zločinov, všetko mi pripadá už dávno videné. ()

pistik 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady policajných seriálov ako C.S.I., Cold Case alebo Criminal Minds. Avšak na rozdiel od vyššie spomínaných, Vražedné čísla nedokážu ničím zaujať, jedná sa o čistý priemer. Nápad ako riešiť rôzne záležitosti pomocou matematiky by sa hodil skôr do nejakého mysteriózneho seriálu ako do seriálu takéhoto druhu- niektoré riešenia vyznievajú až príliš hlúpo a nereálne. Taktiež casting výrazne šliapol vedľa. Otec Grék a jeden zo synov typický Američan a druhý zase Palestínec? Videl už niekto takú nesúrodú rodinu? Tomuto seriálu proste chýba šťava a napätie alebo lepší strih. ()

prochy95 

všechny recenze uživatele

Toto je snad nejlepší kriminální seriál, který jsem kdy viděl. Tento seriál, má mnoho výhod, kvůli kterým by se na něj měl člověk dívat. Zaprvé je podle mě nejvyšší výhodou celého seriálu, že se tam hodně řeší osobní život všech postav. Vzhledem k tomu, že hlavní hrdinové jsou bratři a ještě k tomu tam vystupuje jejich otec, tak se v každém díle najde nějaký rodinný problém, který se musí nějak vyřešit. Dále samozřejmě obdivuji, celkový nápad využívat matematiku a logiku k řešení zločinů. Pravdou je, že všechny rovnice, které jsou zde používány opravdu existují a mají nějaký reálný základ. Jediné co nechápu je, jak mohou všechny ty normální věci z reálného života převést na čísla. Také jsem velmi nadšený z toho, že se nejedná stále o ty samé zločiny. Jsou totiž kriminální seriály, které se specializují pouze na jednu věc, třeba únosy nebo vraždy. Avšak v tomto seriálu se objevují únosy, vraždy, krádeže, finanční podvody a další podobné věci. A konečně musím vyjádřit svůj nejvyšší obdiv nad hereckými výkony jednotlivých herců. Každý herec dostal nějaký svůj charakter ke své postavě a dokázal ho naprosto neuvěřitelně zahrát. Všech celých šest sérií jsem se u tohohle seriálu nikdy nenudil a jsem z něj naprosto unesen. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • "S Bixel St" je názov ulice za budovou, kde sídli FBI v seriály. V 4. epizóde 6. série s názvom "Autor neznámy" je spomínaný film Bixel Street. (ČSFD)
  • Hlavní hvězda seriálu, David Krumholtz, hrál ve svých začátcích i ve filmu Addamsova Rodina 2. V tomtéž filmu se potkal i s Peterem MacNicolem, který v Addamsových hrál vedoucího tábora, a ve "Vražedných číslech" hraje profesora spolupracujícího s Krumholtzem. (viperblade)
  • Postavu Davida Krumholtze oslovují všichni Charlie, pouze jeho kolega Larry mu občas řekne Charlesi, a to v případě, kdy mu chce sdělit něco důležitého. (Greg)

Reklama

Reklama