Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednotlivé příběhy divácky atraktivního televizního seriálu Záchranáři dávají nahlédnout do života mužů, záchranářů horské služby, kteří denně nasazují své vlastní životy, pro záchranu obětí hor. Autenticita vyprávění těchto příběhů ze současnosti je dělá přitažlivými, zajímavými a uvěřitelnými. Pro natáčení, dramatických příběhů záchranářů, využili tvůrci prostředí méně známých lokalit Vysokých Tater, které vytváří atraktivní kulisu seriálu. Hlavními hrdiny seriálu jsou profesionální i dobrovolní členové záchranné horské služby. K největším osobnostem patří Tibor a Peter, známí jako nerozluční kamarádi. Mezi záchranáře by rád patřil i horský nosič přezdívaný Ťava, ale opět se mu jeho přání nesplní: nový člen přichází z Bratislavy a jmenuje se Martin. Zúčastňuje se první záchranné akce, při které je hned konfrontován s krutostí hor.
Jednotlivé časti:  1.-Vidieť kamzíky
2.-Noc na zrkadlovej stene
3.-Paradoxy
4.-Sprisahanie žien
5.-Biela tma
6.-Sila k životu (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Solidní námět sráží bohužel viditelně témeř nulový rozpočet, který nedovoluje i přes solidní epizodické zápletky v horách je znázornit tak, jak by se slušelo a patřilo, a tak bohužel musí až příliš častu přicházet ke slovu střih a viditelné lepení záplat tam, kde už absence rozpočtu nedovolila se tvůrcům více akčně odvázat. Plusem jsou pochopitelně krásná horská panorama, z kterých přímo dýchá ona monumentnost. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento seriál by som nazval príjemným oddychovým. Na dobu, keď chce človek zrelaxovať, sledovaním peknej prírody v televízii je tento seriál ako stvorený. Škoda, že nemal viac častí. Mrzí ma tiež, že sa v ČR predaboval, lebo v originále to bolo najlepšie a predsa všetci, čo hovoríte a rozumiete česky musíte rozumieť aj slovensky, tak nechápem ten počin. Inak mi v tom seriály niektoré veci vadili ako dej, sfilmovanie či dialógy, ale inak by sa to dalo s realitou trocha porovnávať. Hodnotím to nadpriemerne. 60% odo mňa, už len z lásky k Tatrám sa patrí. :) ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

Mne sa tento seriál páčil. Možno iba preto, že Tatry vidím málokedy, ale napriek tomu som si s chuťou pozrela každý ďalší diel. Je to jednoduché rozprávanie, ktoré sa, myslím, ani netlačí medzi vážnejšie žánre. Českých bratov musím poľutovať za šialený dabing - to bol jediný dôvod, prečo som si to na četke nepozrela znovu. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

V současné seriálové produkci nebyli Michálkovi Záchranáři vůbec marným pokusem – uprostřed násilně stylizovaných a na hlavu postavených panoptik dokázali zapůsobit určitou autenticitou a drsností, která místy bohužel přecházela do tak dobře známé násilné didaktičnosti (zejména co se bilancování s aktuálními spoelčenskými fenomény týče). Malé příběhy obyčejných lidí dokázaly probudit zájem, navíc vizuální stránka díky tatranským vnadům dokázala překlenout i slabší místa ve scénáři. Co však překlenout nedokázala, byl příšerný český dabing, který ubíral Záchranářům na věrohodnosti a vyhrocenější emoce pohřbíval některými ochotnickými výkony. Nicméně v kontextu současné kvality jsou Záchranáři skutečným vrcholem... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Slovenský seriál ze života záchranářů, u kterého bych mohl reptat, že první dva díly do děje moc diváka nevtáhnou, že akce je levná a mohla by být efektnější, že to má málo dílů, že je to točené na nějaký vybledlý filmový materiál, kde nevynikne krása exteriérů nebo že děvčata neukážou ani jednu bradavku a že to je moc depresivní a zjednodušující, ale nebudu reptat. Jsem rád, že vznikl seriál, který se netočí v ateliéru, ale ve fantastických Vysokých Tatrách ( až mne zaráží, proč je Slováci využívají ve filmu, seriálech tak pramálo ), jsem vděčný, že záchranáři řeší běžné nehody a starosti a ne že honěj teroristy a emigranty a zabraňují zemětřesení apod. Jsem rád, že, že herci byly sympatičtí, takže jediná naprosto kokotská věc je dabing - nejenže mi přijde úlet dabovat slovenský seriál, ale ještě tak amatérsky, kdy hlasy dabérů překryjí všechny zvuky, takže je to neskutečně nepřirozené. Originální slovenskou verzi jsem nenašel. PS: Pokud někdo znáte člověka, který rozhodl tenhle vyjímečný seriál dabovat, tak mu vyřiďte, že zážitek z tohoto seriálu srazil na čtvrtinu kokos jeden. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Zuzana Fialová během natáčení coby fotografka Klárka ve scéně, kdy odjíždí vlakem pryč, při nastupování omylem vešla do kabiny strojvedoucího. Zareagovala však maximálně pohotově a scénu dohrála. Tato scéna pak zůstala i v seriálu, přestože je vidět, jak se Fialová dívá do kamery. (Vazzy)
  • Poradcem při natáčení byl jeden z nejlepších slovenských horolezců, člen horské služby Peter Šperka, který si v seriálu několikrát zahrál - turistu, záchranáře i zachraňovaného. Šperka byl zabit v červnu 2013 v Pákistánu, když při expedici na Nanga Parbat jejich stanový tábor přepadli členové hnutí Taliban. (cheyene)
  • Scény na skále točili opravdoví horolezci (převážně členové Tatranské horské služby). (cheyene)

Reklama

Reklama