Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

LukeUp 

všechny recenze uživatele

1. Family Guy 2. American Dad 3. Cleveland Show, tak přesně tak bych seřadil seriály z dílny Setha MacFarlanea. American Dad je drzé, neotřelé a nebere si servítky s ničím, nicméně pořád se drží stejného konceptu jako ostatní dva jmenované seriály. Přesto patří k mým nejoblíbenějším animákům, které sleduji. 70% ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Paranoidní a impulsivní otec je konzervativní republikán a odhodlaný patriot, který své drsné pracovní metody ze CIA neváhá použít i na svou rodinu. Jeho postava paroduje strach USA z ohrožení jejich země Araby a vlastně všemi ostatními. S přísným Stanem kontrastuje uvolněná hippie dcera Haley a jejich rozbroje jsou dobrým zdrojem vtipů, syn a matka spíše jen přizvukují. Avšak nejzábavnější je lyžař Klaus a jeho německý akcent a prasácké návrhy. Mimozemský alkoholik, který má slabost pro americké cukrovinky, se i rámci pár dílů opakuje, ale potenciál určitě má. Drsný humor seriálu mě ani neuráží, ale ani příliš nerozesmívá, takže po několika dílech Amerického taťku vzdávám. Zkusím MacFarlanův ranější počin Griffinovi a uvidíme, jestli se scenáristův smysl pro humor během let vycizeloval, zůstal tentýž nebo se zhoršil. Son, feelings are what women have. They come from their ovaries. 60–65 %. [S01E01–10, v originálním znění] ()

Reklama

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Rodina Smithů je ještě bizardnější než ta Griffinů, stejně za hranicí nevkusu jako American Guy, nýbrž všeho moc škodí a mě American Dad! i občas nudí, protože celkový potenciál není takový (hodně je to svázáno jednoduchostí postav) a celkově všechno už někdo bylo nebo se to po čase opakuje. A rozhodně radši mám psa Briana než ufona Rogera a rybu Klause dohromady! ()

fastum 

všechny recenze uživatele

Bokovka Setha MacFarlanea se povedla na sto procent! American dad narozdíl od Family Guye udržuje o trochu silnější příběhovou linii a nepřerušuje ji nesouvisejícími vtípky. To se někomu může zdát jako mínus (on Family guy na nich dost stojí) ale jak říkám tohle je seriál jiný, a podle mě FG kvalitou některých dílů i překonává. ()

Janko666 

všechny recenze uživatele

Chybí mi nějaké skvělé vedlejší postavy typu: Quagmire, Apu, Ziodberg nebo Herbert the pervert. S přibývajícími díly kvalita prý roste, takže ještě uvidíme. EDIT: Ano kvalita roste, postavy přibývají, ale jak tady někdo napsal: rozdíly mezi bezmála geniálními díly a průměrnými je skutečně obrovský! Tak nakonec lepší než Futurama, minimálně stejně dobré, jako Drawn Together a Simpsonovi, ale furt nudnější než Family Guy a South Park. ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (47)

  • Klausův mozek byl údajně předán do ryby na Zimních olympíjských hrách v roce 1986, v tomto roce se ale ve skutečnosti nekonaly. (GreatestFan)
  • Jeff Fischer je pojmenovaný podle kamaráda Setha McFarlana. (Martin_W)

Reklama

Reklama