Reklama

Reklama

Jenom jeden pes má právo vést smečku. A jenom jeden muž může kočírovat drogový gang. Občas ale i ti nejsilnější alfa samci dělají chybná rozhodnutí...  Narodit se příliš bohatý přináší všude na světě stejnou volbu. Buď majetek využijete ke vzdělání a zlepšení sebe sama, nebo vás peníze zkazí a vy jich začnete zneužívat. Devatenáctiletý Johnny Truelove, mladý dealer rekrutující se z vrstvy zlatých losangeleských dětí, si zvolil druhou cestu a dovedl ji až do krajnosti. Vždycky si přál, aby ho jeho okolí vnímalo jako nesmlouvavého drsňáka, a aby si vydobyl respekt, byl ochoten udělat cokoli. Proto se také jednoho dne rozhodl unést patnáctiletého bratra muže, který mu dluží peníze. Takové činy ale americké úřady nepromíjejí ani prominentům a vynášejí za ně dlouholeté tresty. Johnny a jeho gang zpovykaných, rádoby dospělých mladíčků nyní musí vymyslet, co s uneseným, sympatickým Zackem, který starší kluky obdivuje, dělat dál. Co si ale počít, když už neexistují správná rozhodnutí, ale jen špatná a ještě horší? V kriminálním dramatu režiséra Nicka Cassavetese, jež bylo natočeno na motivy reálného zločinu, se představí především talentovaný Emile Hirsch a v netradiční herecké úloze hudební superidol Justin Timberlake, ve vedlejších rolích se ale můžete těšit také na Bruce Willise a Sharon Stoneovou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (321)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nick Cassavetes .. Tento film se snaží o dvě věci. Být zatraceně cool a šokovat svým dějem o fatálním únosu malého chlapce. Samozřejmě, to první celkem vychází. Je tu (blbeček:-)) Justin, spousta krásných a blbých slečen, hulení a pohodové mejdany v luxusních bejvácích. Takže hezká fazóna se celkem povedla. To druhé už tak díky režii nevychází, přestože je téma silné.. Bruce Willis zde má sice jen malou roli, ale mě rozhodně potěšil. Film s jeho účastí bych si dal, byť by byl jakýkoliv. Stejně jako účast Sharon Stone nebo Justin Timberlake (který byl místy nesnesitelně namachrovaný, ale celkově nehrál zas tak špatně - a to ho jako zpěváka nesnáším!) měla i ta jeho sloužit ke zviditelnění drsného příběhu, kterému k nadprůměrně zvládnuté výšině chyběla jen lépe zvládnutá režie, zvláště závěrečné třetiny. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Jéžišmarjá. Banda vylízanejch debilů, co viděla hodně gangsterek a naposlouchala hodně gangstarapu si hraje na gangstery. Ani směšný to není. Idiotské postavy se stupidními dialogy v hloupém příběhu. A ještě tak dlouhém. Jediné uvěřitelné na tom je, že Sharon je kus jako za mlada. Wau!!! Škoda těch známých ksichtů a jmen. To vážně nikoho z nich netrklo, že je to strašná tragikomická (ovšem bez špetky humoru) kravina? Být jimi, tak maj agenti na vteřinu padáka. Před odpadem to nezachrání ani dobrá hudba, Sharon a dokonce ani jinak má velmi oblíbená Dominique Swain (která může za to, že jsem ten film viděl, jinak bych ho minul a vůbec o nich bych nepřišel). ()

Reklama

Molly 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film mě navnadil už výborný trailer, který mě přinutil zjistit si o celé události víc. Takže mě nemohlo nic překvapit, no i přesto jsem se po zhlídnutí cítila jak po ráně kladivem. Po tomhle filmu vám nebude dobře, už proto, že se to skutečně stalo (s malými odchylkami, např. bazénová scéna se prý nekonala stejně jako Truelove/Hollywood nikdy nevolal Mazurskému/Markowitzovi) a proto, že to mohlo dopadnout jinak. Podrobné info o skutečném případu najdete zde. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Pokud se dokážete přenést přes to, jak moc se tento film snaží být fucking cool, dá se na něj poměrně dobře dívat, aniž by vás nudil. Nejedná se však o víc, než pouze průměrnou záležitost. Problémem je totiž naprosto nulová atmosféra a zcela sterilní emoce. Mně toho chlapce prostě nebylo ani trochu líto. O to víc mě překvapilo, když jsem zjistil, že jeho smrt je divákovi odhalena předem. Co se týče výkonů, tak mě vyloženě nudil Emile Hirsch, naopak všechny scény s Brucem Willisem byly o třídu lepší - pořád i s novýma vlasama je hodně dobrej :) Jinak hudba fajn, i když některým může přijít stereotypní; ale celkově to žádná velká sláva není. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto na ČT2 v rámci Filmového klubu. Přiznám se, že bych takový film spíše čekal na obrazovce komerční televize - všechny ty drsné hlášky mi pod logem ČT2 přišly až nechtěně vtipné :) Co mi vadilo hodně bylo rozhodnutí odvysílat film v dabingu (navíc dost příšerném, s výjimkou jako vždy skvělého Alexeje Pyška - Bruce Willise). Dle mého soudu připraví u takovéhoto typu filmu dabing diváky minimálně o polovinu dojmu - vidět to v kině v originále, muselo by to působit daleko autentičtěji. Osobně to hodnotím jako vcelku zdařilou rekonstrukci jedné nešťastné událostí, byť k dokonalosti to má daleko (proboha, co měla znamenat ta tlustá Sharon Stone?!). V závěru mi pak nebylo dvakrát lehko, ačkoli jsem celou dobu tušil, jak film asi dopadne. A Justin Timberlake mi jen potvrdil skvělý dojem, který na mě udělal ve filmu "Social Network" z r. 2010 - ten týpek je fakt skvělej herec! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (19)

  • Popová hvězda Justin Timberlake získal za snímek nominaci na MTV Movie Awards v kategorii Breakthrough Performance, tedy něco jako nejexplozivnější debut. (imro)
  • Realitou inspirovaná story vydělala studiu Universal během prvního víkendu promítání (12. – 14. 1. 2007) 6,4 mil. dolarů na šesté příčce žebříčku návštěvnosti. Celkový zisk v amerických kinech dosáhl 15,2 mil. dolarů. (imro)
  • Aplha Dog byl závěrečným snímkem festivalu Sundance. (imro)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Guy Ritchie zkusí muzikál

Guy Ritchie zkusí muzikál

06.07.2009

Tahle zpráva se proplétá internetem už asi měsíc a kvůli podivné kombinaci tvůrce a žánru to vypadalo na kachnu, ale opak je pravdou. Ritchie natočí novou verzi Mankiewiczova Guys and Dolls (u nás… (více)

Sláva, drogy a sebevražda

Sláva, drogy a sebevražda

15.01.2007

Jako již tradičně vám přinášíme ty nejzajímavější aktuality, které se o právě skončeném víkendu ve světě filmových pásů a movitých celebrit vyrojily. Zavzpomínáme na nejznámějšího novodobého… (více)

Reklama

Reklama