Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Malá Miss Sunshine je černá komedie o jedné dysfunkční rodině, která se vydává na soutěž krásy. Sedmiletá Olive Hooverová je nadšená, když zjistí, že dostala příležitost zúčastnit se jako soutěžící prestižního klání Malá Miss Sunshine v Kalifornii. Hooverovi však žijí v Novém Mexiku a peněz nemají zrovna nazbyt. Takže jediný způsob, jak Olive její sen splnit, je naskládat celou rodinu do dodávky a vyrazit na cestu společně. Posádku zchátralého Volkswagenu tvoří kromě Olive její nezaměstnaný otec Richard, přepracovaná matka Sheryl, vzteklý dospívající bratr Dwayne, který je velkým obdivovatelem Nietzscheho, strýček Frank se sebevražednými sklony a vulgární dědeček Edwin. Cesta je dlouhá, prostoru v dodávce málo a všichni členové rodiny si brzy začnou lézt na nervy. Když starý autobus po chvíli vypoví službu, Hooverovic musejí začít bojovat nejen mezi sebou, ale i s časem, aby na Oliviinu velkou premiéru nedorazili s křížkem po funuse. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (896)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Road movie o rodince "pošuků", jejímuž kouzlu snadno podlehnete. V podstatě je to film bez nějaké zásadnější zápletky o tom, že vaše rodina k vám prostě patří a vy s tím nic nenaděláte, ale všechno je to tak skvěle podané, s vyváženými scénami, trefnými dialogy, bez okatého moralizovaní, že to z Little Miss Sunshine dělá výjimečný zážitek. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ecce Homo Hoover aneb ztroskotanci si odjakživa nejvíce libují právě ve svém ztroskotání.. Hořké mžourání skrz růžové brýle bez dioptrických skel, jemuž uškodil závěrečný vykonstruovaný katalyzátor rodinné sounáležitosti a vůbec, přečtěte si komentář uživatele Lima, protože cokoliv chce kdo napsat, či říct už dávno na světě někdo napsal nebo řekl. A líp.. Do otázky, jestli je Carell retardovaný blázen, mi vnesla burleskní Miss Sunshine ještě více otazníků.. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Povedeně nahořklý film se spoustou vtipných momentů a úhledně spletenými osudy všeho druhu. Snad jedině ta barvoslepost mi připadala až příliš naroubovaná a jakoby nepřirozeně trčící z jinak krásně plynoucího příběhu jedné "normálně podivné" rodinky. Z herců se mi chce nejvíce chválit úžasného Steva Carella a maličkou Abigail Breslin, ale pravdou je, že špatný nebyl nikdo z nich. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařené a originální rodinné drama s okouzlující humornou stránkou a s šesticí skvěle napsaných a zahraných postav, jejichž nesourodost a nucené soužití je největší doménou celého vyprávění. Jednoduchý příběh sice nijak nevybočuje z řady dalších bláznivých road movie, ale podpořen nápaditou režií a vynikajícími výkony všech herců přináší tak roztomilý a nenásilný obrázek drobných životních eskapád, že mu prostě nelze odolat a nesežrat mu to i s navijákem. Kinnear je už prověřená značka a role upjatého otce mu dokonale sedla, Carell mě opět překvapil a potvrdil svůj nemalý herecký talent a bezprostřední senior Alan Arkin prostě nemá chybu. Dohromady jim to sedlo skutečně náramně a ruku v ruce s inteligentním scénářem se podepsali pod působivý snímek, na který se i přes jeho naivitu a značnou absurditu prostě nezapomíná.. 80% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Paráda. Tenhle recept na mě spolehlivě zabírá. Do hrnce vhodíme skupinku netuctových lidí s různými úchylkami, mindráky a komplexy, pokud možno s příbuzenskými vazbami, protřepáte a necháte je společně uležet. K dochucení je navíc můžeme poslat na nějaký krajně netypický výlet, na který se vlastně nikomu nechce. Z celé minibusové famílie mě jednoznačně nejvíc nadchnul na heroinu a sexu závislý děda se svéráznýma radama do života, ovšem nikdo z jeho pěti společníků se vedle něj úplně neztratil. Snad jen Hooverovic maminka byla na zbytek grupy moc normální. Vtipné, nenásilné, úderné a chutné. Výborné. 80% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (33)

  • Snímek byl natočený chronologicky. (imro)
  • Původně se mělo cestovat z Marylandu na Floridu. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

22.11.2012

Co se týče režisérů, prozatím se hraje hra „které další slavné jméno odmítne možnost točit Star Wars pro Disneye“ (na seznamu už jsou Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Quentin Tarantino a několik… (více)

Sexmise opotřebovaného Stillera

Sexmise opotřebovaného Stillera

06.05.2009

Vítejte ve světě ovládaném ženami. Studio Fox vykutalo z haldy nezrealizovaných projektů sci-fi komedii Used Guys a hodlá ji oprášit. Před lety měla být prvním společným projektem tenkrát… (více)

Reklama

Reklama