Reklama

Reklama

Druhá světová válka v barvě

(seriál)
  • Česko Druhá světová válka barevně a v HD (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Uvidíte kolorovaný záznam dramatických událostí z 2. druhé světové války ve vysokém rozlišení. Prostřednictvím nejnovějších technik restaurování a kolorace máte nyní možnost zhlédnout příběh 2. světové války z nové barevné perspektivy. Během tvorby pořadu byla pečlivě ověřena historická správnost všech vojenských a civilních barev a před kolorací byly zrestaurovány do nejvyšší kvality. Tato snaha dosáhnout dokonalosti spolu s nedávným zveřejněním nových válečných fakt a objevy nových archivních záznamů nám umožňuje ještě hlouběji proniknout do podstaty největšího světového konfliktu. (Viasat)

(více)

Recenze (59)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Jak tady v komentářích padlo tento dokumentární seriál nepřináší nic převratného, ale bylo dobré si toto téma osvěžit a připomenout. Navíc v každém díle byly pro mě nějaké nové informace (sice nebyly zásadní, ale aspoň něco navíc) a umožnilo to dát si události do širších souvislostí. Záběry v barvě jsou dobrá věc (lépe se to sleduje) a není přehnaný název v anglickém originále ... in HD Colour. Barvy jsou pěkné, to se tvůrcům opravdu povedlo. Pro ty co chtějí nějaký dokument o druhé světové válce jako celku, tak tohle je dobrá volba. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dokument, jehož síla leží v kolorovaných záběrech, bohužel vesměs už někde viděných, a nepříliš zajímavých. Faktická stránka prakticky neexistuje. Minimum map a dat stěžuje orientaci v událostech, a když už komentář něco přiblíží, tak jen všeobecně. Výbornému francouzskému seriálu Apokalypsa: 2. světová válka, tohle nesahá ani po kotníky. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dokument velmi kvalitní, ale vhodný pro nezasvěcené neznalce. Pokud tento dokument sleduje člověk, který už viděl hezkých pár dokumentů o druhé světové, tak se pravděpodobně posere nudou, protože většinu záběrů už viděl, pouze jsou vybarvené. Celkově není dokument dělán se stejnou grácií, jeden díl je úchvatně nabitý akcí, rozbory a ukázkami co se děje v sídlech mocností, další vyplňují nudné a zdlouhavé záběry letících letounů a vracení se k již odvysílaným záběrům. Pokud to vezmu čistě z divácké potřeby, pak člověk chce vidět záběry z fronty, vidět boje, postupy jednotlivých vojsk, případně záběry na vrcholné politiky té doby a jejich strategie. Tento dokument podobný obrázek moc nenabízí, nebo alespoň ne v množství, které by měly dokumenty o válčení nabízet. Pokud to mám srovnávat s "Apokalypsa: 2. světová válka", pak jasně vítězí barevný formát od Francouzů. Ti sice nezapomněli neustále klást důraz na "statečnou a hrdinskou Francii", ale jejich způsob střihu a podání informací z války byl dokonalý a vhodný pro pouštění v hodinách dějepisu. Obávám se, že tato britská verze by školáky k pozornosti nedonutila, kluci by raději dál koukali na výstřihy svých spolužaček než na hodinový nudný díl o Enigmě. 60% ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Nejlepší a nejucelenější dokument o druhé světové válce, který jsem kdy viděl a obecně se dá říci, že se jedná o nejlepší dokument o jakémkoliv válečném konfliktu vůbec. Obsahuje sice pár chyb, ať už faktických nebo zejména v českém dabingu (tentokráte jsem musel originální znění oželet), ale není to nic natolik zásadního, abych šel s hodnocením dolů. Pojetí dokumentu je naprosto unikátní a zároveň dokument nabízí i řadu jedinečných záběrů. Některé se sice občas opakují, ale v tomto případě to nijak neruší. Jednotlivé díly se zejména časově prolínají a nabízejí vždy trochu odlišný pohled na vývoj konfliktu spíše, než že by na sebe vyloženě chronologicky navazovaly. Byť časová osa prvním dílem začíná a posledním končí, ve všech ostatních dílech je situace malinko jiná. Na tomto dokumentu musím vyzdvihnout ještě jednu věc, a to kolika různými aspekty druhé světové války se zabývá – vznik a vývoj konfliktu prakticky od konce první světové války, strategie vedení války na jednotlivých bojištích i na globální mapě, politické pozadí a ambice jednotlivých mocností, lehce i ekonomickou stránku věci a poměrně pečlivě i vývoj jednotlivých zejména vojenských technologií a jejich dopad na vývoj a způsob vedení války. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

V kontrastu k tomu co se děje v současnosti na Ukrajině a jak se chová Rusko, tak první díl tohoto dokumentu popisující nástup fašismu ve světě nahání vážně hrůzu. Vidíme v něm jak Japonci beztrestně obsazují části Číny, Itálie státy v Africe.I když představitelé těchto států volají o pomoc světové společenství, to se zmůže tak akorát na neúčinné sankce a prázdná slova. Vidíme tu tzv. desetitisíce "dovolenkářských" dobrovolníků z řad německé a Italské armády jak pomáhají Frankovi vyhrát v jinak pro něj těžce vyhratelné občanské válce ve Španělsku. Vidíme Hitlerem neustále vznášené požadavky a světem tolerované obsazování Porýní, Rakouska a našich Sudet v rámci tzv.ochrany tamních německých menšin a tak dále a tak dále..........."TI KDO NEJSOU SCHOPNI POUČIT SE Z HISTORIE JSOU ODSOUZENI K ZÁHUBĚ" ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Obrázek pro český obal dokumentu je použitý jeden z wallpaperů pro hru "Call of Duty: World at War". (Kacko15)

Reklama

Reklama