Reklama

Reklama

Chirurgové

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2024), 306 h 53 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Shonda Rhimes

Režie:

John David Coles, Adam Davidson, Sarah Pia Anderson, Tony Goldwyn (více)

Scénář:

Marti Noxon, Gabrielle G. Stanton, Debora Cahn, Krista Vernoff (více)

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

Ellen Pompeo, Chandra Wilson, James Pickens Jr., Kevin McKidd, Caterina Scorsone, Patrick Dempsey, Camilla Luddington, Kelly McCreary, Kim Raver, Kate Walsh (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(429)

Tihle doktoři musí denně činit rozhodnutí, která znamenají rozdíl mezi životem a smrtí. Velmi napínavé drama z lékařského prostředí sleduje Meredith Greyovou a tým doktorů z nemocnice Grey Sloan Memorial, kteří musí denně činit rozhodnutí znamenající rozdíl mezi životem a smrtí. Oporu při tom hledají jeden ve druhém – a někdy jde o víc než jen o přátelství. Společně přicházejí na to, že medicína ani vztahy nejsou černobílé. (Disney+)

(více)

Videa (39)

Trailer

Recenze (377)

golfista 

všechny recenze uživatele

Po skončení posledního dílu třetí série si dovolím tvrdit, že už jsem něco jako "odborník" na Greys Anatomy :) a dovolím si pár postřehů ..... Tenhle seriál je PŘEDEVŠÍM o vztazích a proto zhlédnutí jednoho, dvou dílů vytržených z kontextu může vyvolat zdání, že se jedná o tuctový seriál - nejedná ! Tolik dílů, schopných vyvolat ty nejkrásnější emoce jsem u žádného jiného seriálu nezažil. Ale musíte je vidět pěkně popořádku, protože vývoj postav a vztahů mezi nimi je tou největší devizou téhle každotýdenní drogy.... Zdejší srovnávání s ER a dalšími seriály z nemocničního prostředí bych vyřešil takhle ... Kdo chce vidět něco o záchraně života chytrostí a vzdělaností, pustí si Dr. House ... Kdo chce vidět doktory v každodenní akci za záchranu životů, pustí si ER nebo Chicago Hope ... Kdo se chce pobavit, pustí si Scrubs ... Kdo chce ale poznat, že i doktoři jsou lidi se starostmi podobnými těm, které prožíváme sami, pro toho je tenhle seriál ... Btw. tolik skvěle vybrané muziky v každém dílu také jen tak někde nenajdete .... Pro Geminiho - snad to nebylo příliš "hysterické" :) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost bizzardní a šílený seriál. Proč , jelikož si pomatuju na díl, kdy tam koleduje kluk bez uší a chce nový. Pak je tam černoch co chce uříznout zdravou nohu. Když mu řeknou, že mu nikdo zdravou nohu neuřízne, tak vezme jinýmu pacientovi co si uřízl nechtěně motorovkou prst a přinesl to vše sebou do nemocnice, nebot ten prst byl zamotaný v pile. Černoch pilu vezme řeže si tam nohu sice ho zarazí, ale stejně už mu jí musí uříznout nebot už jí měl nařízlou a dotyčný je spokojený , že dosáhl svého. Jestli tohle je normální tak nevím. V Americe je možný všechno. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Taxom rozmyslal pri sledovani tohoto serialu, ze akoby mohlo vypadat ceske a slovenske zdravotnictvo do buducnosti-. No jasne, uz viem a hned aj napisem : stare osarpane technicky zastarane budovy nemocnic, kde opadava omietka, vypadavaju tehly z murov a sem tam odpadne kachlicka. Pristup a spravanie sa doktorov a sestriciek moze kludne byt akoz hlbokej komunistickej totality a samozrejme vsetci zdravotnici pouzivaju informacne technologie z Doby kamennej 77  % ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Chirurgové dělí příběh přesně mezi osobní a profesní životy lékařů. Seriál je to hlavně o lásce (opětované, neopětované i té zakázané), odpouštění, životě a smrti a o jakémsi hledání sebe sama. Hlavní hrdinové se plácají ve svých životech s nadhledem i humorem, i když někteří si několikrát sáhnou až na úplné dno. Každý díl ve mně vždy vyvolal nějaký pocit nebo mě něčím zaujal. K životním peripetiím lékařů z Grey's Anatomy navíc hraje perfektně vybraná a přesně padnoucí hudba. Nějaký ty chyby by se našly, i tak se ale na tenhle seriál vždy rád kouknu. Oblíbené postavy: Meredith Grey, Izzie Stevens, Miranda Bailey, Addison Montgomery, Mark Sloan, Lexie Grey a Denny Duquette. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

___Restart___...prave jsem dokoncil 5 radu serialu, ktera vrha na dej v nemocnici Seattle Grace uplne jine svetlo. A nebo se mozna zmenil jenom muj pohled na tento serial, kazdopadne stary koment byl tak trochu mimo misu a nez napisu novy (jestli vubec) budu potrebovat delsi dobu na rozmyslenou...no, spise "rozcítěnou" abych pobral vse, co na me v techto 24 dilech autori vybalili. Un-fuckin-believeable... ()

Galerie (8 448)

Zajímavosti (65)

  • Do role doktora Dereka Shepherda byl původně obsazen Rob Lowe. Nakonec však z natáčení odstoupil. (faraonka)
  • Shonda Rhimes v několika rozhovorech uvedla, že má "bibli" Chirurgů, kde je seriál dokonale zmapován, a ve které má zapsané své nápady pro každou řadu. (Gallus)
  • Doktorku Ellis Grey ve stáří hraje Kate Burton a v mládí Sarah Paulson. Burton má světle modré oči, Paulson však tmavě hnědé. (zuza99)

Související novinky

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

29.03.2022

A je to oficiální. Společnost The Walt Disney Company potvrdila, že streamovací služba Disney+ dorazí do Česka a na Slovensko 14. června, základní měsíční předplatné bude stát 199 Kč, roční pak vyjde… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama