Reklama

Reklama

Prci, prci, prcičky

  • USA American Pie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Středoškoláci Jim, Oz, Kevin a Finch vyrážejí na mejdan ke spolužákovi Stiflerovi. Na večírku je spousta pěkných holek a kluci věří, že se jim podaří některou sbalit a zažít s ní první sexuální zkušenost. Jimovi se líbí vnadná výměnná studentka z Česka Nadia, Oz má v plánu užít si s půvabnou vysokoškolačkou a Finch doufá, že potká tu pravou. Kevin vyráží na večírek se svou přítelkyní Vicky, která se nebrání uspokojit ho, na opravdový sex s ní ale zatím nedošlo. Na večírek se snaží dostat i šprti ze školní kapely, jejich vstup je ale zamítnut. Přestože se kluci snaží, během večera všechny jejich plány zkrachují a ráno jsou všichni čtyři stále panicové – na rozdíl od ohyzdného spolužáka Shermana. Kluci jsou zoufalí a naštvaní, nechápou, co dělají špatně. Pak přichází Kevin se zajímavým nápadem – kluci musejí sami sobě slíbit, že do maturity zažijí první sexuální zkušenost; nemohou připustit, aby nastoupili na vysokou jako panicové... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (865)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Stejně jako kdysi Vřískot rozpoutal vlnu teenagerských vyvražďovaček, tak Prcičky rozpoutaly tvůrčí běsnění na téma teenage komedie. Udaly základní znaky, teda narážky na sex, humusárnost, úderný a leckdy dvouznačný humor, mladé herecké tváře a většinou svižnou a říznou muziku. A právě tohle všechno dělá z řadové komedie o jedné nezvyklé domluvě komedii průkopnickou. Scénář? Nevim koho by napadlo rozdávat si to s jablečným koláčem, ale ať je to sebevíc uhozený, pořád je to komedie ze života. Mejdany, poblázněný hormony a kupa mnohdy už kultovních hlášek. Herci? Tehdy je skoro nikdo neznal, ale teď je z Biggse, Scotta, Reidové či Meny Suvari hollywoodská smetánka. A Eugene Levy? To je kultovní postava sama za sebe. Dabing jí nařezal jako matka neposlušnýmu dítěti, ale v původní verzi je nepřekonatelný. Muzika? Punková jízda od Blinků a dalších se k filmu hodí jako lodičky k modelkám. Celkově je to fekálně vyvážené, ejakuálně promyšlené a úderně vtipné. Takže proč za 4? Jednak kvůli prvnímu řádky. Chtě, nechtě, tohle je start nového typu komedií (a nesouhlasím až tak s názorem, že tou první teenagerkou bylo Něco na té Mary je). Není to pro každýho, ale mě to sedí. ()

Faidra odpad!

všechny recenze uživatele

Chlapci a děvčata, věřte mi, že vám v životě budou mnohé věci překážet více a bolestněji než sexuální nezkušenost. Vlajková loď flotily novodobé komedie pro mladé? Fajn, ale já jsem se u toho nezasmála ani jednou, což nemůžu říct o chytání se za hlavu a záchvatech zvracení, tudíž milou lodičku potkal na mém filmovém moři po nárazech na skaliska trapnosti a vulgarity osud Titaniku dřív, než bys řekl "apple pie." Tak za co bych měla dávat hvězdičku? Za to, že mě rodina od té doby nenutila péct ovocné koláče a já jí tím pádem nezadělávám na ischemickou chorobu srdeční? S plným vědomím toho, že od téhle chvíle budu platit za nejzapšklejšího suchara v revíru ČSFD, posílám tvůrce do... tam, kam vkládají jistý hudební nástroj. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Klasika mezi teenage komediemi. To je tak provařený film, že snad není co dodat. Můj oblíbený filmík na sobotní večer... A radši se naučte chodit ve škole na záchod, nebo můžete mít problém, který je dámský a který pánský. A to se nemusí vyplatit, obzvlášť pokud proti sobě poštvete svého spolužáka... Pět hvězdiček za originalitu, humor a za průkopnictví tohoto typu filmů... ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

V očích právě dospívajícího pubescenta zřejmě kultovní komedie. S odstupem času však ony vtípky vyvolávající záchvaty smíchu vyzní trapně a divák, který již překročil hranice puberty jen tupě sleduje tu snůšku fekálií, vulgarismů a dalších infantilních kiksů plných klišé a nevkusu. V 17 letech jsem se řehtal, dnes jsem se nudil. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

První a také nejlepší díl celé již myslím šestidílné série American Pie. Spousta kultovních scén a kultovních hlášek, myslím, že stačí zmínit Jima a jablečný koláč nebo ,,MCBP,, ;-) Škoda, že se z prciček stala taková dojná kráva a tím pádem šla kvalita každým dílem dolů (viděl jsem 5dílu). Spousta sympatických ,,teen,, lidiček – Seann William Scott (,,stívmajster,,-rozhodně nejlepší postava), Jason Biggs, Shannon Elizabeth (oh naďa), Tara Raid atd. a vlastně také Eugene Levy, který prokázal asi největší věrnost a táhl to s celou sérii nejdál ze všech… ()

Galerie (79)

Zajímavosti (57)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 102,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 235,5 mil. (NIRO)
  • Keď Oz (Chris Klein) prvý krát spieva, môžeme si nad ním všimnúť mikrofón. (ShortyIC)

Související novinky

Nové Prci, prci, prcičky jsou na cestě

Nové Prci, prci, prcičky jsou na cestě

04.10.2022

Herečka a režisérka Sujata Day (Definition Please) byla najata, aby napsala scénář k rebootu kultovní americké komedie Prci, prci, prcičky. Film si objednalo studio Universal, které sérii produkuje… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama