Reklama

Reklama

Miláčku, zmenšil jsem děti

  • Česko Co je malý, to je hezký (více)

Obsahy(1)

Wayne Szalinski je nadšený domácí kutil a současně notně roztržitý vědec. Jeho dům je plný technických zlepšováků, ale jinak je dosti nedbalý, zejména pokud jde o zanedbanou zahradu, což je trnem v oku jeho souseda Eusse. Na půdě svého domu Wayne právě dokončil celoživotní dílo, přístroj na zmenšování předmětů, o kterém má právě referovat na univerzitě. Přednáška však dopadne katastrofálně. Posluchači jej totiž považují za blázna. Mezitím jeho geniální přístroj uvede do činnosti sousedův syn Ron, když jeho baseballový míček vletí na půdu k Szalinským a trefí se přímo do startovacího tlačítka. Jeho starší bratr Russ toho hned využije, aby se mohl vidět se Szalinského dcerou Amy, a donutí bratra, aby se šel omluvit. Společně s Amy a jejím bratrem Nickem se Ron a Russ vydají na půdu pro míček. Dostanou se do zorného pole zmenšovacího paprsku a náhle jsou velcí jako mravenec. Domů se však vrací rozzlobený otec, zničí dálkové ovládání přístroje, zamete a odpadkový koš vynese za plot na konci zahrady. A protože zametl i zmenšené děti, čeká je teď dlouhá cesta neproniknutelnou džunglí neudržované zahrady. (TV Nova)

(více)

Recenze (99)

Raimok 

všechny recenze uživatele

Kdyby v době mojeho dětství existovalo ČSFD, tenhle film by se dlouhou dobu držel na vrcholu žebříčku mých nejoblíbenějších filmů. To vím docela dobře. Teď jsem ho ale strašně dlouho neviděl, takže kvalitu posoudit nemůžu. Na rok 1989 to ale určitě byla hodně zajímavá podívaná. 75 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Solidní blbina, jejíchž hlavní část se bohužel odehrává na zahradě v trávě a to mě moc nebavilo. Tvůrci do role vynálezcovy dcery obsadili tehdy již zřejmě plnoletou Amy O'Neill. Otázkou je, jestli to byla náhoda nebo záměr, aby i chlapi měli na co se dívat. Amy je tu totiž překrásná a dokud se nevykoupe ve slizu, přitahuje veškerou pozornost mužského oka. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Bláznivá rodinná komedie o dvou ujetých rodinách, které se nemají rády. Především se nemusí samotní tatínkové. Jeden je praštěný vynálezce, který žije ve svém světě. Stále se snaží vymyslet stroj na zmenšování a o reálném světě téměř nic neví. Tím druhým je klasický čtyřicetiletý Američan, který miluje baseball, ryby a pivo. Neustále si lezou na nervy, nechápou jeden druhého, přesto jednoho dne budou muset spolu spolupracovat, a to když ten první konečně svůj stroj na zmenšování sestrojí a zmenší děti obou rodin. V tu chvíli začíná bláznivé dobrodružství, plné vytříbených triků, na záchranu svých potomků. [2458. hodnocení, 86. komentář, 65%] ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem neviděla ani když jsem byla malá. Úplně mě to minulo a bohužel mám z toho takový pocit, že se ani moc nestalo. Jsem si jistá, že na 80.léta to byl wow film s úžasnými filmovými triky a vážně se mi to nechce srovnávat s dnešní technologií, ale asi jsem už prostě rozmazlená. Bohužel ani příběh není dostatečně silný, aby dokázal být po celou dobu zajímavý. Pro děti možná poutavý film, pro dospělé spíše nudnější retro sci-fi. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ideálny film pre rodinný večer s deťmi. Vždy som mal rád tieto filmy na tému zmenšovania. Dobrodružstvom sa v tomto momente stáva i obyčajná prechádzka trávnikom. Z tak jednoduchej témy sa dá čerpať nespočetné množstvo nápadov na dobrodružstvo a akčné scény. Je tu cítiť atmosféra 80-tych rokov, ucho poteší i hudba od J. Hornera v dobách keď "válcoval". A herci? Tí v podobných filmoch nie sú až tak dôležitý, ale myslím, že casting sa vydaril. Rovnako na výbornú dopadol i film, v ktorom mi prišlo zaujímavé všetko, pretože keď sme malý, ale fakt malinký je zaujímavé naozaj všetko...Dnes je na podobné filmy skvelá doba plná dokonalých trikov a predsa je to tu samý transformer...Naposledy tu boli veľmi podarený Pidilidi, ale od vtedy tma...80%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Pro scénu, ve které miniaturizovaný Nick Szalinski (Robert Oliveri) spadne do misky s cereáliemi Cheerios, byla nádrž naplněna 16 000 galony mléčné látky vyrobené z vody, zahušťovadel potravin a barviva. Cheerios byly vyrobeny z nafukovacích duší traktorových pneumatik o průměru přes 3,5 metru a potažených pěnou. (Landauer)
  • Původní datum uvedení filmu bylo v prosinci 1988, ale bylo odloženo na červen 1989. (rafix)

Reklama

Reklama