Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrozná zpráva se šíří světem! Na Zemi nastala obleva. Led taje, a jestli zvířata nepřejdou na konec údolí, kde je prý velká loď, všechna se utopí. Za záchranou jdou společně mamut Many, lenochod Sid a tygr Diego. Každého sužuje nějaké trápení. Many má obavu, že je poslední svého druhu, Sida trápí, že k němu nikdo nechová respekt, a Diego, i když je to tygr, který se nikdy ničeho nebojí, se bojí vody, protože neumí plavat. To se ale snaží před ostatními utajit... Cestou potkají dva vačičáky s jejich sestrou Ellie. Many se začne radovat, protože jejich sestra je mamutice. Má to ale jeden malý háček, ona si myslí, že je vačice, a jen tak si to nechce nechat vymluvit. Když už Ellie konečně pochopí, že asi vážně není vačice, nechce zase s Manym nic mít. Jenže to by nebylo to nejhorší: zdá se, že putovníci už nedojdou cíle, uvízli na plujícím ostrůvku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (543)

kitano 

všechny recenze uživatele

Na pokracovanie mojho najoblubenejsieho animaka som sa prenaramne tesil.Az tak ze som si nedokazal predstavit ze to nebude super.Hmm...a ano to nieje. Prakticky ziadny pribeh, ploche postavy, dej je zalozeny len na komickych scenach pospajanych do hromady a najhorsie je ze ani vtipne to moc nieje :(. (az na jeden skutocne vypeceny rozhovor o mamutom zadku)))). No aspon je tam vevericka ktora ma nastastie nesklamala. 6/10 ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Inu Doba ledová je doba ledová. Pořád neztrácí kouzlo, jen je trošku přetažená. Méně dialogů na úkor akce a vše vyhappyendováno do posledního detailu. Přesto je stále milá a potěší a to nejen po grafické stránce. Ubrat akci a přidat dialogy by byl obrovský krok k lepšímu. Všechny postavy jsou již v jedničce dobře vykreslené a může se na nich stavět. Takhle působí pokračování jen jako dobrá kopie jedničky s větší zběsilostí, více skřekama a únikama z ošemetných situací. Neurazí nenadchne. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po komerčnom úspechu animovaného filmu "Doba ľadová" z roku 2002 sa dalo čakať, že sa vyprodukuje aj pokračovanie. Presne tak sa i stalo. Po necelých štyroch rokoch sa na plátna kín dostáva "Doba ľadová 2". Príbeh mamuta Mannyho, šabľozubého tirga Diega a ukecaného prehistorického leňochoda Sida pokračuje. Je to natočené v tej istej kvalite, ale už to nemá tú vtipnú sviežosť ako pôvodný film. Ale to snáď nikoho neprekvapí, veď tak to pri druhých dieloch býva. *** ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nebyla to láska na první pohled, ale možná právě proto je teď Obleva s odstupem můj nejoblíbenější díl. Sid válí každým sebehloupějším slovem, supí song si broukám podezřele často a Scrat je definitivně králem vedlejších animovaných postav. Když jsem si při dalších zhlédnutích zvyknul na podstatně větší důraz na rodinné hodnoty, usmívám se už jen při psaní tohoto komentáře. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Odteraz pozeram uz len animáky! ;) Tak toto sa naozaj podarilo, skvelá grafika (ale veď Pixar iné ani nevi)e. Najlepšia bola mamutica, ani zmagorená veverička opäť nesklamala a ja som sa smial od začiatku až do konca. Putovanie bolo plné haluzných scén a scenáristi vytvorili strašne funky zostavu, ktorá sa perfektne dopĺňala, takže čo povedať, teším sa na trojku! 95%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Osmdesátimilionový animák debutoval (31. 3.-2. 4. 2006) s obratem 68 mil. amerických dolarů, což bylo jen o něco méně, než utržili Úžasňákovi (2004) a Hledá se Nemo (2003). Celkový obrat v Severní Americe se vyšplhal na 195,3 milionu (a překonal tak 176,3 mil. prvního dílu), celosvětový pak na 667,1 mil. (imro)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama