Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva motocykloví závodníci se dají dohromady – jeden je bezohledný a nečestný, druhý plachý slaboch. Společně závodí napříč Jihozápadem, přicházejí o ženy, čelí rodiným potížím a všemožně si komplikují už tak turbulentní život.  Little Fauss (Michael J. Pollard) a Halsy Knox (Robert Redford) jsou dva motocykloví závodníci, kteří se v jednom kuse předhánějí. Jednoho dne ovšem uzavřou neobvyklé partnerství. Nafoukaný a arogantní Halsy souhlasí s tím, že bude závodit pod Faussovým jménem a Fauss bude jeho mechanik. Rita (Lauren Hutton) je bohatá dívka, jež se momentálně vzpamatovává z užívání drog a zaujme oba závodníky. Vybere si Halsyho a porodí mu dítě. Později ho ale opouští a vrací se zpět ke svým rodičům v Palm Springs. Malej Fauss a Velkej Halsy se snaží vyhrát velký závod. Všechny události zaznamenává chlípný fotograf (Ray Ballard). Film doprovází úžasný soundtrack, který nazpíval Johnny Cash, jednu píseň napsal Bob Dylan, další Carl Perkins. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Robert Redford a nějakej divnej týpek pořád jezděj sem a tam a účastněj se nějakejch závodů na motorkách. Kromě toho je tam pár dalších divnejch postav a vůbec celej ten film je takovej divnej. Děj se potácí od ničeho k ničemu a postrádá to jakýkoliv rozuzlení nebo pointu. Naprostá ztráta času. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Filmy o motorkach, opretekani sa na motorkach na mna urobia vacsinou dojem. Tuto je v popredi pan CervenyFordv roli nafukaneho a arogantneho zbohatlika. Film na oddych, krasne prostredie, preteky, mladi chlapciui a mlade holky, co viac si priat, snad este viac holek a havarku hovnocucu k uplnej spokojnosti : 70 % ()

Reklama

Tonula 

všechny recenze uživatele

MALEJ FAUSS A VELKEJ HALSY je zatím asi nejslabší film s Robertem Redfordem, který jsem zatím viděl. RR sice hraje dobře Halsy Knoxe a jeho parťák Faus (M.J.Pollard) je také dobrý, ale film nemá pořádný začátek, ani konec a vlastně ani děj. Oba protagonisté jsou motocyklovými závodníky a pořád někam přejíždí nebo závodí. Krátké epizody mimo cestování tráví s milenkamií nebo u sklenky alkoholu. A to je vlastně všechno. 2* jsou asi maximem, který by si film zasloužil. Jednu navíc dávám za hudbu, je opravdu dobrá. Ale film nic moc... 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že tenhle film mě v určitých chvílích úplně brutálně sejmul. Dva kluci, jeden borec jak sviňa a druhej beďaratej, kudrnatej a celej vopak toho borca, si spolu udělají takový roadtrip, kde je jedna wtf scéna za druhou. Nejlepší ale byla rodina beďaratýho introverta, která neměla problém s upřímností, jak rodina Homolků. Nejlepší ale byla scéna, kde se matka ptá starýho fotra co si dá ke žrádlu, zdali palačinku se šlehačkou nebo s něčím jiným a on na to odvětil, že je mu to jedno, že to stejně do večera bude venku :-D Celý to bylo takový hrozně šílený. Kolikrát jsem si říkal, proč na to vůbec koukám, ale na druhou stranu jsem to chtěl dojet do konce, protože takovou šílenost jsem hrozně dlouho neviděl. Každopádně musím říct, že jsem se hodně zasmál a hudba od Johnnyho Cashe také byla jedna velká paráda, takže ve výsledku to nebylo úplně marných 95 minut. Jen se na to musí koukat s veelkým nadhledem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film sice nezanechá obtisk na duši, originalitu taky zrovna dvakrát nepobral, leč některé hlášky opravdu neměli chybu, tu jednu už zmínil kolega malarkey jen bych jí upřesnil : bába "dáš si slehačku nebo roládu ? " dědek naprosto flegmaticky "Mě je to fuk do rána to bude stejně venku" Tomu já říkám gurmánský přístup k vlastním jidelníčku. A pak dialog, který asi nejlíp vystihuje povahy obou hlavních postav. Ušláplej trouba po tom co vychcanej Redfordík ráno utíká z postele nějaký samičky "Není ti to vůči těm holkám blbý, že se s nima vyspíš a pak zdrhneš?" a Redford "Není, jednou je to dobrý, dvakrát divný". ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama