Reklama

Reklama

Kdo zabíjí nejlepší evropské šéfkuchaře?

  • USA Who Is Killing the Great Chefs of Europe? (více)

Obsahy(1)

Co dělat, když člověku tak chutná a kila jdou pořád nahoru? Lékaři varují, bez důsledné diety do půl roku zemřete! Vyhlášený král labužníků Maximillian Vandeveer (Robert Morley) by pro svou nezvladatelnou vášeň k prvotřídnímu jídlu potřeboval svérázné řešení – zbavit se těch, jejichž dobroty ho zabíjí. Potom ale někdo začne nejlepší evropské kuchaře vraždit přesně v pořadí podle Maxovy gastronomické příručky… (dopitak)

(více)

Recenze (22)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Vrah zabíjející nejlepší evropské šéfkuchaře jednoho po druhém podle jejich vlastního receptu? To tu rozhodně ještě nebylo! Tahle černá kriminálka krásně kombinuje tajemno s humornou stránkou. Jen identita toho záhadného zabijáka je tak trochu nasnadě (i když se to v závěru snaží maskovat fikanou berličkou). P.S. Ve filmu se nachází jedna fotka s Philippem Noiretem, na které jako bych viděl i Louise de Funèse, co jsem se díval, hráli spolu v Kapitánu Fracasseovi. Můžete mi někdo, zda je to skuteně on, potvrdit nebo vyvrátit? ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Jedlo je naservírované úžasne, jeho chuť je naproti tomu mdlá. Kulinárske obrázky manieristickou prezdobenosťou a opulentnosťou čímsi pripomínajú Veľkú žranicu (spojenie s týmto filmom je zabezpečená aj hereckou účasťou Philippa Noireta ) či knihu Dekadentná kuchárka (príznačné sú najmä holuby servírované ako podivuhodne karamelizovaná vtáčia torta). Za asociácie vzbudené obrazom si film nejaké hviezdičky zaslúži. Všetko ostatné temer nestojí ani za reč. Okamžite odhadnuteľná pointa, prvoplánový čierny humor. Zhovievavé hodnotenie je zrejme záležitosťou účasti známych hercov, no tie samé osebe dobrý výsledok automaticky nezabezpečia. ()

Reklama

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Jestli je tohle bláznivá komedie, já jsem čínský palácový psík. Dobrá, námět je originální, to uznávám. Herci (hlavně ve vedlejších úlohách) jsou také velmi kvalitní. Jenže scénář je zpracován neslaně nemastně a režie na tom není o moc líp. Můžeme si sice užívat záběrů na vytříbené pokrmy těch nejlepších evropských šéfkuchařů a na jejich přípravu a povedl se i závěr, jenže ústřední rozvedené duo se více než nějakým vařením zabývá svým milostným vztahem, což koutky dívakových úst rozhodně nepozvedne. 60 % ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Komedia to nieje je to kriminalka z prostredia kuchyn a sefkucharov v popredi s obeznym kritikom Maxom ktory najviac na svete miluje dobre jedlo a nedokaze mu odolat. Pribeh s vrahom postupujuci podla casopisu hodnotenych specialistov je uz trocha pritiahnuty za usi, priemerna detektivka, kde do konca nevieme meno vraha. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie, kde odhalení vraha je nejméně důležitým prvkem produktu. Až na to, že Robertu Morleyovi není polovina slov vůbec rozumět, se jedná o vtipnou exkurzi do evropských kuchyní. Svou přítomností potěší kromě sexy Jacqueline Bisset, na jejíž odhalené vnady budete v koupelnové scéně čekat marně, i nestor francouzské kinematografie, Philippe Noiret. V odpovědi na otázku kolegy (mOnkey) odpovídám, že muž na fotografii je hodně podobný LdF, ale nejspíš to není on (zkoumáno ve zvětšeném detailu). Pro posouzení přikládám screen. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama