Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jimmy Neutron není jen obyčejným chlapcem jako každý jiný. Je to mladý génius s vlastní podzemní laboratoří na experimenty, lítá v tryskové raketě a je páníčkem robotického psa Goddarda. Dlouho se snaží o navázání kontaktu s mimozemskou civilizací a jednoho dne vypustí do vesmíru upravený toaster coby komunikační zařízení. Bez vědomí Jimmyho toaster skutečně doputuje zeleným mimozemšťanům připomínající sliz a předá jim zprávu. Když si ji přehrají, okamžitě se vydávají směr Země. Ale ne za přátelským účelem, rozhodnou se totiž unést všechny dospělé, které uviděli na Jimmyho nahrávce. Únos proběhne zrovna v noci, když se Jimmy vytratí z domu, aby si s kamarády užil otevření zábavního parku. Po zmizelých rodičích zůstane jen vzkaz, že odjeli na Floridu. Děti začnou oslavovat, protože se jim splnilo jejich vytoužené přání. Po tvrdé dětské kocovině z hromady všeho, co si nemohli jen tak dopřát předtím, si ale uvědomí, že je chtějí zpátky. Jimmy mezitím přijde na to, že rodiče byli uneseni, a že je tu jen on, kdo může přijít s plánem na jejich záchranu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jimmy Neutron má jedinou zábavu - neustále vymýšlí nějaké zlepšováky, které mu usnadní jeho přetěžký život (znáte to, rodiče, škola). Když jednoho dne s kamarády utečou z domu, aby mohli být na slavnostním spuštění místního zábavného parku, všichni vysloví společné přání - svět bez rodičů. A to netuší, že zákeřná mimozemská civilizace jejich přání mimoděk vyslyší, a všechny dospělé odlifruje na svoji planetu aby se staly potravou pro mimozemského boha (v podobě hnusného kuřete). Jimmy i ostatní se musí vydat na cizáckou planetu, aby své rodiče zachránili a mimozemšťany nakopali tam, kde mají lidé sedací partie... Kdyby si člověk ubral ze svého věku takových 20 let, případně si před sledováním filmu dál několik panáků, tak se bude perfektně bavit. Jimmyho vynálezy jsou naprosto úžasné (co na tom, že většinou nefungujou úplně stoprocentně), a spoustu z nich bych využil i v reálném životě (naprosto dokonalý je jeho robopes). Příběh je takovej naivní, ale to výše zmíněnou podmínkou jednoduše obejdeme, takže zde bych ani nic nevytýkal. Docela fajn podívaníčko.. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Z tohohle už jsem nejspíš vyrostl, ale ačkoli to i na mě působilo už příliš dětsky, musím uznat, že pro děcka to není vůbec špatné. V dnešní době už je to asi nezaujme, protože tahle 3D animace už dost zestárla, ale humorem, příběhem a postavami to něco do sebe má. A určité jednotlivosti ze všech tří kategorií mě zaujaly taktéž, některé hlášky a některé nápady se mi prostě líbily. Nejvíc se mi na tom stejně ale líbil ten pes Goddard, u kterého jsem celou dobu přemýšlel nad tím, jestli mu tvůrci tohle jméno dali podle toho, koho mám na mysli... :D Takže na jedno zhlédnutí to celkem ujde, ale holt už to není pro mě. Slabé 3* ()

Reklama

Anniysha 

všechny recenze uživatele

Pokud bych se měla rozhodnout mezi Shrekem, Příšerkami A Jimmym, vybrala bych si Příšerky. Přesto je ale Jimmy Neutron nejlepší pohádka pro děti , co jsem viděla. Je to koukatelné i pro starší publikum - Jimmyho přihlouplý kamarád, mimozemšťani , tančící rodiče a nebo domácí laboratoř..to Vás prostě bude bavit!! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem se rozhodla půjčit v půjčovně poté, co jsem shlédla Oscarový večer 2001. Shreka i Příšerky už jsem měla za sebou a tak mě zajímal i ten třetí kandidát na nejlepší animovaný film. A nezklamal mě. Neobyčejně vtipný film, se zajímavou animací prorostlý skvělými momenty. A nesmím vynechat mimozemšťany, kteří opravdu nemají chybu. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Film som samozrejme videl už dávnejšie,ale dnes po znovupozretí Jimmyho Neutrona ma film zasa zabavil, nie je to síce kinohit, na ktorý bych išiel do kina, ale doma pri telke, prečo nie! Jimmy Neutron je tak trošku zvláštny animák, v ktorom sa pekne kombinujú prvky sci-fi a zopár hlášok taktiež nechýba. Mňa najviac uchvátil kolotoč, ktorý sa premenil na vesmírne lietajúce lode. Jimmy je proste génius! Netradiční a dosť smiešny mimozemšťania so svojím bohom sliepky tiež do príbehu pekne sedeli. Na animáky ako Shrek, Toy Story alebo Monsters s.r.o to síce nemá, ale myslím že tvorcovia natočili slušnú sci-fi rozprávku, ktorá pobaví hlavne deti. /65%/ ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Jméno jedné z hlavních postav Sheena Esteveze vymyslel Martin Sheen, jehož rodné jméno je Ramon Estevez. (Pumiiix)
  • Jimmyho Neutrona ve skutečnosti dabuje žena. (Karlsberger)
  • Film natočen po vzoru několika tříminutových snímků, které vysílal dětský TV kanál Nickoledeon v letech 1999 až 2002. (Terva)

Reklama

Reklama