Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Rachel, Jack a Ashley Too (S05E03)

(epizoda)
  • Velká Británie Rachel, Jack and Ashley too
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělá teenagerka se zblázní do robotické panenky navržené podle popové hvězdičky Ashley O právě v době, kdy se Ashleyin život pořádně zamotává. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec na mě s tak nízkými čísly nechoďte. Jediné, co mi na téhle obzvláště tematicky nevídané povídce iritovalo, byl vyzpívaný chraplák Miley Cyrus. Nevím, zda je její skutečný, nebo záměrný pro postavu, kterou ztvárňuje, ale vůbec mi nesedl. Co mě ale vyhouplo do vesmírných výšin, je mezititulková scéna, kde se z té rádoby showmanky stane ta sexy Miley Cyrus a se skvělou Madison Davenport rozjedou tu správnou verzi ústředního songu. ()

Trilobitter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Black mirror hodně nestandardní zápletka plná teenage trapnosti. Paradoxně mě to ale fakt bavilo. Miley Cyrus předvádí uvěřitelný výkon a kdyby se místo zpěvem proslavila herectvím, vlastně bych s ní vůbec neměl problém. Šablonovité postavy sester "křehká tuctovka" a "ještě křehčí undergrounďačka" úsměvně připomínají, jací jsme všichni v tom věku byli. Pět hvězdiček bez mrknutí. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tematicky výtečně rozjetá epizoda, která však v druhé půlce uhne k ryzí feel-good žánrovce. Rozhodně je to fajn story (vtipná a zábavná), ale Černé zrcadlo nemá být primárně sluníčkové, ale varující a nabádající k diskuzi a zamyšlení. Tady jsou k tomu hned dvě silné záminky, ale ta stylizace do pohodového holčičího dobrodružství to chtě nechtě rozbíjí. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z tretej série síce najlepšie, ale znovu absolútne nie sci-fi a aj tie tri hviezdy sú len s privretím oboch očí. Seriál sa mi ako celok veru zhodil na takú úroveň, že mažem uložené časti a znovu to nepozriem, viem svoj čas minúť aj inými spôsobmi. Tam, kde to začalo odvážne a originálne, tam to končí nudne a fádne. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miley Cyrus má problém so spevom, nie to ešte s hraním, avšak časť svoju úlohu splnila. Tu ale nemusela ísť do krimi vložky, stačilo nájsť viac fantázie v tom koncepte presunu vedomia. Utvrdilo ma to v tom, že ten novodobý mesiáš alebo nejaký "antikrist" kľudne môže mať podobu aj desať metrovej Majlí, ktorej koncert si naživo sami pustíte z pohodlia domova a keď vám tá super obryňa bude rozdávať svoje škreky a vy sa budete tešiť, akí ste technologicky vyspelí, tak už budete nenávratne otrokom digitálnej totality. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Scéna, kedy je zrútená Ashley pripútaná k posteli, sa točila hneď potom, ako sa jej predstaviteľka Miley Cyrus dozvedela, že vďaka rozsiahlym požiarom zhorel jej dom v Malibu do tla. Jej záchvat plaču je tak v scéne autentický a sama Miley povedala, že v tom momente nemohla myslieť na nič iné, len na tragédiu, ktorá sa práve udiala. (matthew.17)
  • Rockovú pieseň "Head Like a Hole", ktorá zaznie v záverečných titulkoch v podaní Miley Cyrus, speváčka zaspievala neskôr aj v roku 2021 na pre-show k americkému Super Bowlu. (matthew.17)
  • Přestože se děj epizody odehrává v Americe, natáčelo se v okolí Kapského Města v Jihoafrické republice. Autor scénáře Charlie Brooker to zdůvodnil tím, že je natáčení v Americe příliš drahé a ve světě se dá najít mnoho podobných lokací. (IvcaSammet)

Reklama

Reklama