Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze (1 576)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Dr. House má úžasný potenciál, ale nedokázal mě až tak zaujmout. Jistě, jedná se v mnohém o originální projekt plný neotřelých myšlenek, které ale na druhou stranu utápí v podivném příběhu. Právě děj jednotlivých dílů mi připadá nezajímavý, jakoby vše krom hlavní postavy šlo stranou, a to je veliká škoda, neboť dr. House je úžasná figurka. Někdo tu píše, že se jedná o sarkastického muže, kterému na ničem nezáleží, ale já si nemyslím, že by to byla tak docela pravda. Vždyť tu máme projednou obyčejného člověka, který se nepřetvařuje, ale říká vše co si myslí na rovinu. V dr. Housovi se zrcadlí každý (nebo skoro každý) z náš, no né? ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Necitlivý, sarkastický, nelidský a zároveň dětinský, ale přesto naprosto genální osobnost. House jedná s lidmi jako s odpadem, dělá si z nich legraci, ponižuje je a zaplétá je do svých manipulativních her, ale přesto na jeho stylu uvažování a jednání je cosi k zamyšlení, jeho výsostné držení se racionální logiky je totiž v lecčems inspirující. House není jen černohumorně vtipná odjebávací mašina, myslím, že spoustu lidí by si z něj mohlo vzít příklad a poučit se (samozřejmě jen v něčem a jen někdy)... Genialita hlavní postavy zde navíc slouží jako motor pro podněcování geniality celého seriálu, Dr. House je sofistikované, chytré a fascinující mistrovské dílo. V nejmenším se nezdráhám jej označit jako reprezentativní kus celé serilové tvorby. 10/10 ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David Shore | Hudba: Teardrop by Massive Attack | Produkcia: David Shore (...) | Distribúcia: Fox Network | Štúdio: Shore Z Productions, Bad Hat Harry Productions, NBC Universal Television Studios, Iniversal Media Studios || Pre medikov sú niektoré časti len úsmevnou fraškou, ba i pre mňa laika je prinajmenšiom podozrivé, že v každom 20. diely sa jedná o lupus... :D I cez to všetko to však má neuveriteľné kúzlo vďaka výkonu Hugha Laurieho, ktorý vybudoval charakter Housea do kultových výšin, zaintersovaním i svojej vlastnej osobnosti a hudobného umenia. A ten dej je i cez odborné chyby lepší, než 95% celkovej svetovej seriálovej tvorby... Seriál si drží svoju nadštandardne vysokú kvalitu až do poslednej série (S08), ktorá už prišla o svoje predošlé klúčové postavy. 100% | SD, THX, CZ DTS | ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nemůžu o něm říct nic menšího než, že je to moje sarkastické sluníčko, které vychází každé pondělí večer... Miluji jeho hlášky, někdy mě donutí zamyslet se. Mám ráda doktorské prostředí i detektivky a House je kombinací obojího, proto je pro mě naprosto ideální! :-) Vzhledem k páté řadě, kterou mám skoro celou zkouknutou... Páni, netušila jsem, že se dajít ještě jiné cestičky, kterými jsme s Housem neprošli. Tahle řada vážně za to stojí. "Grandiózní" odchod do Obamova úřadu. :-) No, jestli byl jeho odchod "grandiózní", tak potom v českém slovníku neexistuje slovo pro šestou sérii. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jak se seriál postupně propadal do Houseovy rozbité mysli, začal se poněkud utápět ve vlastní mizérii, které ale nemohl povolit kohoutky úplně, protože by se jinak musel úplně rozbít koncept lékařského seriálu. Což byl vždycky kámen na noze a výsledek proto působil poněkud nepřirozeně. Jinak dobrý. Škoda nedostatečného finále. ()

Galerie (1 426)

Zajímavosti (1 102)

  • Herec Jesse Spencer (Dr. Robert Chase) má tři sourozence a všichni pracují ve zdravotnictví. Jeho starší bratr Tarney má specializaci v okuloplastické chirurgii, druhý starší bratr Luke je ortopedický chirurg a nejmladší sestra Polly je anestezioložkou. (CANNIBAL)
  • Hugh Laurie (House) v jednom rozhovore naznačil, že po skončení úspešnej lekárskej drámy sa pravdepodobne v žiadnom ďalšom seriále neobjaví. Skôr by sa rád zameral na produkovanie a réžiu, pretože táto oblasť ho viac fascinuje. (Greenpeacak)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama