Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Absolventka práv Andrea Sachsová zvaná Andy by se chtěla stát novinářkou. Jako průpravu chce vzít na rok místo ve vydavatelství Elias-Clarke. Tady vydávají i proslulý módní časopis Runway, v jehož čele stojí chladná a obávaná Miranda Priestlyová. Už v den, kdy se přijde představit, si Andy všimne, že se před ní třesou všichni zaměstnanci, zejména asistentka Emily Chaltonová, která právě povýšila a šéfka za ni hledá náhradu. Mirandě nepadne do oka Andyino oblečení a jedná s ní zvysoka: dívka se domnívá, že ji nechce přijmout, a odchází. Na poslední chvíli si to ale Miranda rozmyslí. Andy nastupuje na místo asistentky a zpočátku jí všechno připadá jako zlý sen: nikoho nezná, nic nestíhá, pokud se jí někdy něco podaří, Miranda zůstává chladná, a pokud něco zkazí, dostane vynadáno. Šéfka ale požaduje, aby jí byla kdykoli k dispozici, a Andy začíná zanedbávat své přátele včetně Nata, se kterým žije. Zato se seznamuje s ikonami světa módy a potkává i slavného novináře na volné noze Christiana Thompsona, který se jí hned začne dvořit... Nigel, nejbližší spolupracovník Mirandy, jednoho dne vybere Andy jiné oblečení, ve kterém ji nikdo nepozná. a s oblečením jako by stouplo i její sebevědomí. Miranda si jí poprvé skutečně všimne a práce jí jde hned lépe od ruky. Občas se ještě sice dopustí nějakého faux pas, ale kupodivu vyhazov nenásleduje. Miranda ji ale zkouší dál: když odjíždějí její dvojčata k babičce, přejí si ještě nevydaný díl Harryho Pottera a Andy ho má obstarat. Nakonec jí pomůže právě Thompson. Zdá se, že i sama Miranda je překvapená faktem, že její druhá asistentka úkol zvládla. Zato Andyin vztah s Natem trpí. Vše vyvrcholí v den, kdy Andy nepřijde na oslavu jeho narozenin, protože musí doprovázet Mirandu na večírek. Nata se tato událost velice dotkne a zdá se, že jejich vztah je v troskách... Pak Miranda oznámí Andy, že ji s sebou vezme na přehlídku do Paříže. Na tento každoroční vrchol sezony se ale už rok těší Emily, která kvůli tomu podstupuje všelijaké diety. Andy je zděšená představou, jak bude zklamaná, odmítnout ale nedokáže. Emily vzápětí ve spěchu spadne pod auto a má zlomené nohy, takže by stejně nemohla jet. Na Andy se ale velice zlobí. V Paříži Andy září a své šéfce pomáhá ze všech sil. Nigel jí oznamuje, že se brzy stane společníkem výrobce módních doplňků Jamese Holta. Miranda prý už o tom ví – sama ho doporučila. Andy jde na romantickou večeři s Christianem a skončí s ním v posteli. Ráno jí mladý muž oznámí, že šéf vydavatelství Irn Ravitz má v úmyslu Mirandu vyhodit a na její místo dosadit mladou Francouzku Jacqueline Folletovou... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (862)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a svěží komedie z módního průmyslu. Příběh je sice docela průhledný a celou dobu víte, jak to asi bude celé probíhat. Tato komedie ovšem závisí na skvostném obsazení. Meryl Streepová je totiž opravdu excelentní a jsou roli démonické šéfky si opravdu užila. Dobře jí sekunduje Anne Hathaway, která je patřičně roztomilá a Stanley Tucci, který si svou roli také velice užil. Film si až do konce drží vysokou úroveň a těch 100 minut vám uteče jako voda. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Když se chcete prosadit v módním průmyslu, musíte mít ostré lokty, přidrzlou povahu a dobrý vkus. A taky pevné nervy, zatraceně pevné nervy – to pro případ, že by se vaši šéfkou stala Miranda Priestlyová. Právě díky této postavě ztvárněné Meryl Streepovou není Ďábel nosí Pradu pouze další přehlédnutelnou romantickou komedií. Málokterá romantická komedie má tak skvělého padoucha. Ale co by to bylo za romantickou komedii, kdyby i padouch neukázal svou lidskou tvář. Bohužel. Od Ďábla jsem naivně očekával poměrně ostrou, nikoliv jenom povrchní a bezzubou satiru z módního prostředí. Párkrát jsem se sice pousmál, jak těžce jsou ti lidé zažraní do své práce, ale ani v jednom okamžiku jsem nezaznamenal něco jako kritiku. Snaha o příjemně „hřejivou“ komedii nejspíš zabránila jít víc pod povrch. Nebo bylo tvůrčím záměrem natočit film, pod jehož nablýskanou fazónou se vcelku nic neskrývá? Což by také odpovídalo dojmu ze všech těch luxusních šatů a umělého humbuku kolem nich. Ale to na americkou romantickou komedii zní příliš rafinovaně. Režie nezapře seriálový charakter, David Frankel (mj. Sex ve městě) jakoby se snažil „poskládat“ příběh z mnoha zábavných epizod, které sice samostatně dokáží udržet divákovu pozornost, ale jako celek mají k soudružnosti daleko. 65% Zajímavé komentáře: imf, pshimi, Nin, Mitzi, Gedes, bogomira ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi slibný název tohoto snímku odkazuje k silné filmové metafoře typu Ďáblova advokáta, pragmatická intuice zase k hollywoodské variaci na Popelku...co je blíže k pravdě? Asi nic, s pravdou se potkáte někde uprostřed... Meryl Streep coby šéfka je despotická a nesnesitelná, módní průmysl lakmusovým papírkem duchovního (i duševního) úpadku západní civilizace, ale leitmotiv Popelky stejně všechno převálcuje...a navrch přijde happyend :-( Škoda romantického rozmělnění zajímavé látky i celého projektu... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná komedie, která pobaví a zaujme i někoho, kdo módě vůbec nerozumí, jako jsem třeba já. Jedná se o film z velice zajímavého prostředí, kam se většinou běžní lidé příliš často nedostanou, a tak dostávají možnost nahlédnout do tohoto světa právě přes tenhle film, který je svěží, vtipný, sarkastický a velice povedený. Ale troufám si tvrdit, že tím, co ho dost vyvyšuje do nadprůměru, je především geniální herecký výkon Meryl Streep, která ztvárnila editorku módního časopisu naprosto excelentně, až bych jí skoro uvěřil, že taková je i ve skutečnosti. Tady je ta nominace na Oscara pro Meryl Streep zcela zasloužená, protože takhle geniálně ztvárnit hlavního záporáka, to chce opravdu už nějaké to herecké umění. Ale zdatným spoluhráčem je této herečce také Anne Hathaway, která si se svou rolí taktéž poradila velice dobře a spolu se Streepovou tak dokázala povýšit film do nadprůměrných vod. Celý film mi neskutečně rychle utekl, aniž by nějak výrazněji nudil, a i to je veliké pozitivum. Takže závěrem už snad jen tolik, že tato komedie stojí za podívání, už jen kvůli hereckým výkonům. Já jsem byl s filmem velice spokojený, ale i přesto to nestačí na maximální hodnocení, ale s radostí uděluji čtyři hvězdičky, protože tenhle film si je bezesporu zaslouží. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Módní svět je věru prapodivná směsice úchylnosti, prestiže, vytváření vzorů a celebrit a v neposlední řadě ostrých loktů. Několikrát vyslechneme větu "MILIÓNY LIDÍ BY ZABÍJELO ZA TUHLE PRÁCI", jenže absolventka žurnalistiky bere fiktivní módní časopis jen jako přestupnou stanici pro své vysněné plány. Osud (rozuměj nepříliš originální scénárista) ale chtěl, aby na svém profesním růstu narazila na čarodějnici Mirandu, která klade sadistické a nesplnitelné požadavky. No, ono to ale nakonec stejně (jsme přeci v zemi neomezených možností) nějak půjde. Příběh je průhledný až běda, ale pod taktovkou Davida Frankela (Sex ve městě) to relativně svižně odsýpá. Co se herecké stránky týká, tak se nabízí otázka – kolikátá oscarová nominace to pro Meryl Streep bude? Nicméně (budoucí hvězda) Anne Hathaway se nenechala odstrčit do kouta. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (84)

  • Meryl Streep si po natáčení nechala ikonické sluneční brýle, které nosí jako Miranda. Později se objevily i ve filmu Mamma Mia! (2008). (griph)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. června 2006 v New Yorku. (Varan)
  • Ve scéně, kdy Andrea (Anne Hathaway) vypráví v restauraci o tom, že v módním průmyslu jde o víc, je v českém dabingu chyba. Mluví se zde o Christiane Amanpour jako o muži. Ve skutečnosti jde o ženu. (kritička)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama