Reklama

Reklama

Mýtus

  • Hongkong Shen hua (více)
Trailer

Obsahy(1)

Roku 221 před n.l. začal pro sebe čínský císař Qin Shihuang budovat honosnou hrobku přesto, že byl přesvědčen o své absolutní nesmrtelnosti. Měl v ní být pohřben s celým svým bohatstvím. Přes všechno úsilí 700 000-ti dělníků, bylo jeho mauzoleum dokončeno po 37 letech po plánovaném skončení stavby. Legenda říká, že všichni, kteří se prací zúčastnili, byli kvůli zachování tajemství pohřbeni zaživa. Nezůstal nikdo, kdo by řekl, kde se nachází císařův obrovský poklad a spolu s ním i elixír věčného mládí. Následujících 2000 let se historici a rozliční dobrodruzi snažili k císařskému pokladu dostat. Nikomu se to nepovedlo Až doteď... Archeolog Jack a vědec William se vydávají na cestu, která je přivede k největšímu objevu čínské historie. Během cesty z Indie, kde začínají nečekaně zakopnou o starobylý meč a drahokam. Tyto magické předměty jim dají schopnost vzdorovat gravitaci a navíc jim ukáží cestu k tajemnému pokladu. Jack však nečeká, že za objevení císařského pokladu bude muset zaplatit nečekanou daň. Přivede ho do jeho temné minulosti, o které doposud nic nevěděl. Prostřednictvím zvláštních snů vidí sebe jako generála prvního legendárního císaře, který se zamiloval do jeho nádherné manželky. Vede své vojsko ve stále sílící válce proti rebelům a zároveň bojuje uvnitř sebe s ohromnou láskou a loajalitou k císaři. Po návratu do přítomnosti jsou poklad a tajemství prvního císaře odhaleny. Oba dobrodruhové úspěšně vkročí do císařovy hrobky. Čekají na ně zde duchové minulosti, zde se jim Jack musí postavit tváří v tvář. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Faye 

všechny recenze uživatele

Pan archeolog má nádherný, velmi exkluzivní byt, a také má velkolepé a barevné sny „Ve svých snech vídám generála z dávných časů a konkubínu.“ Takže 1* za ohromující bydlení (zajímalo by mě jak je to s vytápěním a kolik lidí tam uklízí). A 2* za svlékací parádu na běžícím pásu ( jaké má tahle „mucholapka“ ve skladu využití, to je mi taky záhadou). Toť vše. ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Podivný pokus o spojení klasických filmů Jackieho Chana a novodobé asijské produkce (tygr a drak). Vznikl, ale bohužel mix, který vůbec nefunguje. Jackie ve vážné dějové lince naprosto nestíhá a klasické zábavné bojové scény to nenapravují. Jediná skutečně dobrá scéna je bitka na lepícím pásu. Děj o artefaktech, prolínání snů a minulých životů působí trapně a nezábavně. Přiznávám, že jsem to doproklikal. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Průšvih tkví v tom, že se Gong snažil naroubovat "Indiana Jonese" do epického velkofilmu o Velkých činech a Velkých láskách ve Velkém stylu s Velkou výpravou, ale zapomněl se už jaksi rozhodnout jestli to bude komediální taškařice, historická epopej nebo akční film - společné téma vidím jedině v amatérské trapnosti. Asi si dokážete představit jaký z toho tedy vznikl pejskočičkovský novotvar. Odpudivé triky a směšně nepůvodní hudbu (Zimmer má tolik napodobitelů, že by mohl skladatelství pověsit na hřebík) raději nebudu příliš rozvádět. Lepící pás, vševědoucí záporák a kůň odkopávající ohnivou kouli si ty dvě hvězdičky z milosti koneckonců zaslouží. Poznámka na okraj: pokaždé, když vidím toho hyperaktivního mrňouse Jackieho Chana, říkám si, že jeho bojové kreace snad nemůžou nikdy nikoho urazit... :) ()

haj 

všechny recenze uživatele

Film má dvě naprosto odlišný dějový linie. Jednu ze současnosti, která je typickou Jackieho akční komedií s pár průměrnýma bojovýma scénama a několika vydařenými vtipy (asi nejpovedenější je scéna na pohyblivém lepícím pásu). Bohužel ta druhá se bere zcela vážně, ale příběh není moc dobrý, takže místy působí poněkud komicky. Ve výsledku ani jedna z částí nedostala dostatek prostoru, aby mě příliš zaujala a vždycky jsem byl zklamaný, když se film přesunul zpět do minulosti. A už vůbec nechápu trikový zakončení filmu se spoustou spec.efektů, kdy se obě části propojí. Marně jsem doufal, že se film ponese v duchu Armour of God. Tak třeba příště. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Tak Jackie skúša niečo nové, tentokrát sa po svojom pustil do spracovania čínskej legendy. Samozrejme, že tu ostalo zopár klasických mlátičiek (pre tých čo si požičali klasickú Chanovku), ale celkovo je to niečom inom. Historická rovina filmu je vážnejšia a neočakávane aj krvavejšia i keď úprimne povedané aj mierne naivná. Prekvapivé je aj trikové finále s nejednoznačným koncom. Takže ja som spokojný a Jackie Chan a u mňa ďalši zárez za dobrý film. Exotické prostredie (tentoraz Čína,India) a pekné ženské herecké obsadenie je samozrejmosťou. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Hee-seon Kim v době natáčení neuměla čínsky, všechny repliky si proto musela zapamatovat foneticky. (Raztubyl)
  • Během natáčení spadl Jackie Chan z koně a po zbytek dne nebyl schopný pohnout rukama. Kromě toho si během jedné scény zabodnul do ruky nůž. (Raztubyl)

Související novinky

Jackie Chan bez kung-fu?

Jackie Chan bez kung-fu?

04.08.2007

Neumíme si to představit, ale vypadá to tak. Jeho dalším filmem (myslíme tím dalším po výpravné fantasy po boku Jeta Li The Forbidden Kingdom) bude totiž drama The Shinjuku Incident. Detaily děje… (více)

Reklama

Reklama