Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletý vojín Aikens slouží v misi v Iráku. Jako nastávající otec natáčí pro svého nenarozeného syna video deník, v němž se setkáváme s jeho jednotkou vedenou náročným, ale oblíbeným seržantem Delvecchiem. Při rutinní průzkumné akci padne jednotka do léčky a ocitá se pod palbou. Seržant je těžce zraněn a vojáci se musí rozhodnout, zda počkají na vrtulník, nebo ho přepraví do místní nemocnice. Ukáže se však, že záchrana života jejich velitele znamená ohrožení jejich vlastních životů. Navíc pro některé z nich je to první zkušenost se zabitím člověka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Johny303 

všechny recenze uživatele

Takhle... Realistický to není ani trochu, RPG lítají všude kolem, ale vojáky záhadně míjejí, je mi jasné že povstalci nemají kvalitní výcvik, ale slepí snad nejsou a když už se náááhodou trefí tam kam chtěj, tak to stejně nikoho extra nevzrušuje... Takže realitu války od toho nečekejte, spíš to připomíná sérii záběrů ze hry Call of Duty, ale jako akční podívaná to je skvělý! Americkým vojákům jsem fandil a tak mi vyhovovalo, že tam tak vesele běhali ve spršce kulek a navíc to stejně někteří z nich nakonec schytají... Jinak, finále v podobě bojů na nože bylo působivé... ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý kanadský válečný film, u jehož sledování jsem místy vyloženě trpěl. Děj celého filmu - jezdí se a střílí (a to by možná ani nebylo na škodu, ale jen kdyby se na to aspoň dalo dívat !). Iráčani mají ve filmu očividně rádi RPG, ale mohli by se nejdříve naučit s ním střílet (respektive mířit). Jo a pak je tu ještě ta scéna kdy nastane zoufalá situace - došla munice - a na řadu přišly nože. To sem se fakt musel smát jak Kanada udělala z nenáviděných sousedů superhrdiny. Minizápletka s vězni a policií působí v tomto ,,nedějovém" filmu jako pěst na oko. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co vlastně Křest ohněm je. Je to nejspíš (velmi špatně) zahraný dokument, ne válečné drama. Film totiž nemá vůbec žádnou záplatku, jen sledujeme, jak vojáci tráví je-den perný den v akci. Přestřelky střídají přestřelky (ani ty ale nevypadají zrovna realistic-ky), a když se zrovna nestřílí, posloucháme patetické, šroubované a křečovité hlášky, jaké by obyčejný pěšák v uniformě ze sebe nevypravil ani omylem. Je to prostě nesnesitelně dlouhá nuda. To radši běžte na Mariňáka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

v dubnu 2004 zaznamenala americká armáda v iráku nejvíc obětí od skončení války. spolu s patrolou se stáváme svědky jednoho takového obyčejnýho dne. ,,POSRALO SE TO".,,JSME VE VÁLCE!" ,,VO CO JIM JDE?" ,, KOMU SE LÍBÍ BEJT OKUPOVANEJ!" konverzace mezi vojáky nám má přiblížit jejich myšlení, jejich práci. ta bohužel obnáší zranění a smrt. spousta plýtvání municí na obou stranách vypadá věrohodně, prostě rambo do iráku neodjel. je zde v rychlosti ukázáno vše, co by vás mohlo v těchto končinách potkat. samovražednými atentátníky počínaje a konče zrádci mezi domorodými policisty. patrola je v neustálém ohrožení a tak dramatično obstarává spousta střelby a doktor, který vlastně není doktor a který se snaží za chodu minimalizovat ztráty. věřte, že tolik přestřelek jsem asi nikde neviděl. není mi jasný, jestli v takových chvílích bojovali za ameriku nebo za sebe, ale určitě si vybudovali nenávist k TÝ POJEBANÝ ZEMI. prostě takovej normální den. je to normální film pro video. v kině by žádnou díru do světa neudělal. s vojáky nesoucítím, protože je to jejich práce a iráčani jsou na tom u mě podobně. ale to si snad ani autoři nekladli za cíl. prostě chtěli jen ukázat vojáky v akci. ()

Chladek 

všechny recenze uživatele

Film mi příjde jako kdyby se sešlo pár kamarádů dohromady a natočili svůj vysněný snímek. Z tohoto pohledu se to jeví jako amatérský film (čímž nechci autory urazit). Jestli je to vskutku tak, tak film se vydařil, je opatřen skvělými efekty, dobrou kamerou, střihem a výpravou. Z toho druhého hlediska jsou ale některé scény až moc košaté, neustále přicházející výbuchy z ničeho nic se stanou ohrané a herecké výkony vojáků stojících nad mrtvými kamarády jsou nepřesvědčivé. Co ale tomuhle filmu dodalo k velkému plusu jsou: místní policista (nejednou vojákům pomohl, pravý přítel, dobrý voják atd.) a závěrečná scéna. V té se totiž poprvé setkáváme s tím, co vše je voják ochotný udělat pro svou vlast, ale i pro své kamarády. Boj novodobých vojáků s noži proti přesile je jedinečný a kromě filmů ze 2. sv. války moc nevídaný. ()

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na skutečném příběhu vojáků z 12. dubna 2004. (ARI50)

Reklama

Reklama