Reklama

Reklama

Pavel s Ivanou žijí se synem Dominikem a dcerou Růženkou stále ve stejném malém bytě v Nuslích. Pavel má množství koníčků a ten největší, kulečník, se mu stal i povoláním, protože provozuje luxusní pražskou kulečníkovou hernu a organizuje různé soutěže a exhibice. Kulečníkem se zabývají i obě děti. Pavel stále hraje amatérsky divadlo v témže souboru jako před lety, a dokonce mají na repertoáru mnoho let i tutéž hru Baladu pro banditu. Pavel hraje i fotbal, jezdí na motorce a nově začne i s golfem. Ivana je „manažerkou“ rodiny, stará se o domácnost a o rodinu, doprovází dceru na krasobruslení i tančení a nalézá v té všední každodennosti svou seberealizaci. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pavel byl vždy dominantnější než Ivana, ale teď již se téměř celý dokument věnuje jen Pavlovi, Ivana je tou, která doprovází dceru, jinak se její funkce jeví i Heleně Třeštíkové naprosto bezpředmětná. Možná je to škoda, protože Ivana se před kamerou sporadicky objevuje a její názory nejsou až tak nezajímavé, jak vyplývá z nastavení filmu. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je už z veľkej časti iba manželova etuda, ten podniká vo všetkom, a nechýbajú ani poriadne nezmysly. Svoje záujmy, tie zmysluplné, prenáša aj na deti, a manželka zostáva ako doprovod dcéry v tanečných súťažiach. Zdá sa mi, že tu nebola ani jedna scéna manželov spolu. –––– Moje partnerka mě našla. :))) Protože její totiž partner, odešel. A mně si tedy vybrala. ()

Reklama

vzdyo111 

všechny recenze uživatele

(Spoiler) Je zajímavé se k této etudě vrátit ve chvíli, kdy se vám podaří zhlédnout i jeho asi již závěrečné dějství. Vyústění vztahu Pavla a Ivany se jeví jako jasně předpovězené nejen v tom, jak se rozvíjejí jejich životy, ale i v tom jak je dokument postavený. Točí se pouze kolem Pavla, Ivana jakoby neexistovala. Nakonec si o svou existenci přece jen řekne - že nakonec Ivana brázdí kopce v tanku je vlastně až komicky dojemné. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ivana a Pavel sú u Třeštíkovej pomerne výnimoční, keďže jednak nepatria medzi jej "hororovú" tvorbu (René, Katka...) a jednak sa nikdy nerozviedli. Odkedy sme ich pred 20. rokmi opustili, tak sa presťahovali do vlastného bytu, okrem syna sa im narodila ešte dcéra a obaja, hlavne Pavel, sú veľmi aktívni. Robil a robí "všetko" - a zdá sa, že ho to baví a napĺňa. Netreba brať ale na ľahkú váhu nenápadné poznámky, ktoré zaznievajú akoby medzi rečou a ktorým sa nikto nevenuje, no možno práve ony vypovedajú o tomto páru viaceré zaujímavé, hoci nie príliš pozitívne veci (otec sa pohádal so synovým hokejovým trénerom, mama sa pohádala s matkami synov, ktorí tancovali s jej dcérou alebo to, že Ivana vlastne zrejme posledné dve desaťročia žije v bubline ako matka v domácnosti). Veľmi zaujímavá je aj Pavlova odvážna teória "decká si ku mne do zafajčenej herne, kde sa pije alkohol, chodia zahrať biliard a tak sa nenaučia fajčiť, piť ani drogovať". A neviem, čo za človeka môže pokladať za svoju životnú hymnu "Štěstí je krásná věc" od Richarda Müllera. Vlastne viem. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-film. Příběhy jednotlivých epizod z dílničky Manželských etud, režisérky Heleny Třeštíkové ve vás něco zanechá, ať už pozitivního či negativního rázu, ale zanechá. U některých epizod se zdá až k neuvěření, jak radosti a strasti obyčejných lidí různého typu dokáží strhnout vaší pozornost. V tom je taky vidět, že Třeštíková natáčí všechny tyto epizody od srdce. Též se dá ocenit originalita časosběrného dokumentu, kde sledujete změny hlavních postav po cca 20 letech od posledního natáčení. To je zcela fascinující a působivé. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama