Reklama

Reklama

Sběratelé kostí

(seriál)
Trailer 2
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2005–2017), 176 h 8 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Režie:

Ian Toynton, Dwight H. Little, Jeannot Szwarc, Chad Lowe (více)

Hrají:

David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Eric Millegan, John Boyd, Jonathan Adams, Patricia Belcher (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(245)

Doktorka Temperance Brennanová je vysoce kvalifikovaná forenzní antropoložka, která pracuje v Jeffersonově institutu a kromě toho píše romány. Když selžou standardní metody identifikace těla, když jsou ostatky tak silně rozložené, spálené nebo zničené, že to kriminalisté vzdají, orgány činné v trestním řízení povolávají Brennanovou a spoléhají na její nadpřirozenou schopnost číst stopy zanechané v kostech oběti. Většina orgánů činných v trestním řízení si nedokáže poradit s inteligencí Brennanové, její touhou po pravdě ani s tím, jak se bezhlavě vrhá do každého vyšetřování. Zvláštní agent FBI Seeley Booth je výjimkou. Bývalý armádní ostřelovač Booth nedůvěřuje vědě a vědcům, „šilhavcům“, jak jim říká, kteří se, když jde o řešení zločinů, zabývají fyzickými důkazy. Ale ani on nemůže popřít, že kombinace jeho sociální inteligence a vědeckého důvtipu Brennanové z nich dělá skvělý tým. (Disney+)

(více)

Videa (243)

Trailer 2

Recenze (422)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

seriál by měl mít sympatické postavy,fajn vzhled,mít nápaditost a být vtipný.tohle všechno seriál sběratelů kostí má a využívá to naplno.když ten seriál začínal tak sem se bál obsazení hlavní role agenta bootha hercem davidem boreanazem,páč hrál akorát roli upíra angela v seriálu buffy,ale hrál ho dobře:-)no pak moje obavy zanikly,jeho výkony sou super,stejně tak celého vědeckého týmu,hodhins je opravdu ulítlej hypízák a zakaron dostává pěknou čočku od bootha:-)no a doktorka brenenová je sice namachrovaná slepice s pocitem nadřazenosti ale ve finále je její projev celkem sympatickej,je to totiž kost:-) ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Samotné vyšetřování je kolikrát dost přitažené za vlasy. Co je ovšem na tomhle seriálů dokonalé je vzájemné pošťuchování mezi hlavními postavami. Všechny drobné i větší emocionální prožitky sem už dlouho v žádném seriálu nezažil (pravda nemám toho tolik nakoukáno :-) Je fajn vědět, že hlavní hrdinové jsou taky jenom lidi a ne dokonale myslící stroje jako v CSI, která je oproti tomuhle chladná jak psí pr***. ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

Dr. Brennanová alias Kosť v spolupráci s jej nemenej sympatickými kolegami/parťákmi/pracovníkmi v jednej osobe,je líderkou a mozgom celej skvele doplňujúcej sa partie,ktorým to neuveriteľne šlape a vždy dokážu rozlúsknuť aj ten najkurioznejší prípad.Seriál nám síce neponúka nič prevratného,čo tu ešte nebolo v rámci kriminálneho žánru,zato tvorcovia sa snažia robiť dojem a skúšajú to na diváka unaveného štýlom krimi,ktorých je na našom trhu XY,cez vtipné a uvoľnené dialogy,ktoré lietajú medzi hlav.protagonistami - častokrát naozaj vtipné.Ak si mám vybrať z výkladu krimi,vyberám si toto! ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Všelijaké kriminálky mě už nějakou dobu značně iritovaly, proto jsem nečekal, že by mě mohl tak zaujmout seriál, jenž kriminálkou je v podstatě také. Jenže kriminální faktor zde sklouží spíše jako křoví duu vyšetřovatelů, kteří svou rozdílností skvěle ladí, a s každou další episodou se jejich vztah prohlubuje a posouvá.., no kdoví kam :-). Zbytek týmu už tak zajímavý není a některé díly za moc nestojí. Booth s "Kůstkou" by ovšem utáhli i daleko horší seriál, než jakým Bones jsou. Z ostatních názorů usuzuji, že to ovšem nemusí stačit každému. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Emily Deschanel, kdo by to byl řekl, že se stane mou oblíbenou herečkou jen díky jedné roli... v tomto seriálu je naprosto úžasná, její ztvárnění asociální hlavní hrdinky nemá prostě chybu a samozřejmě tu chybu nemá i její parťák David Boreanaz (i když se nám s přibývajícími lety trochu zaoblil:-))... zpočátku jsem viděla pouze první sérii a pak jsem si dala "oraz", ale pak jsem náhodou narazila v televizi na další díl a tehdy k mému udivení mě to chytlo a už nepustilo... i když je pravda co někteří říkají, že zde není nic nového, že to je jenom další kriminálně laděný seriál, tak je tu pořád i dost zábavy (a to nemám na mysli jenom laboratorní výbuchy/pokusy T. J. Thyna) ()

Galerie (3 029)

Zajímavosti (74)

  • Na začátku 22. epizody 8. série na dělnici spadne ještě hnijící mrtvola. Ta jí zašpiní krví a hnijícím masem, přesto v posledním záběru na dělnici žádné skvrny nejsou. (Agita)
  • V epizodě si zahrál malou roli hlídače Dan Castellaneta, který nadaboval v původním znění Homera Simpsona. Na začátku dílu můžete na světelné tabuli zahlédnout slavný Homerův rentgen hlavy. V tomtéž díle si rovněž zahrál malou roli Martin Klebba, známý jako Marty z Pirátů z Karibiku. (ing.Frosty)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama