Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 5
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer 5

Recenze (547)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po slabšom rozbehu priamoúmerne striedajúcom silnejšie a slabšie diely sa zdá sa neskôr obrátila a niekedy až nepríjemnú epizódosť nahradila väčia zápletka, ktorá dokázala pozdvihnúť tento fantasy seriál na oveľa kvalitnejšiu úroveň. Sam a Dean su proste fajn a Supernatural kvalitný počin, vo svojom žánri absolútnou špičkou, ktorý sa nebojí experimentovať a meniť zaužívané postupy rozprávania či schémy samotných dielov. A za to patrí Kripkemu a spol. uznanie. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu čest vidět několik dílů, ale musím říct, že mne tento seriál nikdy moc nezaujal. Připomínalo mi to takovou profesionálnější Buffy s koulema, která byla sice ještě větší pitomost, ale bylo se alespoň nač koukat. Tady na sebe vrhají tupé pohledy jen muži a to mi přijde jako Twajlajt pro bukvičky. Nic proti homosexuálům, ale rozhodně nejsem jedním z nich a zamotat se do tohohle béčkového krutopřísného seriálu o démonech také nechci. Tedy smířlivých 65% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když to vysílali na Primě, úplně mě to minulo, odpuzoval mě už název, tušil jsem pod tím něco ve stylu Buffy, zabíječky upírů:) Jsem rád, že jsem se mýlil a později svou nechuť shlédnout nějaký ten díl přehodnotil a okusil Lovce duchů. První série mě však málem nenalákala, jednotlivé epizody byly sice docela zdařilé, ale oba hlavní protagonisté asi ještě nebyli sžití se svými rolemi, tak to bylo trošku toporné a chvílemi i nasmrádlé trapností, nosný příběh byl, ale hodně upozaděný, seriál ještě zřejmě nevěděl kam bude směřovat. Druhá série už znamenala "zčichnutí" obou herců s bratry Winchesterovými, tvůrci si uvědomili, že nosnému příběhu musí dát větší prostor a tak se z epizodního seriálu stává spíš fantasy-hororová sága a to už je můj šálek čaje. Nejvíc mě zatím zaujala 4. a 5. série s Apokalypsou, Luciferem a vším kolem toho. 6. série otvírající nové téma pořád skvělá a na 7. sérii už se hodně těším, věřím že udrží nastavenou laťku. 7. série - Očistec, Leviatani .. jeden by řekl, že se musí témata vyčerpat nebo opakovat, ale pořád jsem příjemně překvapován. 8. série - na scénu přichází další apokalypsa, další odhalená tajemství světa příšer, andělů, démonů , a kdy sakra konečně přijde na řadu souboj s Panem Otcem ? Třeba už v deváté řadě... už aby to bylo a stařík konečně dostal nakopáno ! .. 9. série - Otec stále v nedohlednu, ale je až neuvěřitelný jak tenhle seriál dokáže ždímat zvolené téma a pořád držet svou lajnu aniž by nudil, zavřené nebe, andělé mezi lidmi a písař boží stižený spasitelským komplexem a já konečně přehodnocuju své čtyři hvězdy. 10. série - skvělý rozjezd s démonickým Deanem. Slabší střed bez pořádného směru, Kainovo znamení či Rowena až do finální tečky nic moc, chybělo pořádné zlo. Ovšem závěr nastavil laťku zatím nejvýš, v jedenácté řadě budou zřejmě mé modlitby vyslyšeny a do hry konečně vstoupí i Big Father... ()

Papekus 

všechny recenze uživatele

Je sice nefér hodnotit seriál po 10ti letech, ale ač jsem se opravdu snažil, tak jsem vydržel jen prvních sedm dílů první řady. Pak jsem to musel smazat: Nemám velké nároky a třeba takový Grimm se mi hodně líbil. Ale takto nesmyslné chování postav (teď mluvím hlavně o vedlejších postavách - tj. svědcích / obětech) jsem fakt nesnesl. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Skvělá herecká dvojice, doplněná dalšími výbornými herci jako například Misha Collins a podobně. Zápletky jsou zajímavé, jejich řešení je často opravdu vtipné (zvláště díky sarkasmu pana Jensena Acklese v roli Deana) a výběr songů pro jednotlivé díly je také dle mého gusta. V mých očích tento seriál nemá slabinu. ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • Ve 3. epizodě 7. série "The Girl Next Door" je rasa Kicune popsána jako humanoid s liščíma očima a drápama, který se živí lidskými mozky. Ve skutečné japonské mytologii je však popsána úplně odlišně. Ve zkratce se dá popsat jako mystická liška se schopností měnit se v člověka, která oplývá magickou mocí a ocasy, ze kterých například šlehá oheň. Jinak má rozmanitou/nejistou povahu. Někdy je totiž popisována jako ochránce/milenec lidí nebo jako mazaný podvodník. Obvykle se udává, že její lidská podoba je téměř výlučně ženského pohlaví. (GreatestFan)
  • V seriálu je Lilith ztvárněna jako jedna z prvních lidí, které Lucifer (Mark Pellegrino) mučením duši znetvořil a udělal z ní prvního démona. Ačkoli je o Lilith spoustu starých PŘEDbiblických příběhů, které se liší, podle Mezopotámské verze byla vůbec první člověk a stejně jako Adam byla stvořena ze země. Podle legendy v zahradě spolu nevycházeli, protože se mu musela podřizovat, ale ona mu chtěla být rovna, protože byla také stvořena ze země. Když Adam neposlechl, vyslovila nevyslovitelné jméno Boží a byla ze zahrady vykázána. Když ji později našli 3 andělé, stala se nevěstou démonů. Ti ji řekli, ať se vrátí, jinak každý den zemře sto jejich démonických dětí, ale když odmítla, stal se z ní démon a vzala si zlého anděla Samaela, levou ruku Lucifera. Aby se pomstila, rozhodla se vraždit novorozence. Proto je dnes spojena se zabíjením a pojídáním dětí, což bylo vidět i v Supernatural. Také se někdy říká, že ona byla ten had, který přiměl Evu sníst zakázané ovoce, proto je v umění vyobrazena jako napůl had nebo s hadem. Tento příběh se v Bibli nevyskytuje. Podle některých učenců byl z Bible vyřazen. [Zdroj: Wikipedie.cz] (GreatestFan)
  • Na natáčení se používá celkem 5 stejných černých Chevroletů Impala z roku 1967, kterému Dean (Jensen Ackles) říká Baby. (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama