Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne, Čtvrtníček opravdu není člověk, jehož humor bych vyhledával, ale když se na tohle dívám, tak se prostě musím smát. Je to dobré nejen proto, že zde jsou celkem povedené vtipy, které nádherně kritizují fotbalovou scénu, kdy některá jména v ní pořád jsou, ale je to dobré i proto, jaká forma je zvolena. Tohle experimentální divadlo prostě funguje a Čtvrtníček si v Lábusovi vybral skvělého parťáka. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Takže počkej, on ti jako řekl, že to byli peníze Jardy??? :-D:-D:-D:-D:-D Ale hovno Jardy, to byli moje peníze..... To byly peníze Jardyyyyyyy!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D Mi včera volal Pelta. Čurák!:-D A co chtěl? No nic. A cos mu na to řek? No nic. Tak tos mu řek dobře:-D:-D:-D To je moooc:-D:-D To je tak neskutečně dobrý:-D až jsem z toho padal na kolena. ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Málokteré „umělecké dílo“ (jak jinak to s nadsázkou nazvat, pokud člověk nechce zabřednout do morálně hodnotících soudů) „obohatilo“ (opět uvozovky) běžný český slovník o tolik hlášek při takovém poměru pracnosti ku invenci. Potvrzení pravidla, že nejlepší kousky píše sám život. Jen kdyby se na divadle tolik nesnažili (zejména Poláškův závěrečnný vstup měl k rafinovanému humoru velmi daleko). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nejsem fotbalový fanda a rozhodně jsem nepochytil všechno z čeho si dělají tvůrci a hlavně herci legraci ale to nic nemění na faktu, že mi to celý přišlo o ničem a to, že každých 15 vteřin padne sprostý slovo opravdu není vtipný ale samoúčelný a trapný. A to ani nemluvím o třešničce, kterou na konci přihodil Polášek. Ale lidi se u toho řezali jak blbý. Nechápu. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Sice mám Čtvrtníčka i Lábuse ráda, ale vypadá to, jako by tady nevěděli, jaký divák na tohle půjde do divadla. Myslím, že někdo, kdo jde na inscenaci typu "ty vole, to je ale čůrák ta mrdka", asi není zrovna milovník opery, která byla jednou z hudebních vložek. Písnička "We Are the Champions" už byla v pohodě, ale hodila by se na úplný závěr, kde místo toho bylo další fildikání, které opět asi již zmíněného diváka nezaujme. Ovšem chlapci to přečetli pěkně a Poláškova scéna s odposlechem Lábuse a Čtvrtníčka a jeho vlastním výkladem slov: " ... a diváci - vidíte, nesmějte se, oni vám v zákulisí říkají mutanti" neměla chybu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)
  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)

Reklama

Reklama