Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Přesně tenhle typ dokumentů a cest mně ohromně baví a od tohoto seriálu jsem dostal přesně to, co jsem čekal. Snad jen ten materiál z příprav na cestu mohl být trochu kratší, ale jinak to byla fakt parádní podívaná, například Praha a kostnice v Sedlci a Cesta kostí. Ewan McGregor je navíc ohromný sympaťák, což se všeobecně ví, ale jeho kamarád Charley Boorman je sympaťák taky, takže bylo to sledování hned o něco záživnější. Navíc je to skvěle sestříhané a těm zajímavějším úsekům se vždy věnuje více času, takže se to taky cení. Na druhou stranu ale musím říct, že Trabantí výlety nebo speciály Top Gearu mně baví mnohem více, ale tenhle seriál je ve svém "oboru" taky hodně vysoko. Tohle rozhodně doporučuji, a to nejen nadšencům. 80%. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Čtu, že zazobanci se vydali na výlet. Finanční zázemí je zapotřebí, ale hlavně jde o velkého ducha, kuráž a odhodlání, protože i sebebohatší člověk z peněz nevycucá vydlážděnou cestu, nový most přes řeku, vlídné počasí, poslušnou techniku a zdraví. Spíš bych ocenil, že hvězda formátu Ewana McGregora svoje finance převádí do hodnotnějších věcí, než jsou večírky, rezidence po celém světě, kupování ostrovů nebo plastické operace. Místo toho vystavil sebe, i svou rodinu situaci, která by mohla být konečnou. Samotná jízda na motorce není zrovna nejbezpečnější a vydat se do východních krajin, raději nemluvit. Ale šel do toho a přivezl unikátní dokument, za čež mu patří velké díky a můj obdiv. Long Way Round nepoučuje, je nezaujatý, odlehčený a člověk, co miluje cestování a motorky docení jeho kvalitu. Těším se na Long Way Down =)) ()

Reklama

MzK 

všechny recenze uživatele

Motorky jsou moje vášeň, cestování taktéž, čili co může být lepší kombinace, než toto :) Film je bohužel většinou o ničem (např dokumentární výprava žlutých trabantů je mnohem lepší). Přípravy: zajímavé, něco i vtipné, líbí se mi zákulisní info KTM vs BMW, ale v celém filmu se mnohé scény opakují a tím film uměle natahují. Průjezd ČR mne potěšil, ale zajímavé to začalo být až v Ukrajině a Kazachstánu a stezka kostí. To je parádní část seriálu, musí řešit mnohé překážky a potkávají zajímavé lidi. Oproti tomu Cesta Amerikou je nuda. A celý ten štáb a asistenční auta je zbytečný. Cestovat se víc nalehko. Na druhou stranu je super, že to přiznají. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Úžasně natočený dokument, který ukazuje nejen krásy našeho světa, ale zároveň to, že i takové celebrity jako Ewan McGregor jsou jen lidé a mají deprese a zdravotní problémy a je jim smutno po manželkách. Jen kdyby se pořád nepokoušel schovávat s tou cigaretou..."Ewane! My to na tebe stejně víme!" :D ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentů co sem kdy viděl. Ježdění na motorce zbožňuju a o takové cestě sem vždycky snil. Jak říká Ewan na konci - Jízda na motorce je nejlepší pocit na světě. Jinak Ewan i Charley sou fakt sympaťáci a dobří lidi. Nejlepší je ale stejně kameraman Claudio, kterej před cestou nemá ani pas a ani řidičák a pak pořád demoluje motorku :). Točit ale fakt umí a i když to od těch dvou dost kupuje, tak si ho asi oblíbili, protože v Long Way Down jede zase s nima. Prostě se mi tohle dobrodružství hodně líbilo a sám bych ho rád zažil. Viděna rozšířená desetidílná verze. 90% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Cestopis herecké dvojice vyšel i v knižní podobě. (fifox)
  • McGregor a Boorman sa inšpirovali knihou "Jupiterove cesty" ("Jupiter's Travels") od Teda Simona, ktorý na motorke precestoval celý svet za 4 roky. Dokonca sa s ním aj osobne stretli v Mongolsku. (m.a.t.o.)
  • Ewan McGregor čte během cesty knihu od Alexandra Solženicyna "Rakovina" (Aleksandr Solzhenitsyn: "Cancer Wand"), což je kniha vyprávějící příběh o pacientech onkologické kliniky, kteří se zde léčí v polovině 50. let 20. století. Kniha původně vyšla jako samizdat. (Cuzan)

Reklama

Reklama