Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

Cival 

všechny recenze uživatele

Allen mě poprvé v životě naprosto minul. Zápletka je značně mimózní, ale to by ani tak nevadilo. Mnohem horší je její rozkreslování do šíře, jemuž chybí vtip i nějaký ten nápad. Scarlett mi "v roli Woodyho Allena" vůbec neseděla, to Woody Allen v pozici sidekicka byl rozhodně příjemnější, ale ne pokaždé podal záchranný kruh včas. Fajn promenáda v plavkách a charismatický Jackman, ale nic víc v tomhle uondaném kousku bez šmrcu za zmínku nestojí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Začal by som asi tým, že keď som začal pozerať tento film, tak som o ňom nič nevedel, myslím dej.Mal som chuť na nejaký film s dobrými hercami a hlavne nech je to komédia (môže byť aj romantická, ktorú ja moc nemusím).Mám také šťastie, že vždy keď je v žánri - romantický - tak, vždy je to film, ktorý moc nevyužíva tento žáner.A tu ho tiež zapojený iba okrejovo.Predovšetkým je využitý hlavne vtedy, keď ho je treba a navyše vhodne.Takže, čo sa týka mojich požiadavok na film, tak to rozhodne spĺňa (povedal by som asi preto, že som nečakal, že to bude skoro až kriminálka!?).Po dejovej stránke nemám slov a čo sa týka hercov, tak sú to špičkový herci, takže od nich ani nieje treba niečo očakávať.Jediné čo mi trošku nesedelo bol ten soundtrack, ktorý si Woody Allen určite púšťal v aute zamlada.Takže na záver už len v skratke - skvelý film, skvelá réžia, herci, scenár a celkovo mi tu chutilo ako to jahodové acidko čo som cez slamku ťahal. 85% - 4* ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Scoop je taká príjemná pohodička na relax so sympatickým hereckým obsadením a roztomilo neurotickým W. Allenom ako bonus. Čakal som však od neho viac. Napriek tomu, že tu pár krát zaperlil nejakú hlášku, tak celkovo mi tie dialógy prišli až moc odľahčené a menej humorné ako inokedy, pričom postrádali typickú Allenovskú iskru irónie a satiry. V jeho podaní tu v tejto rovine rezonovala iba jedna téma, téma antisemitizmu, ale to len tak veľmi na okraj, decentne a veľmi málo. Avšak to samotné pátranie po pravde a tarotovom vrahovi nebolo vôbec zlé a čo je hlavné tak nenudilo. Skrátka, keď tento film človek berie len ako jednoduchý komediálny krimi relax s občasným bonmotom, tak sa to dá. Viac ako lepší priemer však tomu dať nemôžem. 65/100 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ten chlap je lhář a vrah. A říkám to s naprostou úctou." Pokud by mne nějaká mrtvola informovala o totožnosti sériového vraha, tak bych to před svým psychiatrem raději nezmiňoval. Jenže kouzelník Sid a tvůrkyně nekrologů Sondra v sobě mají dost zvědavosti na to, aby vyrazili podle indicií mrtvého investigativce Strombela. Já jsem si to tedy docela dost užil, protože Američané jezdící vlevo měli na anglických silnicích zábavné problémy, sympaťák Lymanova typu byl zcela evidentně obviněn neprávem, poznatky stále otravnějšího Strombela postupně ztrácely na jednoznačnosti a dialogová smršť mě několikrát smetla do křesla. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"I was born of the Hebrew persuasion, but I converted to narcissism." Woody Allen patří mezi mé velké oblíbence. A opětovně mě svým novým filmem nezklamal. Po minulém snímku Match point zůstal věrný Anglii a nádherné, charismatické Scarlett Johansson..a udělal dobře. Oproti Match pointu odlehčil děj a přidal tam sebe, věčného neurotika. "'Oh, you always see the glass half empty.' 'No, I always see the glass half full. Of poison!'" :) Scarlett mu na výbornou sekunduje a jejich rozhovory se dostávají do těch nejbizarnějších a nejabsurdnějších poloh. :D Mno, jsem zvědav, čím nás Woody překvapí v dalších dvanácti měsících. "16 blue ponies, 21 airplanes, and 12 spinning midgets." ()

Galerie (49)

Zajímavosti (18)

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama