Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 1

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 161)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Po příšerné dvojce jsem čekal skoro odpad a jsem v podstatě překvapen, že to nebylo tak hrozné. Všechny chyby předchozích dílů, jako jsou překombinovanost, pitvořící se a skoro už otravný Depp, zůstávají, ale pro závěrečný díl hovoří nepatetický, "halfhappyend" a závěrečná bitva, natočená o mnoho lépe, než předchozí dva a třičtvrtě dílu dohromady. Ale čtyřku ať netočej, proboha!!! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Překombinované, přehnané, zbytečně extravagantní, přesto konstantnější a zábavnější, než dvojka. I tak je to ale nuda k uzoufání. Příliš mnoho trikových sekvencí a zdlouhavý příběh prakticky o ničem. Je to prostě guláš pejska a kočičky. Všechno naházený dohromady a výsledkem je jen bolení břicha. Příliš mnoho jednoduchých a nepropracovaných postav (a většinou i oproti neskonale dlouhé stopáži dokonale nevyužitých), hloupý příběh prakticky o ničem, zaměření na zdlouhavé akčnědigitální scény, závěrečný láskyplný happyend, nevtipný humor a trapné hlášky. Je mi jasné, že vložené peníze to určitě několikanásobně vydělá, ostatně je to dnešní móda chodit do kina na tyhle kraviny, ale upřímně řečeno, Verbinski by měl přestat masturbovat a radši si přečíst nějakou knížku. Jinak k těm různě tu zmiňovaným překombinovaným změnám stran postav. Vyznat se v nich dá snadno, jejich potíží je, že jsou prvoplánové, jen aby se něco dělo a tak bezsmyslné. Jo a k hudbě, taky vám přišlo, že občasné motivy zněly jako ze Xeny? ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Po třetím Spider-manovi další studená sprcha. Veliký rozpočet, řada motivů a přitom úplně prázdný scénář a prakticky nulové akční scény (všehovšudy dvě, obě na vodě a obě bez nápadu - kam se sakra poděl ten roztomile ulítlý švih z dvojky?!). Scénář je tak prázdný, že většinu času dokonce ani Depp nemá co hrát. Připadalo mi to jak předlouhá televizní inscenace, kde se pořád jen mluví a pořád se řeší nějaké vztahy. Různé motivy z minula nedokončené, místo toho se řeší zbytečnosti a přibývají nové motivy, které opět tvůrci ani pořádně nedořeší. S nadupadnou dvojkou tohle nemá nic společného. Není to sice formálně tak roztřesené, jako třetí Spídy, ale je to mnohem větší nuda… ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejočekávanějších filmů našlapaného léta 2007, ve kterém jsem dostal hodně Deppa, bojovnou Keiru, dopředu proklamovaného Chow Yun-Fata a nakonec po jasně daném happyendu jdeme domů. Nebo ne? Piráti se ukázali jako nečekaně nevyzpytatelný kousek. Věci, které se zdály jasné a předem dané, skončí přece jen trochu jinak a tvůrci se i po několikanásobném zaseknutí v úvodu nakonec vytasili s nezapomenutelným finále. Přiznávám, v první polovině jsem byl zklamaný a několikrát jsem se sám přistihl s myšlenkou, že jestli v podobném duchu skončí celý film, budu považovat třetí díl série za zpackanou šanci. Dialogy byly občas silně úsměvné a polopatické, chování Sao Fenga nelogické a všechno zachraňoval Depp, který potvrdil, že nezklame nikdy. Jenže Verbinski točit nezapomněl a navíc si ke spolupráci přizval poloboha Hanse Zimmera, který svou variací na Morriconeho soubojové skladby rozpoutal peklo, které pak trvalo skoro hodinu. Finální bitva ve víru je neskutečnou podívanou, která bere dech a vůbec veškeré události, které ji rámcují, drží Verbinski na uzdě i tam, kde by si jiní režiséři snadno vylámali zuby (Elizabethin projev k pirátům). A že mě zrovna konec téhle trilogie dojme k slzám, tomu bych před projekcí nevěřil. Bludný Holanďan tak stále pluje a Piráti z Karibiku se nestanou trilogií, která změní kinematografii. Málokdo ale napodobí její zábavnost. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Hodně nevydařené pokračování dvou výborných předchozích filmů. Johnny Depp sice podal jako vždy skvělý výkon, ale tohle bohužel zachránit nemohl. 170 minutová stopáž je hodně přestřelená, příběh nezajímavý, chybí více forků a akce. Gore Verbisnki tentokrát přestřelil, slyšel jsem, že má být ještě další pokračování, tak doufejme v rapidní zlepšení..... ()

Galerie (162)

Zajímavosti (59)

  • V kúpeľoch Sao Fenga (Yun-Fat Chow) bola kvôli filmu vytvorená skutočná extrémna vlhkosť kombináciou vody a prudkého osvetlenia. (Greenpeacak)
  • Ve scéně, kdy hrdinové plují na čínské lodi pro Jacka (Johnny Depp) a proplouvají ledovou krajinou, jednomu námořníkovi umrzne a ulomí se palec, přitom všichni mají jen košile, navíc často zcela rozepnuté. (Sokka_)
  • Opičáka Jacka si zahrály dvě opice - samička a sameček. Důvodem bylo, že každý uměl lépe něco jiného. (Siriuss)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama