Reklama

Reklama

Henry Griffin trpí nevyléčitelnou nemocí a zbývá mu tak rok či dva života. Když však pozná Sarah Phoenixovou, která je na tom stejně, už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechna nesplněná přání a sny. V hlavních rolích Amanda Peetová a Dermot Mulroney.  Životem ztrápený Henry Griffin, který se právě rozvedl, trpí nevyléčitelnou nemocí a i ty nejoptimističtější prognózy mu dávají tak rok či dva života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou, usměvavou Sarah Phoenixovou. Oba tvrdí, že je sem přivedla jen náhoda, ale ve skutečnosti mají umírání a smrt na dosah. Nezávazné schůzky se brzy mění ve vážnou známost a dvojice si užívá každou společnou chvilku, než si přizná, že toho mají společného mnohem víc - že nevyléčitelnou nemocí trpí oba. S tímto faktem do jejich života vstupuje zcela nový úhel pohledu na lásku. Už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechny dosud nesplněné sny a přání. Chvíle absolutního štěstí a radosti se střídají s okamžiky smutku a zoufalství, ale naděje umírá poslední… V hlavních rolích americké romance režiséra Eda Stonea, která je remakem filmu z roku 1976, hrají Amanda Peetová a Dermot Mulroney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Giggs 

všechny recenze uživatele

V Holywoode maju zrejme nejaku tvorčiu krizu, alebo maju boom remakeov? Za poslednych par rokov je to jeden z veľkeho množstva, horšie však je že ani v tomto pripade neprišli so žiadnym vkladom, ktory by to pôvodne dielo o niečo rozširil a obohatil a ponukol tak odlišny pohľad na rovnaku vec. Vyslovene zle to sice nie je, ale je to ďalši uplne zbytočny film. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Setkání dvou lidí, kteří později zjistí, že je spojuje stejný osud. O tom, že je Griffin nemocný, se dozvíme hned na začátku. Na přednášce se setká s Phoenixovou. Ta se drží zpátky a rozhodně si nechce s Griffinem nic začínat. Proč? Protože nemá čas. Její "působení" na tomto světě se blíží ke konci. Jejich vzájemné odhalení svého zdravotního stavu oba zasáhne. Snaží si spolu užít poslední chvíle života... Všechny ty lumpárny, které spolu zažívají, mi přišly úsměvné. A působily na mě radostně. Jsem také ráda, že se ve filmu objevila i pasáž, kdy se snaží hlavní hrdinové pomilovat a ono jim to prostě nejde. Až v momentě, kdy se Griffin přestane soustředit na svou nemoc a na to, co bude, se jim to konečně povede... Závěr filmu mě rozbrečel. Výborně podaný film o dvou lidech, kteří se setkají v době, kdy neví, kolik času jim na tomhle světě ještě zbývá. ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele

Romantické, komediální drama z USA. Nic víc, nic méně. On má rakovinu....bacha spoiler...ona má taky rakovinu. Potkají se. Jsou si docela jakože sympatish. Tak se spolu rozhodnou rabovat kinosály a ničit vodojemy vodojemy. Pak je diagnóza dostihne, že jo jak jinak, když je to drama a Griffin a Phonenixová se do sebe zamilují. milostná pointa s erekcí je vážně na mě moc. Ale budiž. No je to taky ta romantika, takže kapesníky k ruce. Do toho místy solidní repliky, ale totálně debilní a prvoplánová hudba. Typická televizní předvídatelná tvorba. Pravdou však zůstává, že je podstatně koukatelnější, než romantické srajdy se Sandlerem a Drew. Být to české dám asi o hvězdu víc. 50% se vším všudy. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Griffin a Phoenixová není špatný film, je velice dobrý, ale jak už tady bylo řečeno, na to jakou situaci oba prochází, a co všechno je potkává jsou tihle dva nepřesvědčivý. Všechno je to romantické, smutné, dojemné, prostě všechno, co tento film předpokládá, ale skutečnost jde úplně jiným směrem, než by měla. ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

Příběh silný a křehký zároveň, stejně jako povahy dvou hlavních protagonistů, mladé, půvabné ženy s úspěšně rozjetou kariérou a staršího muže, rozvedeného otce dvou chlapců, námět filmu není nijak originální, ale celkovým zpracování i hereckými výkony rozhodně poutavý a evokují řadu existenciálních myšlenek, osud propojil jejich životní dráhy v nejtěžším období života, v období čekání na neodvratitelnou předčasnou smrt, těla obou jsou nevyléčitelně zasažená rakovinou, kolik času jim skutečně zbývá, nikdo z nich přesně neví, nemoc postupuje a každá naplno neprožitá vteřina ze zbývajícího času je promrháním toho nejdrahocennějšího, žít, žít, radovat se, milovat, prožívat společně ztřeštěnosti, ale i propukající zoufalství, zlost, ztrátu vůle k očekávanému utrpení, čas jim vyměřený se tak nezadržitelně blíží ke konci. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 12. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama