Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 1
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Asterixe si pamatuji spolu s Rahanem a Pifem coby komixové hrdiny francouzských časopisů, které se za komančů dali občas sehnat v Jungmance v prodejně zahraničních tiskovin. Samozřejmě cenu Klokánka, Ohníčku, Čtyřlístku či ABC byly cenově v úplně jiné hladině, tuším, že stály 28 Kč... A tak tohoto galského reka velmi dobře znám, byť jsem si tehdá obsah bublin jen domýšlel z kreseb v jednotlivých okénkách komixu. K filmu jsem se dostal náhodou, když na něj koukali děti a tak jsem mu věnoval svůj čas. A nezklamal ani nějak nepřekvapil. Pár momentů bylo vtipných, mně osobně pobavil Schumi s červeným závodním dvoukolovým vozem i jeho team. Vrcholem bylo když hodnotil písek jako mokrý a tudíž, že se pojede hůře :-)! Myslím si, že ale na to jak to bylo výpravné, šlo z filmu dostat více než jen normální komedii pro děcka... Dávám tedy za dva elixíry, na víc to nebylo. * * ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Krutě nepovedené druhé pokračování hrané verze známého animáku. Herci se pitvoří více než kdykoliv předtím, fórky jsou trapné, křečovitě a tvrdě infantilní a camea osobností jako Michael Schummacher nebo Zinédine Zidane jsou úplně zbytečná. Vůbec nevím pro koho je výsledné dílo určené, protože rodičům bude špatně z přeplácané infantilnosti a děti se budou nudit u dvouhodinové délky. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho dobrého, avšak bohužel spíše toho zlého, spatřil po delší přestávce světlo světa další hraný Asterix, avšak s předešlými dvěma díly má společného snad jen představitele Obelixe. Alain Delon má nevysvětlitelné charisma a jako Caesar byl dokonalý. Brutus je skvělý padouch a ničema, ale na Detrita z prvního dílu v podání Benigniho nemá. A tam to s těmi hereckými výkony končí - ostatní zúčastnění (včetně všech přeslavných cameí) byli průměrní až podprůměrní. Olympijské hry nejsou špatné, ale ta vata kolem to z velké části přebíjí. Zkrátka poněkud horší pokračování, které dojíždí na špatný scénář a přehnanou velkolepost. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak bůhvíjak zázračná komedie to není, ale je to příjemná změna oproti novodobým týnejdžerským:-) ptákovinám. Musím říct, že ani o půl jedné v noci mě tento Asterix neuspal a to je co říct:-) Ano, jako celek je to spíše slabší průměr, ale pro děti dobry. Pojmenování lidí a M. Schumacher byli brutální....nebo Brutus? 40% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Dříve, než započali práci na tomto filmu, musel někdo scénáristy trefit diskem do kebule, jinak snad není možné vytvořit tak dlouhý řetězec kostrbatě navazujících scén, z nichž většina nemá náboj, atmosféru, vtip a vlastně ani kloudný dialog (jednotlivé hlášky ale občas pecka!). Naštěstí sem ale tvůrci vložili několik zábavných postav (Asterix, Obelix, ani Lovestorix to ale nejsou), díky kterým se nakonec vyplatí film shlédnout. Zdaleka největší prostor tu má Brutus (s hlasem Josefa Cardy), ale i jeho zpočátku vtipná role časem omrzí. Samozřejmě je tu velký Ceasar s charizmatickým Alainem Delonem a poté již přicházejí cameo role. Uřvaný Nathan Jones, který se svým vzezřením podobá spíše Empire State Building než člověku, pobaví vždycky, ale úplně nejvíc mě dostala červená stáj z Maranella, resp. její zástupci. Jean Todt pečlivě měřící čas pomocí přesýpacích hodin a Schumi, řídící svůj povoz až nápadně podobný monopostu F1, byli výborní. Vůbec celý závěrečný závod vozatajů se ukázal býti nejlepší sekvencí snímku. A nakonec ještě přišel zmalovaný Zizu pohrát si s míčem. Nebýt těchto komických vsuvek, asi bych ty dvě hodiny prospal. Ale přítelkyně se bavila a to je hlavní:) p.s.: díky dobrému odkazu na Star Wars se mé hodnocení přeci jenom vyškrábalo na 40% 94 miliónů dolarů(rozpočet) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (32)

  • Film stál 78 miliónov eur, čo vtedy bolo 107 miliónov amerických dolárov - čím sa stal vo svojej dobe najdrahším neanglicky hovoreným filmom a zároveň prvým neanglicky hovoreným filmom, ktorý prekročil hranicu 100 miliónov. Napriek obavám zarobil v celosvetových kinách takmer 133 miliónov. (Raccoon.city)
  • Než rozhodčí odmávne závod vozatajů, dá vlajky nad hlavu. Ihned v následujícím střihu je má dole. (johnnymay)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama