Reklama

Reklama

VOD (1)

Horský kmen lovců mamutů Jagalové se obává hladovění, protože zvířata, která jsou jejich zdrojem obživy, přicházejí stále později a je jich méně. Když najdou v horách mrtvou ženu a u ní modrooké děvčátko, prorokuje stará šamanka, že dívka, která dostane jméno Evolet, je znamením velkých změn. Současně však slibuje, že ze středu Jagalů vzejde válečník, který se ožení s Evolet a povede Jagaly k novému životu. Do dívky se zamiluje DeLeh. Když je přepadnou bojovníci na koních, mnohé zabijí a další včetně Evolet odvlečou, rozhodou se KaRen, DeLeh a TikTik vydat po stopách nájezdníků a zajatce osvobodit. Po vyčerpávající cestě dorazí k Hoře bohů, kde tisíce otroků stavějí pod dohledem kněží a válečníků pyramidu pro všemohoucího vládce. DeLeh a náčelník Nakuů proniknou na stavbu, aby se pokusili získat podporu otroků v boji proti jejich utiskovatelům, ti však váhají. Dosud se totiž neobjevilo znamení, které by zvěstovalo příchod bojovníka osvoboditele, kterého se i všemohoucí bojí. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (998)

petero 

všechny recenze uživatele

Komu inému ako Emmerichovi by takáto šialená kombinácia prešla, pravda? A ruku na srdce, kto by si takéto niečo nepozrel? Kým sa zo začiatku hlavný hrdinovia pletú pod nohy obrovským zverom je to patrične hlúpe a to že tu narazíme na kombináciu mamutov, tigrov šabľozubých, prerastených moriek, klasických koní a sŕn musí každý očakávať ale keď dôjde na stret civilizácií už to je lepšie a človek si prestáva ťukať na čelo a príbeh ho celkom zaujme a i keď film ku koncu pripomenie Hviezdnu bránu a záver skoro vykradol 300, chýbajúcu charizmu hlavného hrdinu našťastie kompenzujú modré kontaktné šošovky Camille Belle. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Niektorí ľudia si urobia kruh, dajú si doňho ženu a deti a o tých sa starajú. Iní si urobia väčší kruh, dajú si tam aj bratov a sestry. A niektorí... niektorí si urobia EŠTE väčší kruh.“ Strašná konina. Emmerich sa doteraz držal na uzde (oproti tomuto zverstvu je jeho Deň nezávislosti Občan Kane). Ale toto už vážne pôsobí dojmom, že začal fetovať a fetovali aj ľudia, ktorí mu na to dali peniaze. Fetovali aj trikári a herci. Fetovali ÚPLNE všetci, počas nakrúcania aj počas post-produkcie, prestali až po premiére a po prvej polhodine z kina utekali zadným východom a dva týždne sa ukrývali v bezpečnom podzemí, aby im svet nekládol otázky. Pyramídy, umelohmotné zbrane, mamuty, ponaučenia do života, oživenie mŕtvej postavy, nerealistické akčné scény, svojrázne počítačové triky, toto je proste jeden nehorázny bordel a väčšinu času, ak som práve nepozeral do zeme a nehanbil sa sám za seba, čo za hovadiny to zasa pozerám, som sa chechtal, lebo som mal pocit, že ak nebudem, zošaliem rovnako, ako Emmerich. Slová sú zbytočné. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Dějepis a zeměpis v kostce. Dredy jako z dvacátého století, mamuti jako z 200 000 let před Kristem jenom několikrát větší. Sem tam přiběhne přerostlé emu chytající podobu dinosaurů z druhohor a tygžík vyžlík podruhé v dějinách filmu prokáže své dobré srdce a postaví se za hlavního hrdinu. Společně s ním putujeme za průvodem Hunů či Mongolů Čingischánovy doby ze zasněžených Himalájí přímo do hustého amazonského pralesa, po jehož opuštění nás čeká nekonečná Sahara a podivná řeka plná plachetnic podobných opeře v Sydney nebo (při větší fantazii) těm španělským ze 16. století. Nenajdeme na nich ale žádného Hernanda Corteze nebo Francisca Pizzara, nýbrž ony Huny (Mongoly) oblečené v barevných látkách odněkud z Orientu, jejichž hlavní město připomíná jakési Maye, Aztéky a Inky v jednom (ačkoliv tygří sfinga kdesi uprostřed města by nás mohla svádět k zařazení spíš do Egypta). Jedno se ale Emmerichovi nechat musí. Kamerové záběry z leteckého pohledu vypadají úchvatně a hudba se mu taky povedla. Škoda jen, že se místo historie radši nezaměřil na sci-fi. A neodpustil si ty příšerný děsivý konce plný ožívajících mrtvol a velkých hrdinů. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Překvapivě málo směšných momentů, mamuti vypadají jako kdyby plavali a Camilla Belle se svým vysokým hot faktorem do filmu vůbec nesedí, přesto je snad největším pozitvem na plátně (push-upka rulez). Čekal jsem dementní zlo, ale ten film je jenom nudnou nezáživnou báchorkou, která mě urazila maximálně zrnitejma nočníma scénama. Jasně, chyby a nelogičnosti bych tu mohl vyjmenovávat do zítra a vidět už to nikdy nechci, i přesto jsem přežil docela ve zdraví. Asi x-krát jsem si vzpomněl na LOTRa, Třístovku nebo Mumii a nechápu, proč nebyl Edward Norton v titulcích, když očividně hrál záporáka :), ale necítím potřebu po 10k nějak šlapat. Za pár dní už si na ten film ani nevzpomenu. 5/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Čistých 5/10, presne uprostred medzi tým, čo to mohlo byť (v mnohých scénach tie možnosti vidno a vyrážajú dych) a čo to nakoniec je. Najväčšou slabinou filmu nie je ani tak scenár (napriek jeho bezkrvnosti, nelogickosti a frekvencii, s akou do nás tvorcovia ládujú osudové proroctvá, do mňa čosi z toho pocitu "veľkej legendy" predsa len preniklo), ale to, na čo trailery lákali predovšetkým: prehistorická fauna. Mamuty cválajú, pomáhajú stavať pyramídy, šikovne si vyťahujú nohy zo sietí (chytanie mamuta do siete je zrejme filmová kravina roka), čudesný pštrosoraptor dokáže vyliezť na strom a pri šabľozubcovi som sa akurát tak potešil, že Diego z Doby ľadovej konečne dostal úlohu v "dospelom" filme (nikto ma nepresvedčí, že to nie je on!). CGI je katastrofálne, technickým prevedením i tým, čo ukazuje. Vizuál našťastie zachraňujú nádherné exteriéry, vynikajúce masky a "kostýmy" (odlíšenie jednotlivých kmeňov je super), veľkolepé dekorácie a zopár naozaj veľkofilmových bojových scén. Príbeh je rovnaká schéma ako napr. Apocalypto, ale chýba mu jeho napätie a archetypálna osudovosť, a je rovnako odtrhnutý od historickej reality ako Kráľ Škorpión, ale nemá jeho béčkovú zábavnosť. Na druhej strane má sympatického hrdinu, peknú bacuľatú okaňu a strih sa s ničím nekašle, takže to všetko parádne odsýpa a nuda sa rozhodne nedostaví. Bavil som sa. Občas v súlade so zámermi tvorcov, občas v rozpore s nimi, ale nevidím dôvod tento film nenávidieť a na DVD si ho celkom rád pozriem ešte raz. P.S.: Omara Shariffa s tými jeho polopatistickými komentármi (často vysvetľujúcimi niečo, čo je zjavné už z vizuálneho podania) som už na konci mal chuť podhodiť do cesty cválajúcim mamutom. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • Většina mamutů vymřela na konci doby ledové, nemohli být tedy používáni při obchodech s otroky. Otrokářství se rovněž začalo rozvíjet až přiíbližně 3 000 let př. n. l. (Novalinda)
  • Roland Emmerich sa rozhodol do filmu neobsadzovať príliš známych hercov, aby neodpútavali pozornosť od historického ponímania filmu. (Greenpeacak)
  • Film byl do kin doručen pod falešným názvem "King Dinosurs". (c.tucker)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Kazisvět Emmerich opět v akci

Kazisvět Emmerich opět v akci

22.02.2008

Pokud jde o jeho novinku 10 000 př. n. l. (stručně shrnuto: pravěcí lovci prohánějí mamuty kolem pyramid), nejsou komerční ani umělecká očekávání nijak vysoká, ale to ještě neznamená, že by byl… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama