Reklama

Reklama

Tranceři

Trailer

Obsahy(1)

Angel City roku 2247. Už delší dobu ohrožuje obyvatele nového Los Angeles zločinec jménem Whistler. Ten si vytváří své otroky z psychicky slabších tak, že jim přepíše mozek tzv. trancerem a tak konají vše podle jeho příkazu. Tranceři jsou v podstatě takoví techno-zombíci. Whistler se ale zdá být policejními jednotkami poražen a zneškodněn. Ale opravdu jen zdá. Povedlo se mu totiž ukrást drogu, která ho přesune v čase a v prostoru do roku 1985, kde se vtělí ve vysoce postaveného policistu a plánuje zotročit předky těch, kteří Zemi zachránili po tzv. Velkém zemětřesení. A tak zrušit aktuální budoucnost. Do policijení služby je znovupovolán vysloužilý policista Jack Deth, kterému Whistler ztranceřil manželku. Musí také odcestovat do minulosti a Whistlerovy ďábelské plány překazit. Jelikož jeho droga také funguje princip vtělení do postav časů minulých a psychicky slabých, ocitne se najednou v apartmánu hostesky Leeny (Helen Hunt), která právě prožila vášnivou noc s tělem, které dočasně nepatří původnímu majiteli. Právě ho okupuje elitní policista Jack Deth. (liuk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, já jsem spokojený z toho, co jsem viděl. Je to rychlé béčko, které příjemně odsýpá, má to docela dobré momenty, kdy je to i vtipné, hlavní hrdina je správně drsný a Helen Hunt je ještě mladičká a taková pěkně nevinná. Jo, překvapilo mě, jak mě to bavilo, navíc i ten námět je docela dobrý a není úplně zabitý. ()

RadaRD 

všechny recenze uživatele

Je to takové rozverné, veselé, úsměvné až infantilní. Ale přitom si to nějakým způsobem ke mě našlo cestu a bavilo mě to. V době, kdy se to nejspíš šířilo po videokazetách, mne to nějak minulo. Vidět to v devadesátkách, asi bych z toho byl paf. Ale takhle mi to přišlo, jakože si to dělá legraci samo ze sebe. Nicméně - určitě se na to dá podívat, a i dalším pokračováním dávám jakous takous šanci na to, že se nejedná o úplný brak. Helen Hunt to tady fakt sekne, kočka. Celkem jsem se bavil a svým kouzlem to na mne dýchlo i díky retro-synth hudbě. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

U nas v byvalom Ceskoslovensku hodne neznama seria Trancers. Trancer je psychicky labilny jedinec, ktoremu sa do hlavy dostal zlocinec Whistler - ovsem v USA okolo roku 2247. Slusny namet na film, riesia sa veci ako ze tranceri konaju na prikaz hlavneho zloducha, dalej to vsetko riesi policoia, cestuje sa casom spat do USA v roku 1985 - slusny namet, mne sa to videlo, akurat Reziser Karol Skupina je pre mna dost neznama velicina. Ani sam neviem co poriadne natocil . 56 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Až príliš nízkorozpočtový osemdesiatkový scifi akčňák, ktorý sa snaží byť v niečom originálny, v ostatnom však kopíruje neduhy podobných lacných filmov. Starý hlavný predstaviteľ sa na rolu nehodí, ostatní herci, vrátane mladučkej Huntovej, sú skôr do počtu. Množstvo humorných scénok skôr dehonestuje aj to dobré, čo film ponúka. Ešteže je tu tá mnou milovaná tematika cestovania časom. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Spousta béčkových filmů sice na jednu stranu bezostyšně vykrádá své áčkové vzory, ale na druhou stranu pro ně někdy sama bývá nevyčerpatelným zdrojem inspirací. Trancers jsou toho zářným příkladem. Navenek sice kopírují Blade Runnera (hard-boiled detektivka začínající v neo-noir budoucnosti) a Terminátora (padouch cestuje časem do 80. let, aby zabil předky svých protivníků), ale uvnitř toho všeho dokáží vytvořit svůj vlastní svět a naplnit ho velkou dávkou do té doby neokoukaných nápadů. Do minulosti se tu např. cestuje tak, že se po injektování drogy přenesete do těla svého předka. Hlavní padouch útočí pomocí zhypnotizovaných lidí. A akčních scény jsou tu zpomalovány pomocí speciálních hodinek manipulujících s časem. Jasně, tohle všechno jsme viděli v pozdějších áčkových filmech, ale odkud to asi vzaly? Děj celkově nedává příliš velký smysl a hlavním tahákem jsou již zmíněné drobné nápady, se kterými si film velmi vtipně pohrává. Když se např. policejní šéf z budoucnosti vypraví do minulosti, tak se přenese do těla osmileté holčičky v pyžamu, která pak v noci přijde hlavního hrdinu seřvat s drsným výrazem Dirty Harryho. Na druhou stranu je tu i řada momentů, které zřejmě nemají být vtipné a jsou nechtěně směšné. Díky skvělé ústřední herecké dvojici (Tim Thomerson je hard-boiled až na kost a chemie mezi ním a sympatickou Helen Huntovou funguje jak má) je to ale fajn zábava, která při skromných 76 minutách uběhne možná až příliš rychle. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama