Reklama

Reklama

CoMyJenVíme!?

  • USA What the #$*! Do We (K)now!? (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film CoMyJenVíme!? představuje odklon od konvenčního světonázoru. Požaduje od diváka fantazii a otevřenou mysl - nechce totiž nic víc než přinést důkazy pro přehodnocení dosud známého vnímání světa. Diváci jsou v podobné situaci jako Koperníkovi současníci, když je učenec na přelomu 15. a 16. století přesvdčoval, že Země není středem vesmíru. Film uvede diváka pomocí počítačových efektů a výpovědí několika předních světových fyziků, neurologů, molekulárních biologů, mystiků a duchovních činitelů do kvantové neurčitosti, kde se realita mění s každou další myšlenkou. Jedinečný filmový zážitek podobný snímkům Matrix, Vanilkové nebe či Minority Report, se díky svému žánrovému přesahu dostává blíže k podstatě pojmů Vědomí, Prostor a Realita. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po vynikajícím dokumentu Tajemství jsem si pustil i tenhle dokument, který mi už nějaký ten pátek ležel (nebo stál?) na HDD. Řeknu vám, že tohle byl zcela jiný zážitek. Jednak proto, že se ve kvantové fyzice vůbec nevyznám. A jednak proto, že od chvíle, co se objevily ty želatiny různé barvy, tak jsem to přestal brát jako seriózní dokument. Na tomhle můžu ocenit maximálně pěknou hudbu a to, že některé myšlenky jsem pochopil a nepřišli mi tak nereálné. Ale přesto více jak dvě hvězdy po mně nechtějte. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Som otvorený rôznym novým názorom a aj zvláštnymi názormi na život. Hoci len nad tým pouvažovať. Obal ma upútal: "Najdi si svoj Matrix". A kvantová fyzika ma tiež vždy zaujímala. Začiatok bol fajn, celkom sa mi to páčilo. No v momente, keď malý basketbalista povedal "hlavnej hrdinke", že v skutočnosti sa nič nikoho nedotýka, tak ma to naštvalo! No skúste v behu naraziť hlavou o múr, či vás nebude bolieť alebo si ju nerozbijete. A čím ďalej, tým viac sa to podobalo na čistú fanatickú agitáciu s "úžasnými" myšlienkami ako: "Každý z nás je Bohom. Zlo a dobro neexistuje. Každá vec má množstvo pozícií, ale keď sa na ne pozriete stane sa z nej jedna. Pozerali ste sa na seba očami pozorovateľa?" To už je na mňa príliš veľa. A najviac má dojala to bláznivé "vtelenie" akéhosi Ramtha z Atlantídy - už lepšieho experta si fakt nemohli nájsť. A tá prednáška Dr. Quanta - tak to radšej nekomentujem... Ale preto, že som ho dokázal dopozerať dokonca a som sa nad tým trocha zamyslel, dávam 1 hviezdičku. ()

Reklama

jenjan

všechny recenze uživatele

Kultivované, srozumitelné, přesto kontroverzní.. I kdyby to byl jenom nevkusný konstrukt, je na správné cestě.. Závěrečné tvrzení: "Neberte to jako bernou minci! Vyzkoušejte to a uvidíte, jestli je to pravda.." a "Přemýšlejte chvilku.." nezní moc dogmaticky. Byla by to ale sakra zodpovědnost, kdyby to byla pravda co? Až mě z toho šel mráz po zádech co pánové zarputilci? Jistotky by se nám pobořily trošku ne!? ()

Omnibus odpad!

všechny recenze uživatele

To DVD mi daroval kamarád, co má furt nějaký otázky a vadí mu, že na ně nedostává odpovědi -tohle prý musím vidět! // Naprostý souhlas! Hromada inspirativních otázek... Přímo hromada všech hromad! A ta odvaha, jak se tvůrci nebáli zabrousit do všech vědeckých oblastí, o kterých si někdy přečetli v americkém vydání časopisu ABC nebo něco zaslechli na partajní schůzi New Age... Výživně alternativní, podmanivě manipulativní, sice poměrně špatně a nudně natočené, ale zato nádherně pavědecké a fantasticky demagogické. Ano, i já se tímto hrdě hlásím k duševně placatým a nedomrlým nešťastníkům, pro které upéct tento voňavý kvantově mechanicko parapsychologický dort kočičky a pejska bylo házení perel sviním. Jenom chleba tam nedali, ten totiž ... A pak šel kolem velký černý pes, všechno jim to sežral a bylo mu moc zle... Dovolte mi se s tvůrci tohoto PLACATÉHO DVD teoreticky a relativně, nebo raději definitivně rozloučit srdečným Einsteinovským: bleeE=ehMfujCyp na druhou! //Jo, jo... Asi se domákl, že mu chodím za ženou a jen tak obyčejně mi rozbít hubu mu připadalo jako příliš malá pomsta :-) ()

Aelita odpad!

všechny recenze uživatele

Konzumní snůška pseudovědy, pseudonáboženství, pseudoesoteriky, pseudonewage, pseudodokumentu a pseudopříběhu. Nejvíce ze všeho tento paskvil připomíná agitační brožurku Svědků Jehovových kříženou s filmem Tajemství (The Secret, 2006), v obalu dokumentu o kvantové fyzice. Citovaní vědci byli využití a zneužití, samotný příběh je stejně triviální jako tyrolské pornofilmy 60. a 70. let. Tento pseudofilm je odstrašujícím příkladem, jak netočit. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Fyzik David Albert se pro magazín Popular Science k účinkování v tomto filmu vyjádřil: „Strávil jsem čtyři hodiny trpělivým vysvětlováním filmařům, proč kvantová mechanika nemá vůbec nic společného s vědomím nebo spiritualitou. Ale pak jsem natočený materiál viděl sestříhaný do takové podoby, že to vypadá, jako bychom já a duchovní bojovník mluvili jedním hlasem. Nechal jsem se zneužít, byl jsem důvěřivý, ale dostal jsem lekci.“ (Landauer)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama