Reklama

Reklama

Hrdinové

(seriál)
Z natáčení 2 - Ali Larter, Sendhil Ramamurthy, Greg Grunberg
USA, (2006–2010), 56 h 17 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Jack Coleman, Hayden Panettiere, Masi Oka, Sendhil Ramamurthy, James Kyson, Ali Larter, Milo Ventimiglia, Adrian Pasdar, Noah Gray-Cabey, Kristen Bell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Genesis. Zdánlivě nahodilá skupina jedinců po celém světě u sebe začne objevovat něco, co lze popsat jedině jako "zvláštní" schopnosti. I když většinu z nich zpočátku děsí, učí se s nimi zacházet, hledají jejich hranice a brzy je jasné, že vše má nějaký vyšší smysl... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Z natáčení 2 - Ali Larter, Sendhil Ramamurthy, Greg Grunberg

Recenze (948)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hrdinové jsou seriálem, který se ze všech zaručených amerických seriálových hitů posledních let dostává na naše obrazovky jako poslední. Přitom to zdaleka není žádné béčko, jeho ohlas ve Spojených státech byl mimořádný, ostatně i očekávaný. Je to záležitost, která vychází z tradice amerického superhrdinského komiksu jako je např. série Top 10 nebo Devětatřicátníci, ale je pochopitelně upravená pro potřeby dnešního mainstreamového publika. Vůbec to není na škodu, protože superhrdinové jsou daleko civilnější, seriál nepřekypuje takovou mírou patosu a přepjatosti, která je typická pro tradiční superhrdinský americký komiks a který v evropském kontextu působí spíš směšně. Samozřejmě filmů i seriálů na toto téma se v posledních dvaceti letech vyrojila celá řada, ale Hrdinové dokázali přijít s velmi propracovaným a stále se rozvíjejícím světem, je to fantasy, která se od toho našeho známého světa zas tak moc neliší, je jen mnohem napínavější, záhadnější a barvitější. Superhrdinou může být klidně váš soused nebo spolužák ze školy. Někteří o svých výjimečných schopnostech nevědí, někteří si pro změnu neví rady, jak s nimi naložit, a někteří je zneužívají. Zlo je v seriálu zákeřné, bezohledné a dostatečně silné na to, aby dokázalo udržet napětí až do poslední sekundy. Scénáristicky pečlivě ošetřené, byť pozorný divák po nějaké době zjistí, že se hrdinové vybavení nadpřirozenými schopnostmi často pozoruhodně nadřou a stejně jako Dočolomanský, který se v Adéle pokoušel vyrazit dveře, které mohl otevřít, dělají zcela zbytečně složité věci tam, kde mohou použít své schopnosti. Při nejlepší vůli se Hrdinové nevyhnuli ani některým žánrovým klišé, padouchův konec, respektivě únik do druhé řady mě opravdu ale opravdu nepřekvapil....Z hlediska režie si dosud vyrobené díly uchovaly slušnou úroveň bez ohledu na osobu režiséra a sympatické bylo i herecké obsazení, kde autoři využili řadu dosud neokoukaných mladých tváří, které nezklamaly vedle tak osvědčených borců jako je Malcom McDowell nebo nových hvězd typu Ali Larter. Druhou řadu seriálu zastavila stávka scénáristů ve Spojených státech. Mé relativně střízlivé hodnocení je dáno mým chladnějším vztahem k superhrdinské tématice v komiksu. Mám radši realistický evropský komiks nebo artové fantasy typu Sandmana. Celkový dojem: 75 %. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a dost originální seriál o superhrdinech. Sympatická věc je, jak se ke svým komiksovým kořenům a zdojům inspirace věřejně hlásí: Issac Mendez kreslí komisky, Hiro hlavně ze začátku měl nějaké narážky na Spider-mana atd.. Zřetelná je hlavně inspirace v komiksových veledílech jako jsou Strážci (Watchmen) Alana Moorea či Vycházející hvězdy (Rising Stars) Michaela J.Straczynského a také týmovkami jako jsou X-men. Je zde velké množství postav, což je chytré, protože pak si každý najde svého favorita, ale je tu i několik postav, které mě téměř štvaly, především pak Niki a její rodinné problémy. První serie neskončila nejlépe, poslední díl trochu zklamal a několik dílů se zabývalo nesmyslama (alternativní budoucnost, ke které ovšem nedojde, jak mi hned došlo, takže v seriálu vůbec být nemusela) ale za své poutavé a dobře zpracované téma si minimálně silné 4 **** zaslouží. Druhá serie také není špatná, spolu s Peterem se snažíme přijít na to, co se mu stalo a ještě jednou "zachránit" svět, zde ale už mi přišlo, že svět by se ani nemusel zachraňovat, kdyby ho svou hloupostí někteří "hrdinů" nedostali do problému... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hrdinové. Tak majestátní název, který v sobě schovává spojení několika různých námětu využitých hlavně ve filmech. Tim Kring autor seriálu si toho opravdu hodně "půjčil" to nelze popřít. Stejně jako fakt, že dokázal z mixu několika témat vytvořit poutavý seriál, který ve své první sezoně byl zázrakem, který zkazilo až jeho vlastní finále, které bylo extrémně levné, kulisové a neakční. Nejde o dokonalý seriál, protože potenciál postav a možných akčních scén je vysoký, ale stále nevyužitý (a to už máme konec 2 sezony). Přes vše špatné jsou zde postavy, které jsou zajímavé, mají skvělé schopnosti a vše v první sezoně směřuje k svému grandióznímu závěru, jenž nepřijde. V druhé sezoně přichází trochu zlom, kdy je patrný nedostatek originálních nápadů a seriál v úvodu upadá do nudy a stereotypu. Z toho je však naštěstí vytažen a vše vynahrazuje posledními cca 5 díly, v kterých je konečně, na co se dívat. Samotné finále konečně naplňuje předpoklady a vytahuje i druhou sezonu do nadprůměru, ne tak vysokého jako v případě první, ale i tak to stačí a divák se těší na další sezonu. Resumé po 3 sezonách, resp Volume 4: Seriál se bojí změn, jako upír svěcené vody. Čas od času přijde nová postava, aby opět rychle odešla a nechala vše na starých známých charakterech. Když řeknu, že po třech sezonách (prakticky) žádná hlavní postava, nebudu lhát. Tohle ale nemá být telenovela ani nic podobného, ale chová se tak. Ani sebelepší první sezona nezachrání jeden seriál, který klesá ke dnu (čti k třem hvězdičkám) velmi rychle. Podle všeho to nezachrání už ani Peter.... (Seriál viděn celý) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tento seriál ma jedno moc velké mínus. Měla být jenom jedna série. Pak bych neváhal s maximálním hodnocením. Takhle se tvůrci zbytečně snaží nastavovat kaší, a zatímco druhá série je jenom pro fanoušky, tak třetí už jen pro ty opravdu skalní. Takže: první série Heroes je naprosto bravurním seriálovým počinem, který ve sci-fi žánru nemá konkurenci. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Po hodně originální první sérii přichází druhá série, která ovšem kvalit první nedosahuje, což nemění nic na tom, že se jedná o velmi zdařilý seriál, ne-li jeden z nejlepších poslední doby, jsem zvědav jak budou pokračovat po stávce scénáristů. No tak na třetí sérii jsem se přestal dívat po prvním díle....nelibí ()

Galerie (474)

Zajímavosti (40)

  • Sylar (Zachary Quinto) byl pojmenován podle značky hodinek. Reálný sériový vrah Zodiac byl také pojmenován podle hodinek. (newer_more)

Související novinky

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Reklama

Reklama