Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Fong (Jackie Chan) je hazardní hráč. Na celém světě existuje pouze jediná představa, která ho dokáže vyděsit víc než jeho dotěrní věřitelé: dostat na starost plačící nemluvně! (oficiální text distributora)

Recenze (92)

genetique 

všechny recenze uživatele

Konečne prvá poriadna akčná baby-komédia s akčnou hviezdou, ktorej môžem s úsmevom udeliť štyri hviezdičky. Je to celé milé, úsmevné, ale zároveň aj poriadne ostré a cool. Asi je potreba, aby takéto filmy vznikli mimo hollywoodskej základne a Jackie Chan dal na ne recept. Koniec je dokonca aj jemne zdramatizovaný a na Jackieho tvári sa okrem rôznych grimás objaví aj mimika ozajstného herca. Film takéhoto formátu prekvapil aj netradične dlhou, ale zato stále svižnou stopážou. Lebo pokiaľ sa iní svalnáči inokedy s deťmi trápia a ledva čakajú, kedy ubehne povinná 90minútová stopáž, tak Jackie aj celý štáb si to s prckom viditeľne užíval až do konca. Samozrejme, že strohosť príbehu a niektoré otrepané scény nemožno prehliadnuť, ale na tom prekvapivom celku sa to nenápadne stratí. 80%. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Dříve se Jackieho filmy dělily na chvíle průměrné komedie a chvíle skvělých bojů se spoustou akrobatických parádiček. V novějších dílech jsou části 3 - průměrné komedie se změnila v trapnou komedii, akční bitky se zkracují a mění na "házení po sobě nábytkem" a navíc se do filmů dostávají "citové" pasáže, které ale na city prostě nepůsobí. I tento film pokračuje v tomto trendu. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan. Rodinná komedie. Kung-fu rodinná komedie říznutá ohromnou dávkou typicky hongkongsky dojemných, až kýčovitých scén. Z tohoto filmu jsem měl strach. Bál jsem se, že Jackie zapomene bojovat a bude se věnovat jen tomu dítěti. A ono ne! Jacke to stíhá všechno. Celý film se pořád s někým midlí (jaké se v tomhle slově píše „i“? :o)), dítě padá ze střech, eskalátorů, je vlečeno za rychle jedoucím autem…V mnoha scénách jsou použity triky. A jsou velmi dobré (na rozdíl od předchozího Jackieho filmu – Myth). Že je to trik v podstatě poznáte jen na základě neuvěřitelnosti scény – třeba zakončení honičky za kočárkem, kdy se kolem Jackieho těsně zastavují nabouraná auta… Celé je to ale udělané velmi citlivě, a nikde z toho netrčí žádné CGI….vadilo mi jen občasné zpomalování a zrychlování soubojů, ale to už je taková drobnost… Tenhle film neuvěřitelně odsýpá. Váznout začne až na konci, kde je zbytečně protahován, a jsme svědky tak ulítlé scény (balancující na hranici kýče, absurdnosti a já nevím čeho), že to lze brát snad jen jako dobrý vtip (mám na mysli scénu s improvizovanými defibrilátory). Ale po mnohaminutovém sledování plačících a trpících asiatů přijde velmi milé shození všeho vážného, takže to vydržte až do konce! Jackie natočil další velmi dobrý film (opět s Benny Chanem, se kterým natočil mimojiné i vynikající New police story). Je tu skvělá akce, a přitom je to skutečně pro celou rodinu. Kéž by tohle běželo u nás v kině, kam se na to hrabou Jackieho americké filmy… ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Starne ten človek vôbec? Akcia slušná, humor infantilný - proste ako za starých čias. Film sa nesie vo výchovnom duchu pre mládež, ale to čo s tým dieťaťom stvárajú bolo niekedy veľa aj na mňa. Takéto niečo sa môže robiť iba v Hong Kongu. Hviezdička dole za dlhú stopáž, film v strede totiž trochu nudí. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Jackie ještě před letošním americkým Forbidden Kingdom zafušoval do rodinné podívané v hongkongské variaci na Tři muži a nemluvně. Stejně jako fantasy mlátička od do té doby režisérského packala nevzbuzovaly Jackieho eskapády s minimem v řadách ortodoxních fanoušků dopředu moc nadšení. Ne že by nebyl Chan komediálně schopný a otrkaný, jenže ve filmu tohoto typu musí nebohý chlap obvykle zapásit s plínkami plnými hovínek, marným utěšováním malého řvouna apod. a ještě k tomu balit nějakou pěknou maminku, což zde (kolikrát v méně zábavné formě) ve spojení s uslzeným patosem dostává více prostoru na úkor typicky chanovsky ekvilibristických okamžiků. Jelikož stopáž spadá opravdu mezi přemrštěné, z průměrné zábavy tento kousek nevytrhne ani pár slušných bitek, ani dolování mléka z Jackieho bradavky. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Film měl pracovní název Projekt BB. (Terva)
  • Dítě, které je ve filmu uneseno, hrál roční Matthew Medvedev čínsko-kolumbijského původu. Ten se k filmu dostal, když jej v metru spatřil asistent režiséra a přemluvil jeho rodiče, kteří byli v Hong Kongu jen na dovolené. (Raztubyl)

Reklama

Reklama