Reklama

Reklama

Po je mladý nemotorný panda, který vypomáhá otci s roznášením jídla v restauraci, která je vyhlášená svou jedinečnou nudlovou polévkou. Po obdivuje kung-fu, jeho idoly jsou Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije a Tygřice, mistři kung-fu, kteří pod vedením mistra Shifua ochraňují Údolí míru. Říkají si Pět postrachů. Jednoho dne má Shifuův učitel, starý mistr Oogwai, vidění, podle kterého obávaný Tai Lung unikne z vězení a přijde se do údolí pomstít, neboť mu velmistr Oogwai kdysi odmítl předat Dračí svitek, o kterém se říká, že obsahuje tajemství nekonečné síly. Je tedy třeba vybrat nového Dračího bojovníka, který by se Tai Lungovi postavil. K všeobecnému překvapení velmistr Oogwai vybere právě Poa. Po tedy začíná s tréninkem. Mistr Shifu se ho nejprve snaží odradit, stejně jako Pět postrachů, neboť se zdá, že Po není schopen se naučit ani základům bojového umění. Pak se však Shifuovi za pomoci motivace jídlem podaří vypaseného Poa naučit sice improvizovanému, ale účinnému bojovému stylu. Když Tai Lung dorazí, Shifu chce vyjevit Poovi tajemství Dračího svitku, ukáže se však, že svitek je prázdný. Mezitím zkouší Tai Lunga zastavit Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije i Tygřice, ale silný Tai Lung je jednoho po druhém porazí. V zoufalství nařídí mistr Shifu evakuaci údolí s tím, že se pokusí Tai Lunga zadržet tak dlouho, jak jen to půjde. Po se setká se svým otcem, který mu vysvětlí, že věci se stanou výjimečnými, pokud lidé věří, že výjimečné jsou. Po pochopí, že toto je princip Dračího svitku... (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (996)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z nejlepších animovaných snímků. Super na něm je to, že funguje stejně dobře jak komedie pro děti, tak i jako akční biják. Například scéna útěku tygra z vězení úmyslně připomíná videohru a pandův souboj o masový knedlíček zase odkazuje na nejslavnější snímky Jackieho Chana. Výborná zábava i po několikátém zhlédnutí. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Film, který od úplné nudy zachraňuje pár spíše umně, než vtipně natočených akcí ala Tygr a drak. Jinak je to o ničem. Hlášky aby člověk pohledal a vizuálním ztvárněním se Panda nemůže svým pixarovským konkurentům rovnat. Veliká škoda je, že Jackie Chan dostal tak málo prostoru, tento velikán akčního filmu mohl svým hlasem film trochu zvednout, ale těch pár replik divák ani nepostřehne. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to prostě zábavný, nic víc nic míň, je samozřejmě spousta lepších animáků, jak s lepším příběhem, tak vtipnějších, ale Kung Fu Pnada má prostě něco do sebe a i když se u toho člověk furt neřeže smíchy, tak se naprosto nenásilně a příjemně pobaví, ale na Pixarovky to nemá ani omylem, ovšem animaci neni co vytknout, i když žádný vizuální orgie se nekonaj ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem marně doufal, že v tréninkových pasážích mi ušní bubínky rozvibruje úderná skladba od Tomoyasu Hotei (po Transformerech bláhové přání), použitá v traileru, Kung Fu Pandu jsem si parádně užíval. Naservíroval mi téměř všechny esence, které mě pravidelně dostávají u Pixarovek. Ještě by to chtělo sličnou kung fu bojovnici (pardon, paní Tygřice) a romantiku, a byla by to dokonalá rodinná zábava. 9/10 (kinoverze s českými titulky) ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Plakáty nelhaly - je to pandastická podívaná! A to navzdory faktu, že je vystavěna kolem dost triviálního příběhu, seřízeného podle formulky "from zero to hero". Nebál bych se zajít tak daleko a nominovat Pandu na nejlepší hned v několika kategoriích, především ale na jeden z nejnabušenějších akčních filmů roku. Tak adrenalinově a nápaditě natočená akce, kterou se může Panda pyšnit, se jen tak nevidí. Rozhodně nejlepší a nejpromakanější animák z provenience Dreamworks (Shreku, je mi líto), pro mě též jeden z TOP animáčů obecně. A vyplatí se v kině posedět u vizuálně výživných titulků a neodcházet před jejich koncem. Je to špatný zlozvyk. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Jméno Tai Lung (Ian McShane) je pocta populárnímu herci jménem Lung Ti, který se objevil v mnoha kung-fu filmech studia Shaw Brothers. (HellFire)
  • Kódové jméno filmu během produkce znělo „Daydreamer“. (HellFire)
  • Jack Black (Po) k herecké práci na animovaném velkofilmu řekl: „Je to super. Jednou za pár týdnů přijdete do studia, den tam blbnete a dobře se bavíte, a za dva roky máte vlastní animáč… (NIRO)

Související novinky

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

09.06.2009

Malý test na úvod: Slavný komiksový tvůrce a momentální majitel a šéfredaktor prestižního žánrového magazínu Heavy Metal Kevin Eastman je: a, konzumentem nějaké velmi kvalitní návykové látky; nebo b,… (více)

Zamilovaný Mínotaurus?

Zamilovaný Mínotaurus?

17.05.2009

Momentální posedlost Hollywoodu starořeckými mýty už prosákla i do romantických komedií. Adaptace románu Stevena Sherilla The Minotaur Takes a Cigarette Break pracuje s předpokladem, že netvor z… (více)

Reklama

Reklama