Reklama

Reklama

Carter Chambers a Edward Cole jsou zcela odlišní. Jeden je černoch, druhý běloch, jeden je prostý automechanik, druhý bohatý vlastník miliardového obchodního impéria. Jeden prožil příkladný život s jedinou ženou, dětmi a přáteli, kterým vždy pomáhal, jak mohl. Druhý má za sebou několik krátkých manželství, má jedinou dceru, s níž se nestýká, a s oblibou terorizuje své okolí. Jeden chtěl být profesorem historie a je pyšný na své vědomosti, druhý chtěl vydělávat peníze a je pyšný na to, kolik jich má. Dvě věci však mají společné. Nepříjemnou zprávu o zdravotním stavu a nemocniční pokoj, do kterého je svede osud a Edwardovo rozhodnutí, že v nemocnici, kterou vlastní a málo podle něj vydělává, budou všechny jednolůžkové pokoje nahrazeny dvoulůžkovými. Přes všechny rozdíly se muži pomalu sbližují a jednoho dne Edward objeví zmačkaný papír, na který Carter začal psát, čeho chtěl v životě dosáhnout a co chtěl prožít. Přesvědčí ho, že by měl seznam naplnit, a přidá do něj několik svých položek. Potom na vlastní zodpovědnost opustí nemocnici a s pomocí Edwardova asistenta Tommyho vyrazí. Absolvují seskok padákem, automobilový závod, nechají si udělat tetování, zaletí si do Francie, dají si kafe na vrcholku egyptské pyramidy. Společná cesta kupodivu není jen sérií výstředních zážitků, ale má pro oba mnohem hlubší význam. Vede je k úvahám o smyslu života, sebezpytování a pokusu o napravení chyb, kterých se v životě dopustili. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (960)

Fr 

všechny recenze uživatele

Ještě nejsem mrtvej….. Pokud čekáte komedii, asi nebudete uspokojeni. Sledováním dvou ,,dědků“, jak blbnou v ,,disciplínách“, - které mi nepřipadají nijak zvlášť ujeté - můžete zabít čas, ale vaše bránice zůstane v poklidu. Čeká vás spíš rozjímání o životě, než odvaz. Snad jen pokud víte KOLIK ČASU VÁM ZBÝVÁ, můžete vzít zavděk hledáním odpovědí na otázky typu: NAŠLI JSTE V ŽIVOTĚ RADOST? či PŘINESL VÁŠ ŽIVOT RADOST OSTATNÍM? Pokud však víte (nebo myslíte), že si pro vás ještě ,,nikdo“ nejde, vezměte si k srdci alespoň tolik, ŽE UMÍRÁNÍ JE VESELEJŠÍ, KDYŽ KOLEM SEBE MÁTE NĚKOHO, KDO VÁS MÁ RÁD. Že to není moc veselé? Asi záleží na úhlu pohledu a na tom kolik vám je. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman ve filmu k Nicholsonovi pronese, něco ve smyslu, že není hlubší než kaluž. Nic nevystihuje the Bucket List lépe. I přes snahu Roba Reinera natočit snímek s určitým sdělením a s ambicí kázat o pravých životních hodnotách, nevzniklo nic lepšího než patetické melodrama, které spíš než rozjímání o životě, nabízí akční závody ve sporťácích (s bouračkami a skoky k tomu), skok padákem a efektní cestu kolem světa před modrým plátnem. No a závěr nepřekvapí, protože ho lze snadno odtušit už od chvíle kdy víte o čem film má být. Takže povrchní mi nepřišla jen postava Jacka Nicholsona, ale film vůbec. Na druhou stranu, je příjemné vidět tyto dva seniory pohormadě, Freeman je sice skoro ve všech filmech úplně stejný kliďas (v dobrém i špatném smyslu slova), ale třeba Nicholsona je vždy zábavné sledovat. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až budeš starý, tak nikdy nezmeškej záchod, nepromarni erekci a nevěř svým prdům." Provedu! Takovou moudrost si prostě musím pamatovat. Taky se musím přiznat, že jsem se s vědomostmi hýřícím automechanikem Carterem a financi překypujícím živlem Edwardem toužil vrhnout střemhlav z letadla, likvidovat bouráky na autodromu či řítit se na motorce po Velké čínské zdi a tak si začínám psát seznam kravin, které musím vykonat dřív, než zemřu. Jen potřebuju, aby to Edward zafinancoval a Carter se mnou absolvoval, aby to stálo za to. Jen ty postelové hrátky s Megan Fox zvládnu sám, když mi to diktátor Aladeen domluví. ()

predators 

všechny recenze uživatele

...za předvedené herecké výkony. Nic víc nečekejte! Žádné kaskaderské kousky, našlapané triky, svištící kulky ze všeho co střílí, nic takového! Jde jen, pouze a především o dialogy obou protagonistů. Nad některými stojí za to popřemýšlet nejen před tím Než si pro nás přijde a některé i lehce pozvednou vaši bránici. Pěkná pohodovka se skvělým obsazením a chytlavým příběhem.80% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když se v jednom snímku střetnou taková herecká esa, tak i ten nejzarytější pesimista očekává, že by to přeci jen za něco mělo stát. Vtipná mi tahle záležitost nepřišla vůbec a všemožná pseudo moudra vás také zrovna k erekci nedoženou. Tento snímek je naprostý kýč. Děj je vážně neuvěřitelně ubohý a příšerně předvídatelný. Oba dva aktéři hrají role, ve kterých už jsme je měli možnost vidět snad stokrát. 80 % stopáže se člověk nudí a těch zbylých 20 % vás nudí taky. Když se v Německu klepalo na nebeskou bránu, tak to mělo podstatně větší šmrnc. Tohle se nepovedlo. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele fimler. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (24)

  • Stejná fotka mladého Morgana Freemana (Carter), jako je na obrazu u pohřbu Cartera, se objeví i na začátku filmu Frajeři ve Vegas (2013). Jedná se o skutečnou fotografii Morgana Freemana z jeho mládí, když byl v armádě. (MrAldridge)
  • V scéne, kde Edward (Jack Nicholson) a Carter (Morgan Freeman) jazdia na závodnej dráhe, je v jednom zábere Carter napravo od Edwarda, no v nasledujúcom zábere ho ale predbieha z ľavej strany. (belinko)

Reklama

Reklama