Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

David Attenborough je nejlepší dokumentarista všech dob. Záměrně nepíši, že PATŘÍ MEZI nejlepší dokumentaristy, poněvadž neexistuje podobný člověk, který podá dokument s takovou monumetálností. Planeta Země je seriál o kterém konečně můžu říct, že je něco extra. Pohádková hudba se až mrazivě shoduje s obrazy a vy sleduje bez dechu vše, co se vašim očím naskytne. Ať už díl o stromech, díky němuž konečně začnu pořádně zalévat své květiny v pokoji, nebo scény z podmořských zákoutí, všechno je do detailu promyšlené a David se s tím neuvěřitelně vyhrál a vše dotáhl k dokonalosti. Třešničkou na dortu toho všeho je lahodný HD obraz, díky němuž si vše prohlédnete v perfektních barvách a třeba takový západ slunce je něco na co se nezapomíná. 100% ()

Thehellion 

všechny recenze uživatele

Trošku mě mrzí, že například v žádném díle neni ani zmínka o kosatkách, což je vrchol potravního mořského řetězce, sem tam se na můj vkus moc babrají v kytičkách a těchto věcech na úkor například tygrů a podobně, nicméně to jsou jen malé chybky..natočit něco takového muselo dát obrovskou dřinu, je to famozní přírodopisný dokument. Za mě nejlepší díly - Hory, Od polu k polu, Království ledu a asi pouště..největším zklamáním byla pro mě nejspíš džungle..ale nelze to napsat jinak..........Bravo.... ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Produkčně skvělé zvládnutý ambiciózní cyklus, jehož díly se věnují životu jednotlivých skupin obratlovců v jejich přirozeném prostředí z makro- i mikro-pohledu, ale především chtějí vždy něco konkrétního sdělit. Monumentální provedení s obrovskou sdělností, poetikou i citlivostí k vnímání menších diváků, a přesto bez věcných kompromisů. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendární záležitost mnou přehlížena z důvodu dokumentárního obsahu. Tehdy jako skoro dítě jsem nechápal tu poblázněnost a i do dnes se divým, že více než polovina seriálů v top 10 jsou vlastně dokumenty. Ale více a více jsem dospělý a tím i docela sleduji a pozoruji jaká je to pravda plná osvědčení. Nalézání nových obzorů, které mne obohacují jak v rámci žánru tak i toho jak je naše vlastní planeta fascinující a jedinečné místo. Minimálně do doby než ji úplně nezničíme a nebo než nenajdeme podobnou planetu jako je ta naše. Poté snad někdo bude moc natočit druhou úplně osvětovou zázračnou planetu. Ale nová série to bude ztěžka, protože génius oboru už ho předehnal kde to jenom šlo. Zde jde asi hlavně o obecný start, než přijde průzračnější druhá série a ostatní Attenboroughovi projekty. Dalším dokonalým aspektem je samotná hudba, která dokáže přesně a dokonale podepsat a popsat atmosféru odehrávající se na obrazovce. Důležitost vidět v nejvyšší možné kvalitě. Zajímavostí bylo, že asi nejméně záživný díl byl zrovna ten poslední, který však svým finále sdělil vše potřebné. Kdo by se nadál, že za deset let budeme pokračovat. Ne-li že tím začne teprve zlatá éra tohoto žánru. ()

kubin. 

všechny recenze uživatele

Úchvatná podívaná, která se jen tak nevidí. Nádherné záběry, skvělý komentář, český dabing, hudba, která i tak dech beroucím záběrům přidává poslední stupínek k dokonalosti. Pokud si myslíte že jste viděli nejlepší přírodopisný dokument a nebyl to tento, měli byste přehodnotit svůj názor. Opravdu stojí za to vidět. Po několika dalších shlédnutých dílech dostává sousloví dech beroucí záběry další rozměr, to jste opravdu ještě neviděli. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Čtyřicet týmů kameramanů točilo na více než 200 různých místech po celém světě. Natáčení trvalo více než 5 let. (formelin)
  • Každá epizoda má stopáž přibližně 58 minut, z čehož cca 10 minut připadá na informace o obtížích a zajímavostech při natáčení nejzajímavějších momentů daného dílu. U nás je však vysílána pouze první část bez přídavků. (DaViD´82)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama