Reklama

Reklama

Tudorovci

(seriál)
  • Irsko The Tudors (více)
Trailer
Irsko / Kanada / USA / Velká Británie, (2007–2010), 33 h 19 min (Minutáž: 47–57 min)

Scénář:

Michael Hirst

Kamera:

Ousama Rawi

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Jonathan Rhys Meyers, Henry Cavill, Anthony Brophy, James Frain, Sarah Bolger, Natalie Dormer, Max Brown, Nick Dunning, Sam Neill, Jeremy Northam (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Od okamžiku, kdy se jako 40letý chopil moci, byl anglický král Jindřich VIII. panovníkem s nenasytným apetitem a minimálním zájmem o státní záležitosti. Stal se tak ideálním terčem pro zneužívání svým intrikánským kancléřem, kardinálem Thomasem Wolseyem, jehož ambice usednout na papežský stolec vévodily jeho osobním cílům. Touha krále Jindřicha po mužském potomkovi a neschopnost jeho ženy Kateřiny Aragonské mu syna porodit, nasměrovaly jeho království na historickou cestu, která ohrožovala královy pravomoci, podpořila nástup Anne Boleynové, milenky odhodlané stát se novou královnou, a podnítila krvavou protestantskou reformaci, jež oslabila přední postavení katolické církve v Evropě. Navzdory překážkám ze strany mocného papeže v Římě, ambiciózním a zkorumpovaným vladařům z celé Evropy a dokonce i vlastním poddaným se Jindřich nezastaví naprosto před ničím, včetně exilu a zavraždění svých nejbližších, aby svých cílů dosáhl. (Viasat)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (339)

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Nemám seriály příliš rád, ale tohle absolutní vy-jímka. Po výborné sérii Řím je tu další lahůdka z historie a to Tudorovci. Tento seriál je to hlavně drama, kde chybí prakticky jakákoliv akce, ale herecké výkony ,výprava , hudba, režie, scénář a kamera jsou prostě výborné. Seriál Tudorovci (všechny série) je absolutní špička, dokonale vykresluje jak to na dvoře krále Jindřicha VIII vypadalo. Nádherná a poučná podívaná. ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

"Myslíte si, že znáte příběh, ale ve skutečnosti znáte jen jeho konec. Abyste poznali srdce příběhu, musíte se vrátit zpět na začátek." Jindřich VIII. a jeho ženy. Aneb po Lost, Heroes a Prison Break je tohle příjemná změna. Ze začátku jsem sice měla trochu problém naladit se na pomalé tempo, ale časem mi tenhle počin přišel lepší a lepší. I ty postavy jsem si oblíbila, i když jsem byla nucena akceptovat, že všichni muži jsou intrikání a ženy děvky. Jonathan Rhys Meyers mi také do hlavní role příliš neseděl, ale opět - zvykla jsem si. Občas mi to přišlo jako "historický úlet", ale raději se do větších rozborů nepouštím, jelikož odborník na historii zrovna nejsem. Výtek bych tedy našla mnoho, ale... Bavilo mě to, vážně ano. Jsem zvědavá, jak dopadne druhá série... A mimochodem ty kostýmy jsou opravdu nádherné. Pořád čekám až něco takového zase přijde do módy :) ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Celá slavná Anna Boleynová je sice mimořádně nesympatická, ale Sam Neill a hlavně Jonathan Rhys Meyers seriál táhnou a úplně v pohodě utáhnou (Neill tedy bohužel jen v 1. sérii). Ale král Jindřich by si klidně všech pět hvězd zasloužil sám. Nafoukaný, arogantní, sebevědomý, nesmírně mocný a pro nepřátele velmi nebezpečný. Tak to má být. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Proč tak nízké hodnocení? Na TV seriál je to solidní dílo s nádherným pohledem na Anglickou renesanci za Jindřicha VIII. Seriál jsem viděl celý a vůbec mi nevadí, stylizace některých postav. Trochu nechápu rozčarování v některých komentářích ohledně erotiky. Dle mého názoru jí tam žádný přehršel není. Já bych si ten přechod ze středověku na renesanci byť na dvoře krále Anglie moc neidealizoval... HBO seriály umí. Milovníkům historických filmů doporučuji. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sérii: Jak mít ráda hlavního hrdinu, který je vlastně arogantní spratek, jak mít ráda seriál, který dohromady míchá někok dějových linií tak neobratně a chaoticky, že si musím složitě vybavovat, kdo je na čí straně? Hrdiny budete mít asi tak rádi, jako tu paní, co si právě s radostí obarvila vlasy novým odstínem barev Palette. Přitom dobrý seriál stojí právě na ztotožnění s postavami, ne na skvělých kostýmech a dobré hudbě. Co ale tomuhle seriálu musím přiznat, jsou opravdu úžasné úvodní titulky. Druhá série je méně užvanéná, je tu méně zbytečný dějových linií a postav, dramaturgie téhle řady je sepjatá a vede od bodu A k bodu B bez zbytečných odboček. Jeremy Northam konečně má co hrát a využívá toho, patý díl téhle série, který je prakticky celý o Thomasu Moreovi, je plný opravdu fungujících emocionálních scén (připravtě si kapesníčky) a ukazuje, jak by Tudorovci mohli vypadat. Pochvalu si zaslouží i James Frain, jeho Cromwell je největší padouch a zákeřník téhle série, intrikuje, postrkuje figurkami a stojí za smrtí některých hrdinů, ale stejně vám bude sympatický. Možná i pro ten jeho klid a rozvahu, tolik odlišnou od jiného "zla" - běsnícího, nestálého Jindřicha. Rhys Meyers přesně vystihnul to napětí a nevyzpytatelnost téhle postavy, skvěle hraje tělem (rychlé cukavé pohyby, šílený pohled, rychlá chůze atd.) 70 % a těším se na třetí řadu. Třetí řada je, jak si tak říkám s odstupem času, nejslabší, co se týče děje. Z opravdu zajímavých postav tu zůstávají jen Jindřich a Cromwell. Třetí série už vám nenabídne nic moc nového nebo překvapivého, vlastně už si jen odškrtáváte další manželky. Nicméně se podívám i na čtvrtou sérii, tvůrci nám totiž slibují, že Jindřich konečně najde pravou lásku :-). ()

Galerie (434)

Zajímavosti (38)

  • Seriál vznikal uprostřed lesů nedaleko Dublinu v ateliérech Ardmore, kde se točí 80% děje historických Tudorovců. Jediné reálné exteriéry jsou Christ Church v Dublinu a lesy v okolí. (Lynette)
  • Šperky se vyráběly ručně, inspiraci čerpali jejich tvůrci ze starých obrazů. (Lynette)
  • Tuny svíček, které byly používány po celou dobu v seriálu, byly dováženy až ze španělského Madridu. (Lynette)

Související novinky

Tvůrce Bonda dá zabrat nacistům

Tvůrce Bonda dá zabrat nacistům

22.01.2013

Legendy vyprávějí, že stvořitel agenta 007 Ian Fleming se svému hrdinovi docela podobal i v soukromém životě. Nejen tím, že byl zhýralý alkoholik se slabostí pro krásné ženy a drahá auta, ale i… (více)

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

11.08.2012

Dívku s prapodivným jménem brzy uvidíme v upírském hororou Byzantium a adaptaci sci-fi románu „twilightové“ Stephenie Meyer The Host. Pak se objeví v historickém dramatu Mary, Queen of Scots, který… (více)

Superman postaví Velkou čínskou zeď

Superman postaví Velkou čínskou zeď

11.02.2012

Uvidíme, co na to Čínská lidová republika :). Tak nebo tak, Edward Zwick pokračuje v přípravách svého nového historického eposu The Great Wall pro studio Warner Bros. a novou produkční společnost… (více)

Henry Cavill je nový Superman

Henry Cavill je nový Superman

01.02.2011

Upozornil na sebe jednou z hlavních rolí v seriálu Tudorovci a fantasy Hvězdný prach, teď ho čeká velká hollywoodská budoucnost. Ještě letos ho uvidíme jako Thésea v starořecké fantasy Tarsema Singha… (více)

Reklama

Reklama