Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Boll je frajer. Natočit válečný film bez přehnaného patosu a bez sentimentálních dialogů (!) je opravdu kumšt a ukázka, že kdysi velký pohřbívač herních adaptací viditelně zmoudřel a režisérsky zase o něco vyspěl. Tunnel Rats nejsou další Četou. Jsou zcela samostatným filmem o zajímavé kapitole vietnamské války a to bez jakýchkoliv odkazů na slavnější žánrové kolegy. Velmi příjemné překvapení, kterému rád dám slabší 4*. A docela jsem zvědav, co předvede Boll příště. 70% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jednotka má za úkol zlikvidovat Tunely , které si buduje Vietkong jako obranu proti leteckým útokům a jako možnost napadat nepřítele ze zálohy. Nádherný začátek a krásný záběr na letící helikoptéru nad hnědou řekou, útlum hudby, pohled na vojáky v džungli, kamera se spouští až k zemi a dále pokračuje pod povrch, záběr do jednoho tunelu a na plazícího se vojáka, pohled na krysu a kamera opouští podzemí a povrch džungle a vrací se k pohledu na helikoptéru. To vše při songu In The Year 2525. Pak se hudba změní a nahradí ji ponurý song, který potrvá až do konce filmu. Seznámení z nováčkama, naložení mrtvol a oznámení velícího důstojníka poručíka Hollowborna...co jste dělali předtím je mi u prdele.V téhle četě je to jedno, zítra otevřeme první tunel. Pak přijde patnáct minut patriotství (dřevěná deska z nápisem Little Bighorn) a vzpomínka na příbuzné a známé...Armáda pošuků a hajzlů a na druhé straně čongové, co to sakra asi je...válka? Americký sen? Pak se ještě podíváme na hada, mravence, pavouka a vše může začít. Rozpoutá se peklo jak na povrchu, tak i pod ním, slovo Fuck je slyšet za každou větou. Výbuchy v podzemí i na povrchu přinesou mnoho mrtvých i raněných. Krev a beznaděj je prolnuta s osudy všech vojáků. Dovolím si jednu otázku: Úzký tunel, z obou stran máte nepřítele, toho u nohou zastřelíte a pak spacifikujete i toho druhého, jenže nemůžete okolo nich prolézt, co uděláte? Odpověď -SPOILER- Podíváte se na film - KONEC SPOILERU. Vzduchu už je málo, zhasíná poslední svíčka, nedá..se..dý..chat...A já rozsvítím pět hvězd a snad uvidím světlo v tunelu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

A víte co, mně je uplně u prdele, že to točil Uwe Boll. Tunnel Rats je válečňák jak má být, který se sice nedá srovnávat s válečňáky jiných formátů, ale vzhledem k tomu, že u těch velkoformátových většinou spolupracují velcí tvůrci, na tomhle se podílel akorát Uwe, a to už pro někoho určitě stačit musí, řekl bych. Každý totiž bude čekat tragédii, ale opak je pravdou. Akce je, a není vůbec zlá, pár psychickejch nátlaků na vojáky tu taky je, a nervydrásající závěr, který do válečňáků neodmyslitelně patří tu je taky. Sice ho nechci kdovíjak vychvalovat, ale Uwe natočil hodně drsný a přitom docela i povedený film, kterému dávám pět hvězdiček, právě proto, že to točil Uwe. Hodně mě to totiž zarazilo. narozdíl třeba od Dungeon Siege střih také není zlý, hudba do filmu docela zdárně zapadá, a celkově ten film má co říct. Já prostě nejsem schopnej pochopit, jak je možný, že něco takovýho dokázal, ale dokázal to. Každopádně jestli někdo budete číst můj komentář, tak těch pět hvězd je hlavně proto, že jsem zůstal šokovanej nad tím co jsem vlastně viděl. Bál jsem se to říct, ale začínám mít ty jeho filmy docela rád. Mimochodem všecky ty historický reálie zde neexistujou, jezdí tam auta, která tenkrát v té válce nejezdila, střílí se z věcí, ze kterých se tenkrát nestřílelo, ale co je na tom :) Jako obvykle, tady mluví zábava za vše, Uwe dle mého názoru nedokáže být vážný, i když se to tady notně snaží podstoupit a i se mu to daří, což mě zaráží, protože plno lidí si o něm myslí svoje a on vlastně zase tak hroznej není. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

No vida, že to jde, když se chce. Po neuvěřitelné sračce BloodRayne II velké překvapení. Ten film je o několik tříd lepší. Režisérsky se Boll celkem vytáhl. Scény v tunelech jsou klaustrofobické, nějakých emocí se taky dočkáme a nevypadá to tak levně. Slabší 4* (7/10), protože stále tam jsou určité chyby. Ale nejlepší Boll. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nepriznaná adaptácia Vietcongu. Uwe Boll sa film od filmu réžijne zlepšuje a po tejto stránke je Tunnel Rats jeho najlepší počin. Mám s nim však jeden zásadný problém - akonáhle sa Boll snaží hrať na vážnu notu, nie je vôbec zábavný. Miesto klaustrofobického vojnového zážitku servíruje druhoradý vojnový horor, kde je úplne jedno, ktorá postava umrie skôr, nakoľko sú všetky rovnako ploché. Ani akcia nevybočuje z priemeru a scény v tuneloch iritujú tým, že v nich väčšinou nie je nič vidieť. Občasný náznak atmosféry a kopírovanie réžijného štýlu skúsenejšich tvorcov k dobrému výsledku naozaj nestačí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Vietnamská dívka měla na pravém zápěstí obvaz. Těsně po zničení podzemního bunkru bombardováním však dívce na ruce obvaz najednou chybí. (Johnny.ARN)
  • Filmovalo sa v Juhoafrickej republike, predovšetkým v okolí Kapského mesta. (MikaelSVK)
  • Niektorí americkí vojaci používajú pušky M16 A2, tieto však boli zavedené do výzbroje americkej armády až začiatkom 90-tych rokov. (Jello Biafra)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama